Ένα χρυσό και τέσσερα χάλκινα μετάλλια ο Γ.Σ. Καρδίτσας


Το περασμένο Σάββατο 18 Απριλίου ο Γ. Σ. Καρδίτσας συμμετείχε στο διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου Παμπαίδων – Παγκορασίδων Ά που διεξήχθησαν στο στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας, με την συμμετοχή παιδιών ηλικία έως 15 ετών δηλαδή όσοι γεννήθηκαν τα έτη 1998-1999. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν επίσης και αυτοί που έχουν γεννηθεί το έτος 2000 αλλά σε περιορισμένα αγωνίσματα λόγω της μικρής τους ηλικίας. Συμμετείχαν αθλητικά σωματεία από τη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά Ελλάδα. Οι αγώνες αυτοί αποτέλεσαν πρόκριση για πολλούς αθλητές που θα συμμετάσχουν στα Πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου, που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι, ενώ όσοι αθλητές πλησίασαν τα όρια, θα έχουν την ευκαιρία να τα επιτύχουν στους επόμενους αγώνες.

Αναλυτικά οι συμμετοχές των αθλητριών και των αθλητών μας είναι οι ακόλουθες:

Καλογριανίτη Νίκη: πήρε την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των 150μ με χρόνο 10’’93. Ο χρόνος αυτός της δίνει το δικαίωμα συμμετοχής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκορασίδων που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι. Είναι αξιόλογη αθλήτρια με ήθος και έχει όλο το μέλλον μπροστά της. Επίσης με την ομάδας της σκυταλοδρομίας 4Χ80μ κέρδισε το χάλκινο μεταλλιο με χρόνο 45’’94.

Γκαρνάκη Έλενα: πήρε την 11η θέση στα 31 κορίτσια που μετείχαν στο αγώνισμα των 80μ με χρόνο 11’’69 και με την ομάδα της σκυταλοδρομίας 4Χ80μ πήρε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Είναι αθλήτρια οι οποία γυμνάζεται τα τελευταία δύο χρόνια και είναι από τα ταλαντούχα παιδιά του συλλόγου μας.

Τσιαμαντά Νικολέτα: πήρε την 11η θέση στο αγώνισμα των 150μ με χρόνο 22’’83 και για ελάχιστα χιλιοστά έχασε το όριο βαθμολόγησης της. Στο αγώνισμα της συμμετείχαν 23 κορίτσια. Με την ομάδα της σκυταλοδρομίας πήρε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Σδόγγου Δανάη: πήρε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στα 4Χ80μ με την ομάδα της σκυταλοδρομίας. Συμμετείχε στην αποστολή την τελευταία στιγμή καθώς αντιμετώπιζε ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού.

Καραγιάννης Θωμάς:στην παρθενική του εμφάνιση πήρε την 28η θέση στο αγώνισμα των 80μ με χρόνο 11’’72. Είναι αθλητής που φέτος ξεκίνησε τον αθλητισμό και φαίνεται ότι έχει μέλλον μπροστά του.

Τζιβένης Γεώργιος: πήρε την 15η θέση στο άλμα εις μήκος με επίδοση 4.84μ. Είναι ταλαντούχος αθλητής και μεγάλο του πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα συμμετοχής του εξίσου καλά και σε άλλα αγωνίσματα του στίβου.

Γαλανάκος Παναγιώτης: πήρε την 22η θέση στο άλμα εις μήκος με επίδοση 4.42μ. Έκανε μια πολύ καλή αρχή για την ηλικία του (2000) και δεδομένου ότι ξεκίνησε να γυμνάζεται προ ολίγων μηνών τα αποτελέσματα του είναι αξιόλογα.

Ζέρβας Βασίλειος: πήρε την 28η θέση στο άλμα εις μήκος με επίδοση 3.98μ. Το άγχος του και η απειρία, του στέρησε μια καλύτερη επίδοση η οποία και ήταν μέσα στις δυνατότητες του.

Κωτούλας Χρυσόστομος: πήρε την 5η θέση στο άλμα εις τριπλούν με επίδοση 10.00μ. Πήρε όμως μια πολύτιμη εμπειρία από τον αγώνα αυτό που θα τον βοηθήσει στην συνέχεια.

Τα αγόρια Καραγιάννης Θωμάς-Τζιβένης Γεώργιος-Ζέρβας Βασίλειος-Γαλανάκος Παναγιώτης συμμετείχαν στην σκυταλοδρομία 4Χ80 και κατέκτησαν την 6η θέση.

Αξίξει να σημειωθεί ότι η Γκαρνάκη Έλενα, ο Καραγιάννης Θωμάς, ο Τζιβένης Γεώργιος και ο Ζέρβας Βασίλειος είναι 13 ετών και ήταν από τους μικρότερους αθλητές που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα.

Επίσης να αναφέρουμε ότι το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου ο σύλλογος μας θα συμμετάσχει στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών με 5 αθλητές και 6 αθλήτριες. Είναι το πρωτάθλημα αθλητών άνω των 17 ετών με την συμμετοχή όχι μόνο Ανδρών και Γυναικών αλλά και Νέων Ανδρών, Εφήβων και Νεανίδων.

Οι συμμετοχές του συλλόγου μας καθώς και τα αγωνίσματα που θα πάρουν μέρος οι αθλητές και οι αθλήτριες μας:

  • Πίτσαβου Ελένη – 100μ/200μ

  • Ζακλίνα Μιφτάρι – 100μ/400μ με εμπόδια

  • Μπαλταδώρου Ευγενία – άλμα εις μήκος

  • Μακρή Ελεονόρα – 100μ

  • Παύλου Ζωή – άλμα εις ύψος

  • Μπάρμπα Ελευθερία – ακοντισμός

  • Τσιώκος Νικόλαος – άλμα εις τριπλούν/άλμα εις μήκος

  • Μπέης Παναγιώτης – σφαιροβολία/δισκοβολία

  • Καραμέτος Φραγκίσκος – 1500μ

  • Ντάλλας Κωνσταντίνος – ακοντισμός

  • Παπαλίτσας Αντώνιος – σφυροβολία

 

Ο Πρόεδρος Φρουξυλιάς Βάϊος και το διοικητικό συμβούλιο του Γ. Σ. Καρδίτσας δίνουν τα συγχαρητήρια τους στα μικρά παιδιά και εύχονται καλή επιτυχία στους μεγαλύτερους αθλητές.

 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Γυμναστικός Σύλλογος Καρδίτσας στην προσπάθεια για διάδοση – ανάπτυξη και καλλιέργεια του κλασσικού αθλητισμού, έχοντας υπόψη του τη σπουδαιότητα της εκγύμνασης του παιδιού από μικρή ηλικία, λειτουργεί Τμήματα Υποδομής Στίβου για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου επιδιώκοντας την ολόπλευρη σωματική γύμναση, την καλλιέργεια των κινητικών, ψυχικών και πνευματικών ικανοτήτων του παιδιού, την σωστή σωματική δόμηση, την βελτίωση της αντιληπτικής ικανότητας της μυϊκής αρμονίας και συναρμογής, της κοινωνικότητας, της αίσθησης δικαίου και του «ευ αγωνίζεσθαι».

Οι μικροί αθλητές συμμετέχουν σε διάφορες εκδηλώσεις, αθλοπαιδιές, αγώνες κατά την διάρκεια της χρονιάς, όπου επιβραβεύεται η προσπάθεια που καταβάλλουν. Μεγαλώνοντας το κάθε παιδί, ανάλογα με την κλίση του, σταδιακά προωθείται στα αγωνιστικά τμήματα γυμνασίου και λυκείου του συλλόγου μας», όπου επιμελούνται καθηγητές Φυσικής Αγωγής. (πληροφορίες Τσιαμαντάς Γιάννης 6974659101, Κακαργιάς Βαγγέλης 6974325484 και Τίγκας Βάϊος 6944613840)

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Σφοδρή θεομηνία έπληξε το Δήμο Μουζακίου