Ένταξη των δήμων του Νομού Καρδίτσας στο πρόγραμμα «Αλεξ. Μπαλτατζής»


[Επιστολή Σιούφα στον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης]. O Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Καρδίτσας Δημήτρης Σιούφας απέστειλε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Αλέξανδρο Κοντό και στον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Δημήτρη Παπαγιαννίδη επιστολή με τα συγκεντρωμένα αιτήματα των Δήμων και Κοινοτήτων ΟΠΑΑΧ του Νομού Καρδίτσας για ένταξη έργων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Η επιστολή του Προέδρου της Βουλής αναφέρει τα εξής:

«Κατά τη συνεργασία μας με την τοπική αυτοδιοίκηση του Νομού Καρδίτσας για τη στενή παρακολούθηση των θεμάτων της περιοχής, μας κοινοποιήθηκαν τα έγγραφα των Δήμων και Κοινοτήτων που ανήκουν στις περιοχές εφαρμογής των Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ) με τα αιτήματά τους για ένταξη έργων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Οι εν λόγω Δήμοι και Κοινότητες βρίσκονται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές και για την περαιτέρω ανάπτυξή τους είναι απαραίτητη η ταχεία υλοποίηση σύγχρονων οδικών και αγροτικών υποδομών, σύμφωνα πάντα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Για τους παραπάνω λόγους και στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας μας με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την προώθηση των αγροτικών θεμάτων και του Νομού Καρδίτσας, σας στέλνουμε συγκεντρωμένα τα αιτήματα, με την πεποίθηση ότι αυτά θα εξεταστούν από τις υπηρεσίες του Υπουργείου και από εσάς και θα τύχουν της καλύτερης δυνατής αντιμετώπισης.»

Συνολικά, οι Δήμοι και Κοινότητες του Νομού Καρδίτσας που αποτελούν περιοχές εφαρμογής ΟΠΑΑΧ είναι οι εξής:

1. Δήμος Αργιθέας

2. Δήμος Αχελώου

3. Δήμος Καλλιφωνίου

4. Δήμος Μενελαΐδας

5. Δήμος Μουζακίου

6. Δήμος Ρεντίνης

7. Δήμος Ταμασίου

8. Κοινότητα Ανατολικής Αργιθέας

Προηγούμενο άρθρο Τα προγράμματα δια βίου μάθησης συμβάλλουν στην προσωπική & επαγγελματική ανέλιξη των ατόμων
Επόμενο άρθρο Αφιερωμένη στους υδάτινους πόρους η 8η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας