Ειδήσεις

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία – Όχι στην συμφωνία των Πρεσπών


Απέναντι στις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας, που δρομολογούν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε με την Ρωσία και άλλες χώρες και με την συμμετοχή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στην προσπάθεια της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστοειδών, που με το προσωπείο του ψευτοπατριωτισμού, χύνουν το δηλητήριο του φασισμού, του εθνικισμού και του ρατσισμού στη νεολαία, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς, πρέπει να συνεχίσουν να απομονώνουν αυτές τις δυνάμεις, όπως κάνουν στην συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων αυτές τις μέρες.

Οι υπόδικοι Χρυσαυγίτες και κάθε είδους φασιστοειδή, αποτελούν το μαντρόσκυλο του καπιταλιστικού συστήματος και όχι αντισυστημική και πατριωτική δύναμη. Στηρίζουν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και συμπαρατάσσονται πότε με τον ένα και πότε με τον άλλο ιμπεριαλιστικό πόλο. Ο φασισμός και ο εθνικισμός, πάντα αποτελούσαν το καλύτερο εργαλείο των αμερικανικών και ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών, για να μοιράζουν και να ξαναμοιράζουν περιοχές, για να αλλάζουν τα σύνορα, για να επιβάλλουν στους λαούς τα συμφέροντά τους.  Από αυτήν την άποψη, όπως κάνει η Συμφωνία των Πρεσπών που εξυπηρετεί τα σχέδια των αμερικανονατοικών ιμπεριαλιστών, έτσι και ο φασισμός και ο εθνικισμός με τη Χρυσή Αυγή εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα. Να αλλάξουν τα σύνορα, να ξαναμοιραστούν οι αγορές για χάρη των μονοπωλίων.

Οι υπόδικοι Χρυσαυγίτες και κάθε είδους φασιστοειδή, δεν έχουν καμία σχέση με τον πατριωτισμό, άλλωστε είναι πολιτικοί και ιδεολογικοί απόγονοι εκείνων των φασιστικών δυνάμεων που παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους κατακτητές και συνεργάστηκαν ανοιχτά με τους Γερμανούς και Ιταλούς φασίστες, για να τσακίσουν τον ελληνικό λαό, οδηγώντας τον στη φτώχεια και την εξαθλίωση, εξακολουθούν να υμνούν τους Ναζί του Χίτλερ, που ματοκύλισαν την ανθρωπότητα με 50.000.000 νεκρούς στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Πάει πολύ να μιλάνε αυτοί για ελληνική σημαία, την ώρα που φορούν τα βρωμερά περιβραχιόνια με τον ναζιστικό αγκυλωτό σταυρό.

Όσες δυνάμεις καλλιεργούν εθνικισμό, όσες δυνάμεις στηρίζουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, δεν μπορούν να απαντήσουν στο φασισμό. Απ’ αυτήν την άποψη, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έφερε τη Συμφωνία των Πρεσπών, που επί της ουσίας αποτελεί τον σημαιοφόρο των αμερικανικών ιμπεριαλιστών στη χώρα μας, δεν μπορεί να δώσει πειστική απάντηση απέναντι στο φασισμό.

Η Ν.Δ και η ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών, “ψαρεύουν” στα θολά νερά του εθνικισμού, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει πως δεν βλέπει τις μεγάλες μαθητικές κινητοποιήσεις που γίνονται από την αρχή της χρονιάς, με ξεκάθαρους στόχους και αιτήματα, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, και που καμία σχέση δεν έχουν με την εθνικιστική και φασιστική δράση, από διαφορετικούς δρόμους ρίχνουν νερό στον ίδιο μύλο, της Χ.Α. Κρύβουν την ουσία για το περιεχόμενο της συμφωνίας των Πρεσπών, που “ανάβει” περισσότερο το φιτίλι του πολέμου στην περιοχή μας, ενισχύοντας την οικονομική – πολιτική – στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ – Ε.Ε στα Δυτικά Βαλκάνια. Εξέλιξη η οποία βρίσκει σύμφωνα όλα τα κόμματα, εκτός του ΚΚΕ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, που στηρίζεται από το ΚΚΕ΅, καλεί τους μαθητές να απομονώσουν και να πετάξουν έξω από τα σχολεία, τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, να πουν όχι στην συμφωνία των Πρεσπών – Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Καλεί την συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, που δεν συντάσσονται με την Χρυσή Αυγή και τα διάφορα εθνικιστικά μορφώματα, να διδάξουν τους μαθητές τους την αλήθεια, να θωρακίσουν τους μαθητές του από το δηλητήριο του φασισμού. Να απομονώσουν τους λιγοστούς φασίστες εκπαιδευτικούς. Κανείς να μην ανεχτεί στάσεις και θέσεις που αφήνουν χώρο στο φούντωμα αντιδραστικών αντιλήψεων.            Οι εκπαιδευτικοί έχουνε υποχρέωση να μιλήσουν στους μαθητές για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για το ρόλο του ΝΑΤΟ, για την αληθινή Ιστορία που κρύβουν τα σχολικά βιβλία. Να αποκαλύψουνε στα μάτια των μαθητών τον αντιδραστικό ρόλο των φασιστικών κι εθνικιστικών οργανώσεων. Να γνωρίσουν οι μαθητές τις εικόνες ολέθρου από τις καταστροφές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα πεινασμένα παιδιά της Κατοχής, το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, τα καμένα χωριά της χώρας και τους χιλιάδες εκτελεσμένους Ελληνες από τους Γερμανούς Ναζί.

Καλεί τους γονιούς να μην επιτρέψουν τα σχολεία των παιδιών τους, να γίνει φυτώρια αναπαραγωγής φασιστικών και εθνικιστικών κραυγών. Να απομονώσουν τέτοιες φωνές που οδηγούν σε μονοπάτια αλυτρωτισμού, να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουν κάθε μέρα μέσα στα σχολεία, μέσα στην κοινωνία, να αγωνιστούν για ένα σχολείο που θα μορφώνει πραγματικά, που θα δίνει ολόπλευρη μόρφωση σε όλα τα παιδιά. Να μπουν μπροστά μέσα από τους Συλλόγους Γονέων, για την διεκδίκηση ενός καλύτερου σχολείου που θα μορφώνει, για ένα σχολείο όπου δεν θα χωράνε οι φασιστικές αντιλήψεις.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ενίσχυση του τοπικού τουριστικού κλάδου
Επόμενο άρθρο Αποφοίτησαν οι νέοι Στρατονόμοι και Σμηνίτες Αερονομίας