Ειδήσεις

Έρχεται μίνι καύσωνας (και) στο Νομό Καρδίτσας


Ξεκινάει να «σκαρφαλώνει» ο υδράργυρος που αναμένεται να φθάσει την Τρίτη και την Τετάρτη ακόμη και στους 38 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές της χώρας.
Από την Τρίτη και μετά ο υδράργυρος θα ανέβει αισθητά και στο Νομό Καρδίτσας και στη Θεσσαλία συνολικά, με θερμοκρασίες που θα φθάσουν ακόμα και τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το meteo.gr η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 34 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 15 έως 37, στην Ήπειρο από 15 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 32 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 34 βαθμούς αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 και μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά πελάγη όπου θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα χερσαία τμήματα και έως 6 μποφόρ στο Νότιο Ευβοϊκό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

Προηγούμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού για την ποιότητα της ατμόσφαιρας
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη αγάπης των Κατηχητικών στον Μητροπολίτη μας