Έχει προσληφθεί αγροτική γιατρός για το Π.Ι. Ανάβρας


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Λ. Γρηγοράκος σε απάντηση Ερώτησης που είχε υποβάλει στη Βουλή, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ο Βουλευτής Καρδίτσας και π. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, σχετικά με τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της έλλειψης αγροτικών ιατρών στις περιοχές της Ανάβρας και της Κτημένης Καρδίτσας αναφέρει ότι έχει προσληφθεί αγροτική γιατρός που βρίσκεται στη διαδικασία εκπαίδευσης της για να ανταποκριθεί  στα καθήκοντα της και εκκρεμεί και η ανάληψη υπηρεσίας από διορισμένο ιατρό Γενικής Ιατρικής του ΕΣΥ για το Π.Ι. Ανάβρας.

Ειδικότερα η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ. Λ. Γρηγοράκου έχει ως εξής:

«Σε απάντηση της με αριθμ. πρωτ.2619/17.9.2014 ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή από το Βουλευτή κ. Σ. Ταλιαδούρο, με θέμα «Έλλειψη αγροτικών ιατρών», σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Με την υπ’ αριθμ Υ10γ/Γ.Π.οικ. 77679/19.9.2014 απόφαση του Υπουργείου Υγείας έχει προσληφθεί για το ΠΕΔΥ – ΠΙ Ανάβρας (Β), μια ιατρός επί θητεία διάρκειας ενός (1) έτους. Η εν λόγω ιατρός βρίσκεται στο στάδιο εκπαίδευσης, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκαντα της. Επιπλέον, η εν λόγω ιατρός έχει εγγραφεί στο δυναμικό του ΠΕΔΥ –ΚΥ Σοφάδων, σύμφωνα με την Ημερήσια Απόφαση της 17ης -10-2014.

Επιπρόσθετα, με την υπ’ αριθμ Υ10γ/Γ.Π.31633/3.9.2014, διορίσθηκε σε θέση επιμελητή Β’ Γενικής Ιατρικής, στο ΠΕΔΥ – ΠΙ Ανάβρας ιατρός του κλάδου ιατρών ΕΣΥ επί θητεία. Η εν λόγω ιατρός δεν έχει αναλάβει ακόμη τα καθήκοντα της.»

 

Προηγούμενο άρθρο Στο επίκεντρο παράνομο υπαίθριο εμπόριο και επαιτεία
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δ.Σ Δήμου Λίμνης Πλαστήρα