Ειδήσεις

Αίτημα απαλλαγής των Πολιτιστικών Συλλόγων από τα δημοτικά τέλη του 2020


Την απαλλαγή των Πολιτιστικών Συλλόγων-μελών της από τα δημοτικά τέλη του 2020 ζητάει από όλους τους Δήμους η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας.

Με σχετική της επιστολή ζητάει από τους Δήμους να απαλλάξουν τους Συλλόγους από τα τέλη ως ελάχιστη συνεισφορά στο ρόλο και την προσφορά τους.

Η δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έχει πλήξει και τον πολιτισμό και επιβάλλεται να αποδείξουμε την αλληλεγγύη μας με πράξεις.

Πιο αναλυτικά, στην επιστολή προς τους Δήμους αναφέρονται τα εξής:

«Αξιότιμοι,

Οι πρωτόγνωρες και τόσο δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας, εδώ και μήνες, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και έχουν εντείνει το κλίμα της ανασφάλειας σε πολλούς τομείς.

Δυστυχώς ούτε ο χώρος του πολιτισμού κατάφερε να μείνει αλώβητος από όλη αυτή την κατάσταση αφού ένα πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων χρειάστηκε να ακυρωθεί, το έργο όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων διεκόπη και κανείς δεν μπορεί να προγραμματίσει το παραμικρό για το επόμενο διάστημα που ισχύουν τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της μετάδοσης και εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Έτσι, οι 220 συνολικά Πολιτιστικοί Σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στο Νομό μας, βρέθηκαν αντιμέτωποι με πολλές οικονομικές υποχρεώσεις με αποτέλεσμα όχι απλά να δυσκολεύονται να επαναλειτουργήσουν αλλά αρκετοί από αυτούς να θέτουν ζήτημα επιβίωσης.

Για το λόγο αυτό, και με τη βεβαιότητα ότι όλοι σας αναγνωρίζετε τον πολύπλευρα σημαντικό ρόλο του πολιτισμού και την τεράστια δύναμή του, αιτούμαστε την απαλλαγή όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων-μελών μας από τα δημοτικά τέλη του 2020 ως ελάχιστη συνεισφορά στο ρόλο και την προσφορά τους στις τοπικές κοινωνίες και όχι μόνο.

Σας καλούμε να θέσετε το αίτημά μας αυτό σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων σας και είμαστε σίγουροι ότι θα δείξετε τη δέουσα ευαισθησία και κατανόηση απέναντι στο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν όλοι αυτοί οι Σύλλογοι.

Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη. Ο πολιτισμός είναι ο μόνος που μάχεται και μάλιστα αφιλοκερδώς. Είναι ο εμψυχωτής της ζωής. Είναι ο φάρος της ψυχής. Μέσα από όλο το φάσμα των Τεχνών που περικλείει, μας εξυψώνει, μας συγκινεί, μας μαγεύει, μας ενώνει, μας προβληματίζει και μας δίνει δύναμη και κουράγιο για όλα τα μικρά και τα μεγάλα της ζωής.

Μπροστά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ας βοηθήσουμε τον πολιτισμό να αναπνεύσει και ας στηρίξουμε εμπράκτως όλους αυτούς τους Συλλόγους τώρα που μας έχουν ανάγκη.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός για την ενίσχυση της οικονομίας στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης του Δ.Σ. του ΣΘΕΒ
Επόμενο άρθρο Νέος χώρος στάθμευσης επί της Παλαιολόγου και Δ. Εμμανουήλ