Ειδήσεις

Αίτημα αποζημίωσης των παραγωγών της περιοχής Λ. Πλαστήρα


Το αίτημα της άμεσης και ολοκληρωτικής  αποζημίωσης των παραγωγών πρωτογενούς τομέα οι οποίοι είδαν την παραγωγή τους να χάνεται μέσα σε λίγα μόλις λεπτά λόγω των απότομων χαλαζοπτώσεων στην περιοχή το Σάββατο 17 και την Πέμπτη 22 Ιούνη,  έθεσε στο περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα η «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λίμνης Πλαστήρα».

Συγκεκριμένα η «Λαϊκή Συσπείρωση» μέσω του εκπροσώπου της, ζήτησε να ολοκληρωθούν άμεσα οι έλεγχοι από τον ΕΛΓΑ και να προχωρήσει πολύ γρήγορα η αποζημίωση των παραγωγών οι οποίοι «…τη στιγμή που έκαναν υπέρογκα καλλιεργητικά έξοδα, δεν θα πάρουν παραγωγή και το εισόδημά τους θα μειωθεί ακόμα πιο πολύ».

Παράλληλα τονίστηκε ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στα ήδη δυσβάσταχτα βάρη που καλούνται να πληρώνουν καθημερινά οι παραγωγοί λόγω των αντιαγροτικών πολιτικών της Ε.Ε. που έρχεται και εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ (η αναφορά αυτή δεν έγινε αποδεκτή από την ομάδα της συμπολίτευσης).Ιεραρχώντας λοιπόν την προτεραιότητα που ενέχει ένα τέτοιο ψήφισμα την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, το τελικό κείμενο ψηφίσματος το οποίο υπερψηφίστηκε ομόφωνα μετά από εισήγηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είχε ως εξής:

«Η περιοχή μας το περασμένο Σάββατο επλήγει από ξαφνικό χαλάζι το οποίο προκάλεσε ανεπανόρθωτες ζημιές στην παραγωγή δεκάδων καλλιεργητών οι οποίοι είδαν το μόχθο όλου του χρόνου να χάνεται μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζει ο πρωτογενής πληθυσμός του Δήμου μας, και για ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα στο εισόδημα των παραγωγών της περιοχής, τη στιγμή που έκαναν υπέρογκα καλλιεργητικά έξοδα, δεν θα πάρουν παραγωγή και το εισόδημά τους θα μειωθεί ακόμα πιο πολύ εξαιτίας των εφαρμοζόμενων αντιαγροτικών πολιτικών της ΕΕ, οι οποίες τους ωθούν μακριά από τον τόπο τους και από την παραγωγή τους.

Σήμερα λοιπόν, δέκα μέρες μετά την καταστροφή αυτή, και παρά το γεγονός της επίσκεψης αρμόδιων κλιμακίων, καμία αναφορά δεν έχει γίνει επισήμως σχετικά με την αποζημίωση των παραγωγών αυτών.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λίμνης Πλαστήρα αποφασίζουμε και ζητάμε:

  • Να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν άμεσα από τον ΕΛΓΑ οι εκτιμήσεις για τις καταστροφές.
  • Να αποζημιωθούν άμεσα και γρήγορα οι αγρότες για το 100% των ζημιών που υπέστησαν
  • Λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των παραγωγών από τις ακραίες καιρικές συνθήκες οι οποίες αποτελούν χαρακτηριστικό της περιοχής μας.
  • Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα να σταθεί στο πλευρό των παραγωγών για ανάκτηση των απωλειών τους

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

Ελευθερίου Βασίλης

Δημοτικός Σύμβουλος

Προηγούμενο άρθρο Δημήτρης Γιώτης: Φαιδρά και….Καλοκαιρινά
Επόμενο άρθρο Τροχονομικές δράσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας