Ειδήσεις

Αγιασμός για την έναρξη της νέας κατηχητικής περιόδου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Τιμόθεο


Στα πλαίσια της ποιμαντικής μέριμνας της τοπικής μας Εκκλησίας για τα παιδιά, λειτουργούν και φέτος τα κατηχητικά σχολεία στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας κατηχητικής περιόδου, έγινε την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 στις 6:00 το απόγευμα, στο πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως μας επί της Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας  κ. Τιμόθεος ο οποίος μετά τον Αγιασμό καλωσόρισε τους εκλεκτούς συνεργάτες του κατηχητικού έργου, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους  και τους παρακάλεσε με ιδιαίτερη προθυμία και πύρινο ζήλο να διακονήσουν τον χώρο της νεότητος, να αγαπήσουν πολύ και να στηρίξουν του νέους, ώστε να πάρουν εφόδια ζωής σε μια εποχή που δοκιμάζονται τα πάντα.

Τους παρεκίνησε δε να έχουν Ιερό ενθουσιασμό, να επιδεικνύουν συνέπεια και ακρίβεια στην πνευματική τους ζωή, ώστε να δέχονται την ευλογία του Θεού και να αποτελούν πρότυπα για τους νέους βλαστούς της Εκκλησίας μας.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος ευχήθηκε καλή και ευλογημένη νέα κατηχητική χρονιά σε όλους τους κατηχητές και ο θερισμός αυτής να είναι πολύς και αποδοτικός

Ο υπεύθυνος του γραφείου νεότητας π. Παναγιώτης Καλλιώρας στην συνέχεια, αναφέρθηκε στα βοηθήματα της Κατήχησης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και δόθηκε σε όλους τους κατηχητές βοηθητικό υλικό

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση δασκάλων με τη νέα αναπληρώτρια Δ/ντρια Α΄ θμιας
Επόμενο άρθρο Εβδομήντα τρεις φιάλες αίματος στην 1η ημέρα της 39ης αιμοδοσίας