Ειδήσεις

Αγωνιστική Ενότητα: Ο αγώνας στα δικά μας χέρια


Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για την «έξοδο από τα μνημόνια» και την «ανάπτυξη» που έρχεται, δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα. Μας καλούν να είμαστε συνετοί, μην χαλάσουμε ότι χτίσαμε τα χρόνια των μνημονίων. Όμως η «μετά» εποχή περιλαμβάνει μόνιμη εξαθλίωση με μισθούς και συντάξεις πείνας, πλήρη απώλεια της αξιοπρέπειας μας.

Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, του κεφαλαίου και της ΕΕ είναι η διατήρηση του αντεργατικού και ταξικού «μνημονιακού κεκτημένου». Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει στην επιτροπεία των τοποτηρητών της Ε.Ε., των δανειστών και αξιολόγηση ανά τρίμηνο! Χωρίς να αμφισβητούν το παραπάνω πλαίσιο, από κοντά έρχονται και ΝΔ,ΚΙΝΑΛ,ΠΟΤΑΜΙ, ΛΕΒΕΝΤΗΣ και οι φασίστες της ΧΑ.

Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν περιμένουμε από τα διάφορα ψίχουλα. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, εμείς λέμε ότι δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να συνεχίσουν να λεηλατούν τη ζωή μας.

Με τους αγώνες μας να υπερασπιστούμετα δικαιώματά μας.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για λύσεις που θα έρθουν από ειδικούς και σωτήρες.

Δεν περιμένουμε τίποτα από τον συνδικαλισμό, που υποτάσσει τα συμφέροντα μας, σε «Κοινωνικές Συμμαχίες» τωνΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-κυβέρνησης-εργοδοτών. ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ εδώ και χρόνια επιδίδονται στην αγωνιστική γυμναστική των «ξεκάρφωτων» 24ωρων απεργιών της τελευταίας στιγμής, χωρίς στόχευση και κλιμάκωση, που οδηγούν στην ηττοπάθεια και την αδράνεια.

Επειδή μόνο η δράση των ίδιων των εργαζομένων και των σωματείων τους, είναι η ικανή προϋπόθεση για πραγματικό αγώνα, που πρέπει ναοργανώνεται μέσα από γενικές συνελεύσεις. Επειδή οι πραγματικοί αγώνες είναι αυτοί που υπακούουν στα συμφέροντα και τις ανάγκες των ίδιων των εργαζομένων, που έχουν στόχευση και κλιμάκωση.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στον αγώνα των πρωτοβάθμιων σωματείων του ιδιωτικού τομέα που προχωρούν σε οργάνωση από τα κάτω  απεργίας την 1η Νοεμβρίου.

Τα σωματεία διεκδικούν

– Ριζικές αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

– Κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και της νομοθετικής ρύθμισής του με κρατική παρέμβαση.

– Καθολική ισχύ των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που να δεσμεύει όλους τους εργοδότες. Επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

– Άμεση εφαρμογή του 35ωρου, 7ωρου 5ημερου.

– Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.

– Καμία απόλυση εγκύου εργαζόμενης.

– Πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες για όλους τους εργαζομένους

– Κατάργηση όλων των μνημονίων και των 714 εφαρμοστικών νόμων (νόμος Κατρούγκαλου, πλειστηριασμοί, ΕΝΦΙΑ, κυριακάτικη αργία, περικοπές συντάξεων και αφορολόγητου κ.λπ).

Η Αγωνιστική ενότητα καλεί όλες τις δυνάμεις που μπορούν να συνεισφέρουν στην ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος  και να συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια για οργάνωση αποτελεσματικών αγώνων, με την ευκαιρία της απεργίας της 14ης Νοέμβρη, ενάντια στην απογοήτευση που συνειδητά καλλιεργούν οι εκπρόσωποι του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού.

 

Της Αγωνιστικής Ενότητας στο Νομαρχιακό Τμήμα Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ

Προηγούμενο άρθρο Ανάγκη λήψης αντιπλημμυρικών μέτρων στη Συκιά του Αχελώου
Επόμενο άρθρο Εκπαίδευση και ένταξη των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες