Ειδήσεις

Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών από την Αερολέσχη Καρδίτσας


Η Αερολέσχη Ν. Καρδίτσας, προσκαλεί όλα τα σωματεία., με ενασχόληση στο αεράθλημα των Υπερελαφρών,  και της Γενικής Αεροπορίας να λάβουν μέρος στους Διασυλλογικούς Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών. Οι αγώνες θα γίνουν στο πεδίο της Μυρίνης Καρδίτσας που χρησιμοποιεί η Αερολέσχη Ν.  Καρδίτσας την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019. Οι αγώνες αυτοί  δεν προσμετρούνται στην αξιολόγηση των σωματείων.

  • Τα σωματεία που επιθυμούν να λάβουν μέρος με αθλητές τους, ή οι ανεξάρτητοι χειριστές που επιθυμούν να λάβουν μέρος στους εν λόγω αγώνες, καλούνται να στείλουν συμπληρωμένο το σχετικό έντυπο στην Αερολέσχη Ν. Καρδίτσας, το αργότερο έως την Παρασκευή  29 Μαρτίου 2019 και ώρα 23:59.
  • Με απόφαση του Δ/ντη αγώνα μπορούν να γίνουν δεκτοί στον αγώνα και όσοι προσέλθουν στο πεδίο την ημέρα του αγώνα και μέχρι την έναρξη του Briefing.

Ακολουθούν όλες οι σχετικές πληροφορίες για τον αγώνα.:

  1. Αγώνας :

Διασυλλογικοί  Αγώνες Υπερελαφρών. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των αθλητών που είναι δυνατόν να δηλώσει το κάθε σωματείο, ή στους ανεξάρτητους χειριστές που θέλουν να λάβουν μέρος. Επίσης δεν υπάρχει περιορισμός ως προς τα πόσα πληρώματα μπορούν να πετάξουν με το ίδιο αεροπλάνο.

Για να διεξαχθούν οι αγώνες θα πρέπει να έχουν δηλώσει συμμετοχή τουλάχιστον 4 αθλητές ή πληρώματα.

  1. 2. Ημερομηνίες – Πρόγραμμα αγώνων :

 

ΣΣ     Σαββατο  30/3/2019 Άφιξη πληρωμάτων – Πτήσεις Εθισμού – Παράλληλες εκδηλώσεις  
    Κυριακη 31/3/2019 Άφιξη αθλητών 3axis στο Αεροδρόμιο  

 

  Ενημέρωση Αθλητών Υπερελαφρών  3axis

Briefing Αγώνα

 

Αγώνας Υπερελαφρών 3axis

 

 

 

 

Έκδοση αποτελεσμάτων – Ενστάσεις  
Τελετή λήξης – Απονομή επάθλων

Αναχωρήσεις  Αεροσκαφών

Παράλληλες εκδηλώσεις – πτήσεις Εθισμού

(αναφέρονται αναλυτικά στο τέλος του ενημερωτικού)

 
  1. Οργανωτής :

Οργανωτής του αγώνα είναι η Αερολέσχη Ν. Καρδίτσας.

  1. Χώρος Αγώνων :

Πεδίο Μυρίνης Καρδίτσας

  1. Διευθυντής Αγώνα/Ελλανόδικος Επιτροπή

Διευθυντής Αγώνα ορίζεται ο κ Νίτσιος Στέλιος. Τα ονόματα της Ελλανόδικου Επιτροπής θα ανακοινωθούν.

  1. Κριτές :

Ως κριτές θα επιλεγούν άτομα από εκείνα που θα έχουν σχετική  εμπειρία ή εκπαίδευση και θα επιλεγούν από την ΑΝΚ.

 

  1. Αθλητές :

Κάθε αθλητής δεν οφείλει  να είναι εγγεγραμμένος στο αθλητικό μητρώο της ΕΛΑΟ.

  1. Κανονισμοί Αγώνων :

Οι αγώνες θα γίνουν με βάση τον κανονισμό αγωνίσματος ΥΠΑΜ “ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΜΕΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ” Έκδοση 2019 της ΕΛΑΟ. Το κείμενο του κανονισμού υπάρχει στο δικτυακό τόπο της Επιτροπής Υπερελαφρών.

  1. Συχνότητες Επικοινωνίας :

Η συχνότητα επικοινωνίας με το πεδίο της Μυρίνης είναι η 119.700.  Η συχνότητα του Πύργου Ελέγχου της 110 Π.Μ. (LGLR), εντός της ΜΤΜΑ της οποίας βρίσκεται το πεδίο, είναι η 120.550. Θα πρέπει να υπάρχει επικοινωνία με τον εκεί πύργο ελέγχου κατά την άφιξη και αναχώρηση των αεροσκαφών.

  1. Φωτογραφικές Μηχανές :

Δεν απαιτούνται για το αγώνισμα

  1. Υποβολή Ενστάσεων :

Είναι δυνατόν να υποβληθεί ένσταση σύμφωνα με τους αγωνιστικούς κανονισμούς της FAI. Η ένσταση για να συζητηθεί, πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από ποσό 50 € το οποίο θα επιστραφεί στο σωματείο, σε περίπτωση που η ένσταση του γίνει δεκτή.

Ένσταση είναι δυνατόν να υποβληθεί μόνο από τον αρχηγό της ομάδας, συμμετέχοντος σωματείου. Το σωματείο θεωρείται ότι μετέχει των αγώνων εφόσον αθλητής του, καταρχάς δηλώσει συμμετοχή και παρουσιαστεί έγκαιρα στην γραμματεία του αγώνα. Στην ένσταση θα πρέπει να αναγράφεται το άρθρο του κανονισμού το οποίο παραβιάστηκε.

  1. Έπαθλα

Θα απονεμηθούν κύπελλα στους τρεις πρώτους νικητές κάθε Κατηγορίας και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες

  1. Ασφάλιση

Οι συμμετέχοντες αθλητές είναι υπεύθυνοι για τη κατά νόμο ασφάλιση των αεροσκαφών τους για αστική ευθύνη έναντι τρίτων που πρέπει υποχρεωτικά να έχουν τα συμμετέχοντα αεροσκάφη, η διοργάνωση δεν θα ασφαλίσει επιπροσθέτως τους αθλητές για την περίοδο των αγώνων. Στο δικαίωμα συμμετοχής δεν περιλαμβάνεται κανένα ποσό σχετικά με επιπρόσθετη ασφάλιση.

  1. Δικαίωμα Συμμετοχής

Το δικαίωμα συμμετοχής ορίζεται σε 20 € ανά πλήρωμα.

  1. Επικοινωνία:

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση είναι δυνατόν να επικοινωνείτε με τους κ. Μιχόπουλο Παναγιώτη,

Πληροφορίες επίσης στο δικτυακό τόπο της Αερολέσχης Ν. Καρδίτσας www.airclubkarditsa.gr.

  1. Νέα Ενημέρωση:

Θα εκδοθεί 2ο Ενημερωτικό δελτίο που θα περιέχει όλες τις τελευταίες πληροφορίες για τον αγώνα και τους συμμετέχοντες. Θα σταλεί μόνο στα σωματεία που θα έχουν δηλώσει συμμετοχή.

  1. Καύσιμα:

Για τον προγραμματισμό της προμήθειας καυσίμων για τα υπερελαφρά που θα συμμετέχουν στους αγώνες, καθώς και για κάθε άλλο αεροσκάφος ΥΠΑΜ ή Γενικής Αεροπορίας που θα παραβρεθούν στις εκδηλώσεις  παρακαλούνται τα σωματεία, ή οι κυβερνήτες των α/φων, να ενημερώνουν εγγράφως την Αερολέσχη Ν. Καρδίτσας για τον τύπο (απλή ή super αμόλυβδη) και την ποσότητα καυσίμου που θα χρειαστούν για ανεφοδιασμό στη Μυρίνη. Η διάρκεια πτήσης του αγώνα θα είναι περίπου 30 λεπτά.

 Σημειώνεται ότι  η Αερολέσχη Ν. Καρδίτσας , μπορεί να διαθέσει  AVGAS (100LL) κατόπιν συνεννοήσεως με τον κ. Μιχόπουλο.

  1. Φύλαξη αεροσκαφών:

Θα υπάρχει βραδινή φύλαξη των αεροσκαφών από εταιρία security στο αεροδρόμιο της Μυρίνης τις ημέρες των αγώνων.

 

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώνεται η έκθεση: Νέοι Χαράκτες 2018-2019
Επόμενο άρθρο Έκθεση για τη ζωή και το έργο του Leonardo da Vinci