Αδελφότητα Πηγιωτών Άρτας: Σε ευρωπαϊκό επίπεδο πλέον η υπόθεση αναστήλωσης της γέφυρας Κοράκου


Η Αδελφότητα Πηγιωτών Άρτας, μέλος της «Διαπεριφερειακής Οργανωτικής Επιτροπής για την αναστήλωση της Γέφυρας Κοράκου» εκφράζει την χαρά και ικανοποίηση για την σημαντική σημερινή παρέμβαση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αναστήλωση της θρυλικής Γέφυρας Κοράκου.

Είναι το επιστέγασμα προσπαθειών και δικαίωση μιας 5ετούς συλλογικής προσπάθειας που ξεκίνησε το 2010 με την διοργάνωση σχετικής ημερίδας στις Πηγές Άρτας ώστε επιτέλους το όραμα αυτό να γίνει πραγματικότητα. Ήρθε σήμερα που συμπληρώνονται 66 χρόνια από την καταστροφή της (28 Μαρτίου του 1949) αλλά και με την συμπλήρωση εφέτος των πεντακοσίων χρόνων από της κατασκευής της (1515) Η παρέμβαση αυτή αποκτά μία ιδιαίτερη βαρύτητα. Δείχνει τη θέληση όλων μας να πετύχουμε. Επισημαίνεται ότι η γέφυρα Κοράκου έργο του Αγίου Βησσαρίωνα, χτίστηκε πολύ πριν και από το περίφημο γεφύρι της Άρτας που η κατασκευή του στη σημερινή μορφή του χρονολογείται μετά το 1600.

Πρέπει εδώ όμως να επισημάνουμε ότι η σημαντική αυτή παρέμβαση των τριών προσωπικοτήτων, όπως του Προέδρου του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και των δύο Ευρωβουλευτών αλλά και άλλων Ευρωπαϊκών παραγόντων και προσωπικοτήτων που εξέφρασαν την στήριξή των, φέρει την προσωπική σφραγίδα των συνεχών προσπαθειών του συμπατριώτη μας από την Μεγαλόχαρη Άρτας Αντώνη Κοσσυβάκη στην Ευρωπαϊκή Ένωση που πήρε το θέμα της και το μετέφερε σε Ευρωπαϊκό επίπεδο αφού πίστεψε στο εγχείρημα. Μαζί μας έχει ενώσει τις δυνάμεις του για την επιτυχία του σκοπού. Τον ευχαριστούμε πολύ !

Εξ υπαρχής πιστέψαμε σε αυτή την προσπάθεια αλλά και είχαμε μαζί μας όλα τα μέλη πρώην και νυν της «Διαπεριφερειακής Επιτροπής Άρτας -Καρδίτσας για την αναστήλωση της Γέφυρας Κοράκου» με πρόεδρο τον κ. Μενέλαο Παπαδημητρίου, το Κ.Π.Ε. Μουζακίου με τον κ. Κώστα Γραμμένο αλλά και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Α. Καχριμάνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Β. Ψαθά, τον Δήμαρχο Γ. Καραϊσκάκη κ. Π. Μίγδο, καθώς και τις Αυτοδιοικητικές αρχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Αντιπεριφέρειας Καρδίτσας και του Δήμου Αργιθέας. Όλοι μαζί με μια φωνή Ηπειρώτες και Θεσσαλοί να διεκδικήσουμε την υλοποίηση του αιτήματός που αποτελεί εν τέλει και μια ανεξόφλητη ιστορική υποχρέωση. Αυτή η πολύπλευρη στήριξη και συμμετοχή όλων των προαναφερομένων στην προσπάθεια υλοποίησης, είναι μία ικανοποίηση που μας δίνει θάρρος να συνεχίσουμε.

Ευχαριστούμε όλες τις προσωπικότητες Ελληνικές και Διεθνείς, που στηρίζουν την ανακατασκευή της γέφυρας Κοράκου αλλά και την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κοιλάδας του Αχελώου και της ευρύτερης περιοχής .Ευχαριστούμε όλους όσους στήριξαν μέχρι σήμερα, και εξακολουθούν να στηρίζουν ενεργά την προσπάθεια αυτή και που δεν είναι δυνατόν ν’ αναφερθούν ονομαστικά στην παρούσα.

Είναι μια μεγάλη ικανοποίηση η σημερινή εξέλιξη αφού διαφαίνεται πλέον μία καλή προοπτική για την έκβασή του. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ Β. ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ

 

Προηγούμενο άρθρο Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Γέφυρα Κοράκου - 66 χρόνια μετά την ανατίναξή της