Αθλητικά δρώμενα στο πολιτιστικό καλοκαίρι Σμόκοβο 2012


Διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία το Πολιτιστικό Καλοκαίρι Σμόκοβο 2012 που οργάνωσε ο Χορευτικός Μορφωτικός Όμιλος Σμοκόβου με τη συνεργασία όλων των φορέων του χωριού. Παράλληλα με τις εκδηλώσεις διοργανώθηκαν πολλά και ποικίλα αθλητικά δρώμενα την ευθύνη των οποίων είχαν η αγωνιστική λέσχη αυτοκινήτου ΑΛΑΜΑΠ και η ΑΕ Μενελαΐδος.

Το πρωί της Κυριακής διοργανώθηκε αγώνας αυτοκινήτου, το Rally Show Λίμνης Σμοκόβου με δεκαπέντε πληρώματα τα οποία κάνανε τέσσερα περάσματα προσφέροντας πλούσιο θέαμα και ξεσηκώνοντας τους παρά πολλούς θεατές που βρέθηκαν στα 3 τελευταία χλμ στην Ακροπολική ειδική διαδρομή της Ανάβρας.

Την προηγούμενη μέρα , το Σάββατο το απόγευμα διοργανώθηκε ο πρώτος Ποδηλατικός Αγώνας Λίμνης Σμοκόβου μήκους 8 χλμ συμπληρώνοντας πενήντα συμμετοχές  με τους εκτός συναγωνισμού ποδηλάτες με 1ο νικητή τον Μαρκαντώνη Σταύρο, 2ο Κατσαρό Ηλία και την τριάδα έκλεισε ο Φιλάρετος Σίμος.

Την Παρασκευή το απόγευμα έγινε ο καθιερωμένος αγώνας δρόμου μήκους 8 χλμ, 3 χλμ και 1,5 χλμ ανδρών και γυναικών. Νικητής στα 8 χλμ  ήταν ο Φλώρος Τάσος, δεύτερος Κατσαρής Ηλίας και τρίτος Σίμος Νίκος. Στην κατηγορία των γυναικών η μοναδική γυναίκα η Κοτλίτσα Αλίκη. Στην κατηγορία 3000 μ πρώτος Κατσαρός Κων/νος , δεύτερος Σίμος Αθανάσιος και τρίτος Μαρκαντώνης Ηλίας.

Στην ίδια κατηγορία για τις γυναίκες Σίμου Γεωργία, Κατσαρού Ειρήνη και Κουτσοπλιά Γεωργία. Στην κατηγορία 1500 μ παίδων πρώτος Σίμος Αθναλσιος , δεύτερος Κατσαρός Απόστολος και τρίτος Κουτσοπλιάς Σέφης. Στην ίδια κατηγορία για τα κορίτσια , πρώτη Κέντρου Καλλιόπη, Καραγιώργου Γεωργία δεύτερη και Τρίτη Στέφου Δήμητρα.

Επίσης στην αίθουσα του κέντρου φίλων τρίτης ηλικίας διοργανώθηκε και διαγωνισμός Δηλωτής με 48 συμμετέχοντες  με τελικούς νικητές το δίδυμο πρώτος Κέντρος Σπύρος και δεύτερος Τσιλωβίτης Μάκης.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι διοργανώθηκε και εκδήλωση ορεινού περιπάτου μήκους 7χλμ ο γύρος του Αϊ –Λιά με 76 συμμετέχοντες.

Οι εκδηλώσεις ουσιαστικά λήγουν 29 Αυγούστου στον Αϊ Γιάννη με λειτουργία, αρτοκλασία και την καθιερωμένη παραδοσιακή φασολάδα.

Τέλος η οργάνωση πρέπει να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν και βοήθησαν τις εκδηλώσεις δίνοντας ραντεβού για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι Σμόκοβο 2013.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό συμβούλιο Σοφάδων στις 28 Αυγούστου 2012
Επόμενο άρθρο Τη Δευτέρα οι βάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ