Αισιοδοξία Βλαχογιάννη για προκριματικούς στη Δ. Θεσσαλία


Τι επισημαίνει για τους Μεσογειακούς Αγώνες και τις προοπτικές που υπάρχουν για τους δύο νομούς.

Την αισιοδοξία του πως τελικά η Δυτική Θεσσαλία θα φιλοξενήσει προκριματικούς αγώνες διαφόρων αγωνισμάτων στο πλαίσιο των Μεσογειακών Αγώνων εξέφρασε ο νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, γεγονός, όπως ανέφερε που θα ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία αρκετών αθλητικών υποδομών στην περιοχή μας.

Το επιχειρησιακό σχέδιο

Παράλληλα, ο κ. Βλαχογιάννης υπογράμμισε πως εκείνο που απομένει είναι η σύνταξη ενός επιχειρησιακού σχεδίου για αυτούς τους αγώνες σε επίπεδο Δυτικής Θεσσαλίας το οποίο έχουν αναλάβει οι αντίστοιχες αναπτυξιακές εταιρείες των νομών. Ήδη, εξήγησε ο νομάρχης Τρικάλων από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων έχουν δοθεί 10.000 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει η σύνταξη του επιχειρησιακού σχεδίου από την Αναπτυξιακή Τρικάλων πάντα σε συνεργασία με το δήμο Τρικκαίων.

Σκόπιμη η κατάρτιση

Για την αρτιότερη προετοιμασία των Νομών της Θεσσαλίας εν όψει της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων και για την μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων από την τέλεση τους, κρίθηκε από τους Νομάρχες της Θεσσαλίας κατά τη συνάντησή τους στη Λάρισα σκόπιμη η κατάρτιση ενός επιχειρησιακού σχεδίου.

Σ’ αυτό θα προσδιορίζονται δραστηριότητες, έργα και ρόλοι που θα αναληφθούν από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της Θεσσαλίας, τις υπηρεσίες αυτών και τους φορείς που διοικούν.

Σύμφωνα με το Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη, οι Αναπτυξιακές Εταιρείες των τεσσάρων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της Θεσσαλίας θα κάνουν ένα σχέδιο για τα οφέλη των Νομών από τους Μεσογειακούς Νομούς, με λίντερ σε αυτό το εγχείρημα την Αναπτυξιακή Εταιρεία Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ).

Το επιχειρησιακό σχέδιο θα περιλαμβάνει:

1. Περιγραφή  των  προβλημάτων  κάθε Νομού  εν  όψει των  Μεσογειακών Αγώνων.

2.Συνοπτική αναφορά στα μεγάλα έργα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τους Μεσογειακούς αγώνες.

3. Περιγραφή των απαραίτητων αθλητικών υποδομών με σχετική συνοπτική τεκμηρίωση σκοπιμότητας και βιωσιμότητας.

4. Τεκμηρίωση   προτάσεων   για   την   διοργάνωση   παράλληλων   αθλητικών δραστηριοτήτων   σε   συνεργασία   και   συνεννόηση   με   την   Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων.

5. Παρουσίαση καταξιωμένων πολιτιστικών δραστηριοτήτων και κατάρτιση προτάσεων αναβάθμισης,  ώστε να συνδυαστούν  με τους Μεσογειακούς Αγώνες.

6. Σχεδιασμό καινοτόμων πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων που είναι δυνατόν να ενταχθούν στην προοπτική των Μεσογειακών Αγώνων.

7. Προτάσεις ανάπτυξης διακρατικής συνεργασίας.

8. Προτάσεις προβολής των τοπικών προϊόντων στο περιθώριο των Αγώνων.

9. Προτάσεις ανάπτυξης του εθελοντισμού και της συμμετοχής φορέων και πολιτών.

10. Προσδιορισμό και περιγραφή παρεμβάσεων και δράσεων εκπαιδευτικού χαρακτήρα..

11. Προτάσεις οργάνωσης συνεδρίων.

12. Κατάρτιση πίνακα με τα παραπάνω έργα, δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Κοστολόγηση και προσδιορισμός των πηγών χρηματοδότησης.

Τη Θεσσαλική Ομάδα Έργου θα συντονίσει η Αναπτυξιακή Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ ΑΕ) ενώ θα υποστηριχτεί από τις Αναπτυξιακές Εταιρίες των Νομών (ΑΕΝΑΑ, ΑΝΕΜ, ΑΝΕΝΤ).

Έργο της Ομάδας θα είναι ο προσδιορισμός των έργων, δράσεων και εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε Νομό. Προτείνεται η συμμετοχή των Αναπτυξιακών Εταιριών οι οποίες θα αναλάβουν να ενσωματώσουν τα αποτελέσματα της Θεσσαλικής Ομάδας Έργου στο Επιχειρησιακό Σχέδιο κάθε Νομού, ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συνεισφορά των Νομών με κατεύθυνση την αρτιότερη προετοιμασία και αξιοποίηση των Μεσογειακών Αγώνων.

           

Προηγούμενο άρθρο Απειλούνται τα κέντρα πρόληψης
Επόμενο άρθρο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ