Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης Καρδίτσας: Το μέλλον της ανήκει


Αν η ρήση « η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» αποδειχθεί αληθινή, τότε στην περίπτωση της Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης Καρδίτσας(KBA), ο δρόμος προς την καθιέρωση, ως την αμιγώς μπασκετική επιλογή του Καρδιτσιώτη μικρού αθλητή, έχει σχεδόν καλυφθεί. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει η επιτυχημένη εκδήλωση λήξης, που πραγματοποίησε η ακαδημία, την Παρασκευή 20/6 στο κλειστό γυμναστήριο Καρδίτσας. Εκεί, περίπου 50 αθλητές της Ακαδημίας ηλικίας από 5-16 χρονών, συναντήθηκαν για να γιορτάσουν τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της.

Σε ένα άκρως εορταστικό κλίμα, με την μουσική στα ηχεία να ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους, την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό εκ μέρους του συλλόγου ο προπονητής κ. Σερίφης Κώστας. Ο κ. Σερίφης, αφού εξήρε την προσπάθεια και τον ζήλο όλων των αθλητών κατά την διάρκεια των προπονήσεων την χρόνια που μας πέρασε, ευχαρίστησε θερμά τους γονείς για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη τους στον νεοσύστατο σύλλογο και υποσχέθηκε ότι η φετινή αρχή θα αποτελέσει την απαρχή για κάτι μόνιμο, σταθερό και μεγάλο στο Καρδιτσιώτικο μπάσκετ.

« Ήρθαμε για να μείνουμε» δήλωσε ο γνωστός προπονητής, «με γνώμονα πάντα, την ορθή παιδαγωγική και διδακτική μέθοδο που ωθεί τα παιδιά να αγαπήσουν το μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα»  και στη συνέχεια ενημέρωσε τους γονείς ότι ήδη σχεδιάζεται η νέα στολή του συλλόγου που θα φορούν από τον Σεπτέμβρη όλοι οι αθλητές, καθώς επίσης ότι δρομολογείται η δημιουργία αμιγώς γυναικείου τμήματος για την ομαλότερη λειτουργία των τμημάτων.

Στην συνέχεια ο προπονητής κ. Τσαρμπόπουλος Κυριάκος κήρυξε την έναρξη της βραδιάς. Η μουσική χαμήλωσε και ο χτύπος της πορτοκαλί μπάλας στο παρκέ, ξύπνησε την ανάγκη όλων, να δουν και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των αγαπημένων τους. Οι φωτογραφικές κάμερες έκαναν την εμφάνιση τους και το show ξεκίνησε, με αγώνες επίδειξης των μικρών αθλητών ηλικίας 5-8 ετών, σε ειδικά διαμορφωμένο γήπεδο με μικρές πτυσσόμενες μπασκέτες. Και οι τέσσερις ομάδες που σχηματίστηκαν, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και κέρδισαν το απλόχερο χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων. Σειρά είχαν έπειτα οι μεγάλοι αθλητές ηλικίας 8-16 ετών, που σχημάτισαν ομάδες και έπαιξαν με το θάρρος επαγγελματία, μπροστά σε συγγενείς, γονείς και φίλους που κατέφθασαν από νωρίς στο γήπεδο για να τους θαυμάσουν και να τους εμψυχώσουν. Κάπως έτσι τελείωσε το πρώτο μέρος της εκδήλωσης.

Όλοι όμως περίμεναν με αγωνία την αρχή του δεύτερου μέρους, δηλαδή τα συναγωνιστικά παιχνίδια. Η αγωνία μεταξύ των παιδιών  κορυφώθηκε, όταν ανακοινώθηκε ότι ο νικητής κάθε διαγωνισμού θα  κέρδιζε μια μπάλα μπάσκετ, προσφορά του συλλόγου. Οι μικροί αθλητές, έδωσαν σκληρή μάχη μεταξύ τους, με σεβασμό πάντα προς τους κανόνες και τους αντιπάλους τους. Τελικά οι τυχεροί, που έφυγαν από το γήπεδο αγκαλιά με μια μπάλα Spaldingείναι οι: Γιαννακός Θρασύβουλος, Κισσούδης Απόστολος, Μπαλτής Φίλιππος, Κωστόπουλος Λάμπρος, Μαλέτσικας Σεραφείμ. Ενώ από τους μεγάλους, οι πιο εύστοχοι και τυχεροί είναι: Παπαλίτσας Χάρης, Παπαλίτσας Βασίλης, Κουντούρη Γεωργία.                                                                                       

Παρόλα αυτά, όλα τα παιδιά αποχώρησαν από το γήπεδο με χαμόγελο, καθώς δόθηκαν σε όλους μετάλλια, αναγνωρίζοντας την ειλικρινή τους προσπάθεια ολόκληρη την σεζόν που μας πέρασε. Στο τέλος, οι αθλητές μαζεύτηκαν στο κέντρο του γηπέδου και έβγαλαν πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες μαζί με τους προπονητές τους, που τους ευχήθηκαν ένα καλό και γεμάτο διασκέδαση και μπάσκετ καλοκαίρι.

Ο σύλλογος KBAνιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τον κ. Παπανικολάου Ιωάννη για την προσφορά χυμών και αναψυκτικών που δρόσισαν την εκδήλωση, καθώς και τον σύλλογο Ήφαιστος Καρδίτσας, για την ευγενική παραχώρηση των μίνι μπασκετών και ανανεώνει το μπασκετικό ραντεβού με όλους τους μικρούς φίλους που θέλουν να μάθουν τα μυστικά της πορτοκαλί μπάλας για τον Σεπτέμβρη …Καλό Καλοκαίρι!

Προηγούμενο άρθρο Καταπολέμηση εχθρών και ασθενειών θερμοκηπιακής ντομάτας στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Δράσεις του Κέντρου Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων του Δ. Σοφάδων