Ακόμα και ο πιο φανατικός… – Γράφει ο Γ. Βαϊόπουλος


Ακόμα και ο πλέον φανατικός (;) υποστηρικτής της συγκυβέρνησης έχει αποδεχθεί το πασιφανές: Ο πολιτικός χρόνος των σαμαρά , βενιζέλου , βορίδη , άδωνι ,λοβέρδου , κυριάκου  κ.λ.π.  έχει τελειώσει οριστικά .Οι ίδιοι το έχουν καταλάβει .
Δεν το έχουν βέβαια αποδεχθεί .Ο θυμός που βγάζουν στη δημόσια σφαίρα , είναι πραγματικός. Είναι ο θυμός των ανθρώπων που τους παίρνουν κάτι που πίστευαν πως τους ανήκει δικαιωματικά , οριστικά και αμετάκλητα και τώρα το χάνουν. Ξέρουν ότι στις επικείμενες εκλογές οι περισσότεροι θα εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη του τόπου, καθώς δεν θα εκλεγούν .Το χειρότερο για αυτούς είναι η αίσθηση του αναλώσιμου που τους κυριαρχεί . Ξέρουν πολύ καλά πως η αντίδραση θα αναδείξει νέα φυντάνια , στην προσπάθειά της να καταπολεμήσει μια κυβέρνηση με αριστερή πολιτική!

Ό,τι θα απομείνει από την λεγόμενη δεξιά και κεντροδεξιά( * ) θα καλλωπιστεί , θα αλλάξει πρόσωπο και με άλλο , φανταχτερό προσωπείο θα επιχειρήσει να διεισδύσει στο δημόσιο πολιτικό βίο.
Στις δημοκρατίες η εναλλαγή κυβερνήσεων είναι αναμενόμενη .
Το πόσο γρήγορα θα μπορέσει το κατεστημένο να αποδομήσει μια αριστερή κυβέρνηση θα εξαρτηθεί από την δυναμική και τις συμμαχίες μιας τέτοιας κυβέρνησης . Το τελευταίο , κατά την γνώμη μου , οφείλει να είναι το κυριότερο μέλημα της αναμενόμενης αριστερής κυβέρνησης.
( *) Φυσικά και θεωρώ ότι το εναπομείναν στελεχιακό δυναμικό του πασοκ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την σοσιαλδημοκρατία και  πως ο μοναδικός συνδετικός κρίκος ανάμεσά τους είναι η εξουσία και τα εξ αυτής οφίτσια.

Υ.Γ.  Α!!..Το ξέχασα…  Λοιπόν, να πως έχουν τα πολιτικά δρώμενα : Επιστρέφει ο Νικήτας(;) στη Ν.Δ , οι πολίτες ….ανακουφίζονται , εμπιστεύονται την συγκυβέρνηση , τα δημοσκοπικά ευρήματα ανατρέπονται , ο Συριζα πανικοβάλλεται και όλα ……βαίνουν καλώς . Ουφ , ησύχασα!!!

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση… για την Ελλάδα
Επόμενο άρθρο Επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καρδίτσας