Αλλαγές στα στοιχεία των βοσκοτόπων του Δήμου Σοφάδων – Επιστολή Τρίγκα στον ΟΠΕΚΕΠΕ


Κύριε Πρόεδρε,

Πριν από λίγες μέρες λάβαμε έγγραφο από την Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας με θέμα <<Αποστολή αρχείων βοσκοτόπων 2013>>.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι έχουν γίνει αλλαγές στα στοιχεία των βοσκοτόπων που δήλωναν οι παραγωγοί τα τελευταία χρόνια. Μας προκαλεί εντύπωση :

  1. από την πρώτη ανάγνωση προκύπτουν τεράστιες διαφορές από τα στοιχεία που διατηρεί ο Δήμος μας σε σχέση με αυτά που μας έχουν αποσταλεί

  2. ο χρόνος που γίνεται αυτή η διαδικασία ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι οι δηλώσεις ΟΣΔΕ των παραγωγών έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και υπάρχει κίνδυνος μείωσης της Ενιαίας Ενίσχυσης

  3. γιατί δεν έγινε προηγούμενη συνεννόηση με τον Δήμο Σοφάδων ούτως ώστε η διαδικασία να γίνει σε συνεργασία, μιας και ο Δήμος έχει ξεκινήσει την καταγραφή των βοσκοτόπων.

Την προηγούμενη χρονιά μας ζητήθηκε από την υπηρεσία σας να παραχωρήσουμε σε κτηνοτρόφους, βοσκοτόπους με συγκεκριμένο χαρτογραφικό, ούτως ώστε να γίνει δέσμευση και αυτοί να ενταχθούν σε πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας. Διαπιστώνεται τώρα ότι μέρος αυτών των βοσκοτόπων διαγράφεται.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι τεχνικά δεν έχουμε την δυνατότητα να αναλύσουμε τα στοιχεία που μας αποστέλλεται, καθώς καμία εκπαίδευση ή ενημέρωση δεν έγινε από την υπηρεσίας σας προς εμάς. Με τα ελάχιστα στοιχεία που διαθέτουμε προσπαθούμε να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος και να ενημερώσουμε τους κτηνοτρόφους δημότες μας.

Τέλος σας αναφέρουμε ότι οι μονομερείς αυτές ενέργειες δημιούργησαν τεράστια ανησυχία στις τάξεις των κτηνοτρόφων και θα θέλαμε το συντομότερο δυνατό την απάντησή σας.

 

ΜΕ ΤΙΜΗ

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΔΗΜΟΥ ΣΟΦΑΔΩΝ

ΤΡΙΓΚΑΣ ΗΛΙΑΣ

Προηγούμενο άρθρο Υγειονομικοί, νοσοκομεία και ασθενείς σε...διαθεσιμότητα!
Επόμενο άρθρο Τα σκυλιά σκούζουν αλλά το καραβάνι θα προχωρήσει!