Ειδήσεις

Αλληλεγγύη στους αγρότες από το Σύλλογο Δασκάλων Καρδίτσας


Πριν καλά – καλά πατήσουν τα τρακτέρ τις ρόδες τους στο οδόστρωμα, κατέφθασαν και τα πρώτα «ραβασάκια» ενάντια στους αγωνιζόμενους μικρομεσαίους αγρότες. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την ποινικοποίηση των αγώνων και τις διώξεις που τόσα χρόνια τώρα ασκούνται ενάντια σε οποιαδήποτε αγωνιστική κινητοποίηση βάζει σαν στόχαστρο την αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ και δείχνει τη διέξοδο της αξιοπρέπειας και της διεκδίκησης δικαιωμάτων. Είναι η ίδια πολιτική που έβαλε χέρι τα προηγούμενα χρόνια στο δικαίωμα στην απεργία. Είναι η ίδια πολιτική που βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες των εργατών, που χτυπάει αλύπητα καταστέλλοντας τις κινητοποιήσεις σε εκπαιδευτικούς και συνταξιούχους, που εντείνει την εργασία και ευθύνεται για τα αμέτρητα εργατικά ατυχήματα και τη θυσία εργατών, ανθρώπινων ζωών στο βωμό του κέρδους.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μικρομεσαία αγροτιά και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί της διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Καλούμε όλα τα Σωματεία να πάρουν αποφάσεις συμπαράστασης και συμπαράταξης με τους μικρομεσαίους αγρότες στον αγώνα επιβίωσης που κάνουν.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ηλ. Σχορετσανίτης: Η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής της Καρδίτσας μας κάνει πιο δυνατούς
Επόμενο άρθρο Η Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Λ. Πλαστήρα για τις εξελίξεις στο Βοήθεια στο Σπίτι