Ειδήσεις

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες στο Νέο Μονάστηρι


Έφτασαν και στο νομό μας οι ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους πρόσφυγες. Κατακλύστηκε το Νέο Μοναστήρι με καραβάνια γυναικών, παιδιών, ανδρών που ψάχνουν απεγνωσμένα μια διέξοδο για μια πιο ασφαλή ζωή. Εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα όμως εξαιτίας της εφαρμογής των επικίνδυνων αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που είναι η βασική αιτία και όχι όπως υποστηρίζεται η παραβίασή τους.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 12/2, που εφαρμόζοντας τη Σένγκεν, προβλέπουν συνοριακούς ελέγχους, δίνοντας πράσινο φως για όλα: Κλειστά σύνορα, φράχτες, πλαφόν προσφύγων, ξεδιάλεγμα όσων έχουν τις “προδιαγραφές” φτηνού εργατικού δυναμικού για τα μονοπώλια, με κατάσχεση των όποιων υπάρχοντών τους κι απελάσεις των υπόλοιπων. Αυτή είναι η καπιταλιστική βαρβαρότητα που φέρνει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την αιτία της προσφυγιάς.

Κι από πάνω, με τη συμφωνία και της ελληνικής κυβέρνησης, ο “λύκος” ΝΑΤΟ στο Αιγαίο αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ενθαρρύνοντας την προκλητικότητα της Τουρκίας. Αυτοί είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Στα δεσμά τους οι λαοί βρίσκονται σε διαρκή κίνδυνο.

Συνεπώς απαιτείται διαρκής λαϊκή πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων, στήριξη των ξεριζωμένων σε αντιπαράθεση με τις ρατσιστικές φασιστικές δυνάμεις και διεκδίκηση μέτρων για απευθείας μεταφορά των προσφύγων και των μεταναστών στα κράτη τελικού προορισμού τους.

Οι γυναίκες, ως φορείς της νέας ζωής χρειάζεται να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα, ότι δε δεχόμαστε τα παιδιά μας να γίνουν κρέας στα κανόνια των εκμεταλλευτών του λαού, για τα συμφέροντα τους ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών κλπ. που τα υπηρετούν, για το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή διεθνών οργανισμών.

Οι γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας και Καλλιθήρου (μέλη ΟΓΕ) εκφράζουμε έμπρακτα και με πολύμορφο τρόπο την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες.

Καλούμε κάθε γυναίκα της Καρδίτσας να παλέψει:

Για  να απομονώσουμε το ρατσιστικό δηλητήριο που καλλιεργείται και να απαιτήσουμε :

– Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πόλεμοι ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Καμία συμμετοχή των χωρών μας  σ’ αυτές.

– Να καταργηθεί ο Κανονισμός του Δουβλίνου, της Σένγκεν, του Frontex και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ.

–  Όχι στα μέτρα της ΕΕ για καταστολή στα σύνορα.

– Απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά, τα σημεία εισόδου, στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ.

– Δημιουργία αξιοπρεπών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας. Ενίσχυση του προσωπικού και των υποδομών που σχετίζονται με τη διάσωση, καταγραφή – ταυτοποίηση, στέγαση – σίτιση – περίθαλψη και ασφαλή μεταφορά  τους.

Ο Σύλλογος Γυναικών ν. Καρδίτσας και ο σύλλογος Γυναικών Καλλίθηρου (Σέκλιζας) μαζεύουν τρόφιμα και φάρμακα για τους πρόσφυγες που είναι εγκλωβισμένοι στο Νέο Μοναστήρι:

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25-2  ΑΠΟ ΤΙΣ 5.30 ΜΜ-7.30 ΜΜ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/2 ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΠΜ-12Μ ΚΑΙ 6-8 ΜΜ.

Η συλλογή θα γίνει στα γραφεία ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Πλαστήρα και Αβέρωφ.

Παρακαλούμε οι προσφορές να περιλαμβάνουν:

ΦΑΡΜΑΚΑ: αντιβιοτικά-αντιπυρετικά-αντιαλλεργικά.

ΤΡΟΦΙΜΑ: νερά-χυμούς-κρουασάν-μπισκότα (χωρίς γέμιση)-φρυγανιές-γάλατα μακράς διάρκειας (όχι εβαπορέ)

 ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ:Πάνες-σερβιέτες-σαπούνια-αντισηπτικά-χαρτιά κουζίνας-χαρτιά υγείας.

ΕΙΔΗ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΖΟΥΚΑ 6970914542-ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΥΑ 6976434880

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημερωτική εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ένωση
Επόμενο άρθρο ΠΑΜΕ Καρδίτσας : Αλληλεγγύη στον Αγώνα της Αγροτιάς