Αλληλεγγύη στο Νίκο Ρωμανό


Εκφράζουμε την αμέριστη  αλληλεγγύη μας στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, ο οποίος από τις 10/11  πραγματοποιεί απεργία πείνας διεκδικώντας τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται, προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματα στη σχολή  τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχει περάσει.

Η κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ,  υπαγορεύει στη διοίκηση των φυλακών και την Δικαιοσύνη  αποφάσεις,  ακολουθώντας  μια πολιτική ρεβανσισμού απέναντι στο Ν. Ρωμανό. Αδιαφορεί ακόμα και  για τους νόμους που η ίδια έχει ψηφίσει και καταπατεί τα ανθρώπινα  δικαιώματα. Αρνείται να δώσει εκπαιδευτική άδεια στο Νίκο Ρωμανό, αν και το δικαίωμα στις σπουδές είναι αναφαίρετο.

Όλα τούτα  δεν είναι ένα  μεμονωμένο και ιδιαίτερο περιστατικό. Εντάσσονται, μαζί με τόσα άλλα,  στην κυβερνητική γραμμή της «μηδενικής ανοχής» σε όποια φωνή  αντιστέκεται και διεκδικεί.  Ο νέος αντισυνδικαλιστικός νόμος, οι  επιστρατεύσεις, η βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων, οι διώξεις  αγωνιστών, η καταπάτηση του ασύλου, είναι ορισμένες πλευρές αυτής της
πολιτικής.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των εκπαιδευτικών αδειών που δικαιούται ο  κρατούμενος Νίκος Ρωμανός καθώς και το σύνολο των δικαιωμάτων του ως  κρατούμενος.
Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του!

 

Το ΔΣ

του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Οι «Πόντιοι Πιλάτοι» της διοίκησης ας αναλάβουν τις ευθύνες τους
Επόμενο άρθρο Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας