Ειδήσεις

Αμέριστη η στήριξη του Δήμου Σοφάδων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία


Επίσκεψη συνεργασίας στον Δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο  πραγματοποίησε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας  Πύραρχος κ. Σωτήριος Κορέλας, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της ΠΥ Σοφάδων Αντιπύραρχο Γεώργιο Νταουτά.  Οι κ.κ. Κορέλας και Νταουτάς είχαν ουσιαστική συζήτηση με τον κ. Σκάρλο για ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε συνεργασία όπου χρειαστεί και με το Δήμο Σοφάδων.

Από την πλευρά του ο κ. Σκάρλος  ενημέρωσε τους δύο Διοικητές για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής του Δήμου Σοφάδων σε ό,τι αφορά τη πυρασφάλεια, τονίζοντας  την ανάγκη της θωράκισης της, ειδικά του ορεινού και ημιορεινού όγκου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, που πραγματοποιήθηκε παρόντος και του προέδρου του ΔΟΠΑΠΣ κ. Ταξιάρχη Ευαγγελογιάνη, διαπιστώθηκε από τις δύο πλευρές η θέληση και η καλή διάθεση από κοινού να συμβάλουν στις επίλυση ζητημάτων.

Αναφέρθηκαν επίσης μία σειρά από θέματα που σχετίζονται στην συνεργασία του Δήμου Σοφάδων με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ειδικότερα για το θέμα της ετοιμότητας της υπηρεσίας την θερινή περίοδο οι Διοικητές της ΠΥ Καρδίτσας και Σοφάδων ενημέρωσαν τον δήμαρχο ότι βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, ενώ παράλληλα ζήτησαν τη συνδρομή του δήμου σε κάθε ανάγκη.

Κοινό ήταν το συμπέρασμα που εξήχθη, για την αναγκαιότητα του συντονισμού των δράσεων, ως προς την αντιμετώπιση φαινομένων εκτάκτου ανάγκης.

Τέλος, ο δήμαρχος διαβεβαίωσε το διοικητή τους δυο Διοικητές για την αμέριστη στήριξη του Δήμου και την πεποίθησή του για συνέχιση της άριστης συνεργασίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τον Δήμο Σοφάδων.

Προηγούμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας: Στον πάγο 21 δράσεις του ΕΣΠΑ
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αργιθέας