Αμεση στελέχωση των Αγροτικών Ιατρείων του Ν. Καρδίτσας με επείγουσα ρύθμιση ζητά ο Σπ. Ταλιαδούρος


Συνάντηση παραγματοποίησαν την Πέμπτη, ο Υπουργός Υγείας, κ. Α. Γεωργιάδης, η Υφυπουργός Υγείας, κα Ζ. Μακρή με τον κ. Σ. Ταλιαδούρο και συζήτησαν το θέμα της στελέχωσης των αγροτικών ιατρείων του Νομού Καρδίτσας και κυρίως αυτών των ορεινών περιοχών του νομού.

Ειδικότερα, ο κ. Ταλιαδούρος σε συνέχεια Ερωτήσεων που έχει καταθέσει στη Βουλή, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας, κ. Α. Γεωργιάδη και την Υφυπουργό Υγείας, κα Ζ. Μακρή και τους επέδωσε διάβημα με το οποίο τους εξέθεσε εκ νέου το πρόβλημα της ελλιπούς στελέχωσης των Περιφερειακών Ιατρείων, κυρίως των ορεινών περιοχών του Νομού Καρδίτσας, ζητώντας τους άμεση ρύθμιση για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των Αγροτικών Ιατρείων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Ο κ. Ταλιαδούρος τους τόνισε ότι ο πληθυσμός στις ορεινές περιοχές είναι κατά κύριο λόγο γερασμένος και ότι η μη δυνατότητα μιας απλής συνταγογράφησης αλλά και η ανασφάλεια της έλλειψης γιατρού γίνεται ακόμα πιο έντονα αισθητή.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ταλιαδούρος πρότεινε ως άμεση λύση είτε την επαναφορά της ρύθμισης που αφορά στη στελέχωση των Αγροτικών Ιατρείων με ιατρούς, που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία, είτε το να καταστεί υποχρεωτική η θητεία στα Αγροτικά Ιατρεία για τους πτυχιούχους γιατρούς ως προς την έναρξη της ειδικότητας τους.

Ο Υπουργός Υγείας αλλά και η Υφυπουργός είπαν ότι αναγνωρίζουν τη δυσκολία που υπάρχει και δεσμεύθηκαν ότι με προσεχή ρύθμιση θα δοθεί τέλος στο πρόβλημα της ελλιπούς παροχής πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης στους κατοίκους της ελληνικής περιφέρειας, που παρατηρείται εξαιτίας της έλλειψης αγροτικών ιατρών.»

Προηγούμενο άρθρο Επόμενες ενέργειες του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε τον Δήμο Καρδίτσας. Τι δήμο και δημοτική αρχή θέλουμε;