Ειδήσεις

Ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας


Γνωρίζετε ότι η Ένωση Προσώπων ‘’Φίλοι του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας’’ είναι μια κίνηση ενεργών πολιτών της οποίας και Εσείς είστε μέλος που ιδρύθηκε το έτος 2016  με σκοπό την παροχή βοήθειας στο Νοσοκομείο σε θέματα υποδομών, στελεχιακού δυναμικού, υλικών και γενικά καλής λειτουργίας του  σε συνεργασία με την διοίκηση και το προσωπικό του.

Στα τέσσερα έτη δραστηριοποίησης της Ένωσής μας πετύχαμε μέσα από τις συνεχείς επαφές να ευαισθητοποιήσουμε φορείς, ιδρύματα αλλά και  ιδιώτες να συμπαρασταθούν στις προσπάθειές μας.

Αποτέλεσμα των ενεργειών μας αυτών ήταν διάφορες προσφορές προς το Νοσοκομείο όπως αμαξίδια μεταφοράς ασθενών, εκτυπωτής πολλαπλών λειτουργιών, έπιπλα, πίνακες ζωγραφικής, ιατρικός εξοπλισμός και άλλα είδη ιδιαίτερα ιατρικό υλικό στην συνεχιζόμενη περίοδο της πανδημίας του κορωνο’ι’ού Covid 19 και την πλήρωση θέσεων ιατρών.

Το μείζον πρόβλημα όμως του Νοσοκομείου μας είναι οι συνεχείς σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Γνωρίζοντας ότι είναι το μοναδικό στη Καρδίτσα με 134000 πληθυσμό και το οποίο εφημερεύει καθημερινά με αποτέλεσμα οι  μεγάλες ανάγκες να καλύπτονται εξαντλώντας τα όριά τους οι γιατροί.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καρδίτσας με την Απόφασή 704/23-7-2020 και εμπεριστατωμένη αιτιολογία ζήτησε από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας την προκήρυξη  κενών οργανικών θέσεων : Παθολογίας 1, Νεφρολογίας 1, Κλινικής Αιματολογίας 1, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 1, Ουρολογίας 1, Ωτορινολαρυγγολογίας 1, Μαιευτικής- Γυναικολογίας 1, Αναισθησιολογίας 1, Επειγόντων Περιστατικών 1, Ψυχιατρικής 1, Ακτινοδιαγνωστικής 1, Βιοπαθολογίας-Μικροβιολογίας 1, Χειρουργικής 1, Καρδιολογικής 1 και Ορθοπεδικής 1 κρίνοντας αναγκαίες για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.

Μετά από τα παραπάνω απευθυνόμαστε σε Σας, να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, για την κάλυψη των αναγκών που θα εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργεία του Νοσοκομείου, ιδιαίτερα στην παρατεταμένη περίοδο της πανδημίας του Κορωνο’ι’ού που διανύουμε.

Σας ευχαριστούμε και είμαστε στην διάθεσή Σας για κάθε πληροφορία και συνεργασία μας.

 

 

Επιστολή του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Καρδίτσας προς τους τοπικούς βουλευτές

Προηγούμενο άρθρο ΑΝΚΑ: Υπηρεσίες μεταφοράς ωφελούμενων στις υπηρεσίες ασύλου
Επόμενο άρθρο Κέντρο Αγροτικής Κληρονομιάς αποκτά ο Δήμος Παλαμά