Ειδήσεις

Ανάγκη άμεσων εκταφών στο Δημοτικό Νεκροταφείο


Απολύτως επιτακτική παραμένει η ανάγκη άμεσων εκταφών στο Κοιμητήριο του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Δημοτικό Νεκροταφείο). Ο Δήμος Καρδίτσας απευθύνει εκ νέου έκκληση στους συμπολίτες που διατηρούν μνημεία, όπου έχει παρέλθει 7ετία και πλέον από την ταφή των προσφιλών τους προσώπων να προχωρήσουν σε εκταφή. Υπενθυμίζεται ότι ο Κανονισμός Λειτουργίας του Κοιμητηρίου, ορίζει ότι η ανακομιδή των οστών από τους τάφους γίνεται με ευθύνη και επιμέλεια των συγγενών των νεκρών πριν την συμπλήρωση 5ετίας από την ταφή με δικαίωμα 2ετούς παράτασης του χρόνου χρήσης του τάφου.

Με δεδομένο ότι πλέον έχουν εξαντληθεί οι διαθέσιμοι χώροι ταφής στο Κοιμητήριο η ανάγκη εξεύρεσης νέων χώρων έχει καταστεί επιτακτική και εξαιρετικά επείγουσα. Παρακαλούνται, όσοι διατηρούν μνημεία προσφιλών τους προσώπων από το 2013 και παλαιότερα, να προχωρήσουν σε εκταφή μέχρι την 31η Αυγούστου 2020.

Μετά την παρέλευση της παραπάνω προθεσμίας ο Δήμος, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό, θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε εκταφές στα παραπάνω μνημεία καταλογίζοντας τη σχετική δαπάνη, αλλά και το τέλος φύλαξης των οστών στο χώρο του οστεοφυλακίου, στους πλησιέστερους συγγενείς. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. του Κοιμητηρίου 2441022738.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας για την αποζημίωση ειδικού σκοπού
Επόμενο άρθρο Fashion City Outlet: Καλύτερο περιφερειακό εμπορικό κέντρο στην Ελλάδα για το 2020