Ειδήσεις

Αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων της Ιεράς Μητροπόλεως


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αναβάθμισης των υπολογιστικών συστημάτων της, καθώς και του τηλεφωνικού της κέντρου.

Έπειτα από πρόταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Τιμοθέου, η Ιερά Μητρόπολη λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής αναβαθμίζει το σύνολο του ηλεκτρονικού εξοπλισμού της για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών της, καθώς και την αποτελεσματική εξυπηρέτηση κληρικών και πολιτών.

Τα οφέλη που προκύπτουν θα είναι πολλαπλά, καθότι αξιοποιούνται πλήρως οι δυνατότητες του εξοπλισμού:

α) Των ασφαλών συνδέσεων VPN με το εκκλησιαστικό βιβλιοπωλείο, το κηροπλαστείο και το γηροκομείο.

β) Της παροχής wi-fi ασύρματης σύνδεσης για τους επισκέπτες.

γ)  Της ψηφιοποίησης του αρχείου της Ιεράς Μητροπόλεως.

δ) Της συμμόρφωσης με τις προδιαγραφές GDPR (ασφάλεια δεδομένων).

ε) Της ασφαλούς αποθήκευσης των δεδομένων (backup).

στ) Των εικονικών δικτύων και εικονικών σέρβερ (server), που εξυπηρετούν τις διάφορες ανάγκες του εξοπλισμού και των εφαρμογών.

Για την απρόσκοπτη λειτουργία του εξοπλισμού χρησιμοποιούνται τρεις (3) ταυτόχρονες συνδέσεις διαδικτύου από διαφορετικούς παρόχους και με διαφορετική τεχνολογία (ενσύρματη και ασύρματη 4G), προσφέροντας αδιάλειπτη λειτουργία σε περίπτωση δυσλειτουργίας κάποιου παρόχου.

Το σύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο τεχνολογίας VOIP προσφέρει απρόσκοπτη επικοινωνία με κληρικούς και πολίτες, καθώς και με όλα τα επιμέρους παραρτήματα της Ιεράς Μητροπόλεως, χωρίς επιπλέον τηλεπικοινωνιακά κόστη, αφού θα επικοινωνούν ως εσωτερικά τηλέφωνα.

Αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι η εταιρία “ComputerCenter Παπαβασιλείου Ε. & Α. Ο.Ε.” με επικεφαλής του συγκεκριμένου έργου τον κ. Μουρμούρη Χρήστο, ο οποίος με περίσσιο μεράκι και υψηλή τεχνογνωσία, σχεδίασε και υλοποίησε το εν λόγω έργο. Τον ευχαριστούμε θερμά!

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ατόμου για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με μέλη της Οργάνωσης Γέφυρα Ρομά-Καρδίτσα