Αναβαθμίζεται η περιοχή του θερινού κινηματογράφου


 Σε πλήρη εξέλιξη το έργο που αφορά κατασκευαστικές και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο: «Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και παρεμβάσεις αναβάθμισης στις κύριες οδικές συνδέσεις της περιοχής – Β’ φάση» του Δήμου Καρδίτσας,

το οποίο εκτελείται από την Κ/Ξ Κουσαής- Μαντζιάρας με βάση τη μελέτη που συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Έργων και Μελετών του Δήμου και αφορά κατασκευαστικές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της περιοχής του θερινού κινηματογράφου.

Το χώρο των εργασιών επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ελ. Ζησοπούλου-Κατσαούνη, η οποία διαπίστωσε την πρόοδο των εργασιών.

Σε δηλώσεις της σχετικά με το εκτελούμενο έργο, -το οποίο χρηματοδοτείται με πόρους του Γ’ ΚΠΣ και η σύμβασή του ανέρχεται στα 130.000 ευρώ,- η κ. Ζησοπούλου τόνισε τα εξής:

«Με το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώνεται μια συνολική παρέμβαση στην ευρύτερη περιοχή που θα συντελέσει στην αναβάθμισή της. Σε συνδυασμό και με τη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου η περιοχή αναδεικνύεται σε ένα πυρήνα πολιτισμού και ψυχαγωγίας για τους δημότες και σημείο αναφοράς για την πόλη.»

Οι εκτελούμενες εργασίες

Με το έργο  προβλέπεται να συνδεθεί η περιμετρική οδός στη Βορειοανατολική πλευρά μήκους 260 μέτρων με το χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων 3.110 τ.μ. και να πραγματοποιηθούν κατασκευαστικές και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε τμήματα των πεζοδρομίων των οδών που περικλείονται από τους δρόμους Μπούσδρα – Μαρινόπουλου- Ν. Κίτρους Επισκόπου – Αντιμάχου.

Αναλυτικά οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι οι εξής:

  • Στη Βορειοανατολική πλευρά του θερινού κινηματογράφου θα συνδεθεί η περιμετρική οδός μήκους 260 μέτρων και πλάτους 11 μέτρων με την οδό Αντιμάχου, το χώρο στάθμευσης και την οδό Καρδιτσομαγούλας.
  • Στη Βορειοδυτική πλευρά θα κατασκευασθεί χώρος στάθμευσης επιφάνειας 3.110 τ.μ. εφαπτόμενος με την περιμετρική οδό που θα περιλαμβάνει 70 θέσεις στάθμευσης Ι.Χ. και 2 θέσεις Ι.Χ. για Α.Μ.Ε.Α., καθώς και δενδροφύτευση.
  • Στην οδό Μπούσδρα, θα κατασκευαστούν και θα πλακοστρωθούν πεζοδρόμια, μήκους 300 μέτρων.
  • Θα γίνουν συντηρήσεις δρόμων της περιοχής παρέμβασης, όπου απαιτείται.
Προηγούμενο άρθρο Ώρες αγωνίας για 7 εργάτες στη σήραγγα της Αγορασιάς
Επόμενο άρθρο Τα αρχαιολογικά ευρήματα στο Νομό Καρδίτσας