Ειδήσεις

Αναβαθμίζεται η συνεργασία Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και Γενικών Αρχείων του Κράτους


Η αναβάθμιση της συνεργασίας και οι κοινές δράσεις του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Ν. Καρδίτσας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτη Νάνου και της προϊσταμένης κ. Νίκης Αγγελίνα, σε συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο.

Για το 2021 δρομολογήθηκαν:

Α) Η αξιοποίηση του Δημοτικού Σχολείου που είχε παραχωρηθεί στα ΓΑΚ πριν από χρόνια, αλλά δεν είχε προχωρήσει η συνεργασία. Επιλέχθηκαν συγκεκριμένοι χώροι για την ανάπτυξη παραρτήματος ΓΑΚ, με το αρχειακό υλικό του Μουσείου Πλαστήρα, τις βιβλιοθήκες του Μορφοβουνίου, κ.α.

Β) Δημιουργία θεματικού αρχείου και αίθουσας Σχολικής Ζωής, με έκθεση ιστορικών τεκμηρίων του ΔΣ Μορφοβουνίου από το 1950 μέχρι και το 2000.

Γ) Ψηφιοποίηση αρχειακού υλικού του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και η διάθεση αυτού μέσα από την Ψηφιακή Βιβλιοθήκη που ετοιμάζει ο Δήμος και θα είναι διαθέσιμη στο κοινό διαδικτυακά. Σε πρώτη φάση θα ψηφιοποιηθούν εκατοντάδες φύλλα των εφημερίδων των  Πολιτιστικών Συλλόγων κοινοτήτων της Λίμνης, καθώς και οι τοπικές εκδόσεις.

Δ)  Συμμετοχή των ΓΑΚ στο πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάδειξης της Τοπικής Ιστορίας με θέμα «Μαθαίνω το χωριό του παππού» που σχεδιάζεται για τα παιδιά που επισκέπτονται το καλοκαίρι τα χωριά.

Ε) Συμμετοχή των ΓΑΚ Ν. Καρδίτσας στις εκδηλώσεις του Δήμου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 στα Άγραφα.

ΣΤ) Έκδοση των πρακτικών του Συνεδρίου για το Δημοτικό Τραγούδι που έγινε το 2018 στο Μορφοβούνι.

 

Προηγούμενο άρθρο Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης 24ωρης λειτουργίας για τους ανήμπορους – μοναχικούς δημότες της Καρδίτσας