Ειδήσεις

Αναβαθμίζεται με λάμπες LED ο φωτισμός της Καρδίτσας


Την αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων φωτισμού με φωτιστικά τύπου LED σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, αλλά και στις μαγαλύτερες Κοινότητες συνεχίζει ο Δήμος Καρδίτσας με στόχο την ανάδειξη ενός σύγχρονου νυχτερινού αστικού φυσικού περιβάλλοντος, όπου οι πεζοί και τα μέσα μεταφοράς θα κινούνται με περισσότερη ασφάλεια.

Ήδη νέοι λαμπτήρες LED έχουν τοποθετηθεί στις οδούς Μπλατσούκα, Ηρ. Πολυτεχνείου, Υψηλάντου, Αγ. Κωνσταντίνου, Ταλιαδούρου, Φαναρίου, Τρικάλων, Κων. Καραμανλή, Κουμουνδούρου, Θεσσαλιώτιδος Σαρανταπόρου και Δ.Λάππα, ενώ τις επόμενες μέρες θα επεκταθεί και σε άλλους δρόμους στον αστικό ιστό της πόλης.

Ειδικότερα το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται να αντικατασταθούν οι λαμπτήρες στις οδούς Καραϊσκάκη Αν. Παπανδρέου, Δ.Εμμανουήλ και Κίτρους Επισκόπου, ενώ θα υπάρξει και συνέχεια, αφού στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η σταδιακή αντικατάσταση όλων των συμβατικών λαμπτήρων με λαμπτήρες LED.

Ο φωτισμός LED είναι σαφώς αποδοτικότερος και πιο οικονομικός σε σχέση με τους συμβατικούς λαμπτήρες, αλλά και με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Με την αντικατάσταση του φωτισμού εκτιμάται εξοικονόμηση ενέργειας κατά 65% και εξοικονόμηση σημαντικών πόρων που πληρώνει ετησίως ο δήμος Καρδίτσας σε τιμολόγια οδοφωτισμού.

Επιπλέον, ο δήμος Καρδίτσας πετυχαίνει, ραγδαία μείωση του ετήσιου κόστους συντήρησης, λόγω της  τεχνολογίας, της οποίας η διάρκεια ζωής φτάνει τα 20 έτη, καθώς και μείωση  βλαβών και χρόνου αποκατάστασης.

Σημειώνεται οτι το έργο υλοποιείται με ίδια έσοδα του Δήμου Καρδίτσας και χωρίς δανεισμό.

 

Προηγούμενο άρθρο Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων στον Ε-65
Επόμενο άρθρο Ορίστηκε η Έναρξη Εργασιών του Φυσικού Αερίου για την Δημοτική Κοινότητα Νέας Αγχιάλου