Αναγκαιότητα η ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας


Την αναγκαιότητα ανακαίνισης του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας αναγνώρισε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Νικόλας Κανελόπουλος ο οποίος είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το κτίριο το βράδυ της Πέμπτης. Ο κ. Κανελόπουλος βρέθηκε στην Καρδίτσα για την ημερίδα που οργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος για τη Διαμεσολάβηση. Η διοίκηση του συλλόγου ωστόσο με την ευκαιρία του έθεσε το ζήτημα του κτιρίου και την ανάγκη να προχωρήσουν οι εργασίες που προβλέπονται από τις σχτικές μελέτες. Ο Προεδρος του Συλλόγου κ. Ανδρέας Γεωργίου μαζί με τον Εισαγγελέα κ. Πέτσα και την Πρόεδρο Πρωτοδικών κ. Γιαννακού ξενάγησαν τον κ. Κανελόπουλο στο κτίριο, τον ενημέρωσαν για τις εργασίες που έχουν γίνει αλλά και για αυτές που είναι αναγκαίες για τη βελτίωση του κτιρίου και των συνθηκών απονομής της δικαιοσύνης. Οπως επισημάνθηκε παρότι υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες για το πλέγμα των έργων που είναι απαραίτητα, προχώρησε μόνο η κατεδάφιση των παλαιών φυλακών και εκ τότε τα πάντα έχουν παγώσει. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι δικαστικοί λειτουργοί, οι νομικοί και οι δικαστικοί υπάλληλοι είναι σχεδόν τριτοκοσμικές ενώ εκτιμάται ότι η κατασκευή του νέου τετραώροφου κτιρίου στη θέση των παλαιών φυλακών που κατεδαφίστηκαν, θα επιλύσει σημαντικά προβλήματα και θα συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργικότητας και του υφιστάμενου κτιρίου.

Ο κ. Κανελόπουλος αναγνώρισε την παλαιότητα του κτιρίου και την έλλειψη βασικών υποδομων (θέρμανση-ψύξη, χώροι υγιεινής κλπ) και δεσμεύτηκε σε συνεργασία με τον σύλλογο να προωθήσει τα έργα στο Υπουργείο Ανάπτυξης που είναι και το αρμόδιο. Μάλιστα σημείωσε ότι από την πλευρά του Υπουργείου Δικαιοσύνης θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη διευθέτηση του χώρου των παλαιών φυλακών (καθαρισμός, περίφραξη κλπ) αλλά και για τη βελτίωση σε πρώτη φάση υποδομών που είναι εξαιρετικά αναγκαίες για τη λειτουργία του υφιστάμενου κτιρίου.

Στο επόμενο διάστημα θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Δένδια ώστε να διερευνηθούν όλες οι παράμετροι των έργων και η δυνατότητα συνέχισής τους.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η φύση χάρισε απλόχερα τις ομορφιές της στο Δήμο Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Στις εγκαταστάσεις των Λουτρών Σμοκόβου η ομάδα Παίδων του ΣΠΑΚ