Ανακοίνωση για τα αποθεματικά από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καρδίτσας


Με ΠΝΠ την 20/3/15, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταληστεύει τα ταμειακά διαθέσιμα όλων των δημόσιων φορέων και ΟΤΑ, και τα προωθεί προς τους “δανειστές” της χώρας. Είναι σαφές πως με αυτή την “εσωτερική στάση πληρωμών” θα έχουν τεράστια προβλήματα στοιχειώδους λειτουργίας οι ΟΤΑ και γενικά όλοι οι φορείς του ευρύτερου δημοσίου. Τα προβλήματα αυτά θα έχουν άμεσες συνέπειες στην μεγάλη πλειοψηφία του λαού που ήδη ταλαιπωρείται αφάνταστα από τη φτώχεια και την ανεργία.

Επιβεβαιώνεται, όμως έτσι:

  • Η εκτίμηση πως οι γόρδιοι δεσμοί ΚΟΒΟΝΤΑΙ, δε ΛΥΝΟΝΤΑΙ. Δεν υπάρχει η παραμικρή “χαραμάδα” φιλολαϊκής πολιτικής χωρίς ρήξη με το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. Η κυβέρνηση που καμία διάθεση δε δείχνει για τέτοια ρήξη, αναπόφευκτα θα ακολουθεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με τις προηγούμενες ό,τι και να λέει στα λόγια.
  • Η εκτίμηση πως είναι αδιέξοδη η υποταγή στο Καλλικρατικό – Μνημονιακό πλαίσιο που επιβάλλει δραματικές μειώσεις, ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, “δήμους – φοροεισπράκτορες” , χαράτσια, που δήθεν θα κάνουν… έργο σε όφελος των δημοτών. Η ΠΝΠ δεν είναι παρά το ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ αυτής της υποταγής. Το κεντρικό κράτος, αφού πρώτα στράγγισε τους δήμους κόβοντάς τους την κρατική χρηματοδότηση,  έρχεται τώρα να πάρει διά της βίας όλα τα λεφτά ολοκληρώνοντας μια ληστεία σε βάρος των δημοτών που έχει αρχίσει από χρόνια.

Από την άλλη, οι καθεστωτικοί αυτοδιοικητικοί είναι ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ να … “επαναστατούν” τώρα για το αποκορύφωμα μιας πολιτικής που με συνέπεια υπηρέτησαν τόσα χρόνια. Την πολιτική που αποδέχεται πλήρως το πλαίσιο της ΕΕ και της task force του Φούχτελ,. Γιατί η πολιτική αυτή προετοίμασε τη ληστεία της ΠΝΠ. Και φυσικά γιατί οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν αντιδράσει τόσα χρόνια στα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων, όταν «ξεβρακώθηκε» ολοκληρωτικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Να θυμίσουμε την υποχρηματοδότηση, τις απολύσεις, το κλείσιμο υπηρεσιών, τα δημοτικά τέλη – χαράτσια, τις ιδιωτικοποιήσεις; Τι  κάνανε;;;;

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα λοιπόν. Όποιος θέλει πραγματικά να αγωνιστεί για το θέμα των οικονομικών των  δήμων υπέρ της πλειοψηφίας των δημοτών, ας υιοθετήσει τα ακόλουθα :

Ούτε ένα ευρώ από το υστέρημα του Καρδιτσιώτικου λαού υπέρ των τοκογλύφων δανειστών.
Οι δήμοι δεν υπακούουν στην ΠΝΠ της κυβέρνησης. Οι δημοτικές αρχές και τα δημοτικά συμβούλια προτιμούν ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ παρά να παραδώσουν το υστέρημα αυτόΟι Δήμοι με μονομερή τους ενέργεια καταργούν από σήμερα όλα τα δημοτικά τέλη και κάθε είδους τροφείο και χαράτσι. Απαιτούν (είναι θεσμοθετημένο εξάλλου) την πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, με αναπλήρωση της περικοπής του δημοτικού προϋπολογισμού .

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους Καρδιτσιώτες  να βγουν στους δρόμους και να αγωνιστούν δυναμικά για τα παραπάνω.

ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ

Μονομερής διαγραφή όλου του χρέους, στάση πληρωμών στους διεθνείς τοκογλύφους
Έξοδος τώρα από ευρωζώνη και ΕΕ —–Εθνικοποίηση των τραπεζών
Αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου, εργατικός έλεγχος παντού
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΕΕ – ΔΝΤ

 

Προηγούμενο άρθρο Ο ΕΟΣΚ στην περιοχή της λίμνης Σμοκόβου
Επόμενο άρθρο ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας: Ούτε ένα ευρώ των ΟΤΑ στους τοκογλύφους-δανειστές