Ανακοίνωση του Φ.Σ. και του ΣΥ.ΦΑ.Κ για το πρόγραμμα Αρεταίος


Το Διοικητικό Συμβούλιο του φαρμακευτικού Συλλόγου Καρδίτσας, που εκφράζει το σύνολο των φαρμακοποιών του Νομού και το Διοικητικό Συμβούλιο των συνεταιρισμένων φαρμακοποιών του Νομού σχετικά με το δελτίο τύπου του Δήμου Μουζακίου  που αναφέρεται στο πιλοτικό πρόγραμμα Αρεταίος, δηλώνουμε τα εξής:

Πρώτον  θέλουμε να δηλώσουμε ότι  κατά την διάρκεια της ενημέρωσης  προς τον Δήμαρχο δεν έγινε καμία αναφορά περί «διάγνωσης» και «εξετάσεων» όπως  διατυπώνεται στο δελτίο τύπου.

Δεύτερον διευκρινίζουμε ότι ο ρόλος του φαρμακοποιού στο εν λόγω πρόγραμμα σχετίζεται με την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη. Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου που γίνεται  από τους πολίτες, με την βοήθεια του φαρμακοποιού, αναφέρει  τον βαθμό πιθανότητας ύπαρξης παραγόντων κινδύνου για την νόσο. Με βάση τις οδηγίες που η Ιατρική κοινότητα έχει δώσει στους φαρμακοποιούς, συστήνεται στους πολίτες εφόσον χρειαστεί, να επισκεφτούν την Ιατρική κοινότητα . Επ΄ουδενί η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου δεν αποτελεί εξέταση η διάγνωση. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι η σύσταση προς του πολίτες για να προβούν σε εξετάσεις καθώς η διαδικασία των εξετάσεων και η διάγνωση είναι έργο αποκλειστικά και μόνο στην δικαιοδοσία της Ιατρικής κοινότητας και όχι των φαρμακοποιών.

Τρίτον το πιλοτικό πρόγραμμα Αρεταίος συνδιοργανώνεται από τους φορείς της Ιατρικής και φαρμακευτικής κοινότητας του Νομού και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας.

Προηγούμενο άρθρο Εισήγηση του Συλλόγου ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας στο Δ.Σ. για όλα τα καυτά θέματα της Τ.Α.
Επόμενο άρθρο Την Κυριακή η Γ.Σ. των Καραγκούνηδων στον Παλαμά