Ειδήσεις

Ανανέωσαν το ραντεβού τους ΠΕΔ Θεσσαλίας-Γραφάκος


Σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας βρίσκεται η διοίκηση της ΠΕΔ Θεσσαλίας και ο πρόεδρος της, δήμαρχος Κιλελέρ Αθανάσιος Νασιακόπουλος με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκο, προκειμένου να συμφωνηθεί ο τρόπος απόσυρσης των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων στη Θεσσαλία.

Κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής συζήτησης που πραγματοποίησε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην οδό Θεοφράστου,για την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων από τον κ. Γραφάκο ετέθη και το φλέγον περιβαλλοντικό ζήτημα της συλλογής των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων.

Συμφωνήθηκε τις επόμενες ημέρες, να υπάρξει νέα συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ με τον κ. Γραφάκο, ο οποίος θα ενημερώσει αναλυτικά τους δημάρχους για το συγκεκριμένο θέμα και πως θα αναβαθμιστεί το πρόγραμμα του ΕΣΥΦ,στο οποίο συμμετέχει και στηρίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όσον αφοράστη συζήτηση για την ορθολογική διαχείριση των αστικών αποβλήτων, που έγινε παρουσίατου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, του προέδρου της ΚΕΔΕ, δημάρχου Τρικκαίων Δ. Παπαστεργίου κι άλλων δημάρχων από τη Θεσσαλία, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, δήμαρχος Κιλελέρ Αθανάσιος Νασιακόπουλος χαρακτήρισε τη συνάντηση εργασίας «ιδιαίτερα σημαντική και χρήσιμη, λόγω της παρουσίας του Γενικού Γραμματέα Μανώλη Γραφάκου και επειδή δόθηκε η δυνατότητα, μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο, να εντοπιστούν και να συμφωνηθούν τα θέματα που χρήζουν διορθωτικών παρεμβάσεων, προκειμένου να υλοποιηθεί απρόσκοπτα ο Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων. Σε επίπεδο Θεσσαλίας ο σχεδιασμός βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, ιδιαίτερα με την ίδρυση των «πράσινων σημείων», των σημείων δηλαδή όπου θα πραγματοποιηθεί η αρχική διαδικασία της ανακύκλωσης των αστικών αποβλήτων, ώστε να ακολουθήσει από τους ΦΟΣΔΑ -οι οποίοι λειτουργούν άψογα- η τελική ανακύκλωση» κατέληξε ο κ. Νασιακόπουλος.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του Σχεδίου, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Αθανάσιος Νασιακόπουλος δώρισε στον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο, το δίτομο έργο με τίτλο «Θεσσαλία-Θέματα ιστορίας και πηγές».

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο ΣΘΒΘΣΕ: Τα νέα δεδομένα στο ηλεκτρονικό εμπόριο – Ευκαιρίες και Προοπτικές