Ειδήσεις

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση


Σε πολύ μεγάλο μέρος έχουν καλυφθεί οι ανάγκες σε διδακτικό, ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό για τα σχολεία Γενικής και Επαγγελματικής εκπαίδευσης, καθώς και των Ειδικών Σχολείων. Όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 69 συνολικά προσλήψεις αναπληρωτών πλήρους και 5 μειωμένου ωραρίου, ενώ αναμένεται η κάλυψη και των τελευταίων λειτουργικών αναγκών στα σχολεία Γενικής Παιδείας και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Τμημάτων Ένταξης, Δομών Ειδικής Αγωγής και Μουσικών Οργάνων.

Οι έγκαιρες προσλήψεις, σε συνδυασμό με τον προγραμματισμό της οργάνωσης των τμημάτων των Σχολικών Μονάδων και την άμεση διανομή των σχολικών βιβλίων, εξασφάλισαν την ομαλή έναρξη και λειτουργία του σχολικού έτους.

Ειδικότερα, στην Επαγγελματική Εκπαίδευση εγκρίθηκε η λειτουργία όλων των ολιγομελών τμημάτων που είχαν ζητηθεί από τις σχολικές μονάδες, ενώ στο πλαίσιο του θεσμού “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ” τα Επαγγελματικά Λύκεια στελεχώνονται από ψυχολόγους και πρόσθετο διδακτικό προσωπικό, ενώ συνεχίζεται ο θεσμός της μαθητείας.

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη του Γενικού Δ/ντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στο ΤΕΕ