Αναστέλλονται οι δημοπρατήσεις για τα προγράμματα «ΠΙΝΔΟΣ» και ΕΑΠΝΑ


Μία ακόμη ιδιαίτερα δυσάρεστη  εξέλιξη έχουμε για το Νομό μας, αφού τα προγράμματα ΠΙΝΔΟΣ και ΕΑΠΝΑ επί της ουσίας μπαίνουν στο «ψυγείο», καθώς αναστέλλονται οι δημοπρατήσεις έργων που είναι ενταγμένα σ’ αυτά,  με συνέπεια την απώλεια σημαντικών πόρων για το Νομό μας.

 Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με την 11393/ΔΕ1581/14-3-2011 επιστολή του, που υπογράφει ο Υφυπουργός κ. Ρήγας ζητά από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα από την κ. Γερακούδη «…να μεριμνήσετε ώστε να μη διενεργηθεί από εδώ και στο εξής καμία νέα δημοπράτηση έργου που είναι ενταγμένο στις Συλλογικές Αποφάσεις ΣΑΕ 056, ΣΑΜ 056, ΣΑΕ 009, ΣΑΜ 009, ΣΑΕ 306, ΣΑΜ 306 (ΕΑΠΝΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ) ΣΑΕ 440, ΣΑΜ 440 (πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ)…».

Αποτέλεσμα αυτής της ιδιαίτερα δυσάρεστης εξέλιξης είναι να μην δημοπρατηθούν σημαντικά έργα που είναι ενταγμένα στα παραπάνω προγράμματα με προφανή τη ζημία για το Νομό μας..

Παράλληλα εδώ υπάρχει και ανακολουθία στο εν λόγω Υπουργείο καθώς ο Υφυπουργός κ. Αρναουτάκης στην επιστολή του με αριθμό πρωτοκόλλου 1481/22-/2010, απαντώντας σε σχετική επιστολή του Προέδρου της ΤΕΔΚ κ. Γεωργίου Κωτσού επεσήμανε ότι: «Πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου μας, όπως έχει διακηρυχθεί, είναι να προωθήσει με κάθε τρόπο την ανάπτυξη της περιφέρειας αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους……  ……….Ειδικότερα για το πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ, πρόθεση μας είναι, στο πλαίσιο των ήδη εγκεκριμένων πόρων και με δεδομένη τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, η οποία μας δημιουργεί πρόσθετη ευθύνη γιο την αυστηρή επιλογή των χρηματοδοτούμενων δράσεων, να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ικανοποιώντας τις ανάγκες και τις προσδοκίες των κατοίκων της περιοχής. ….. 

…..Οι προτάσεις αυτές θα συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος και με τη συμβολή όλων θα ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις με μόνο γνώμονα το συμφέρον της περιοχής και των κατοίκων της.».

Ενώ λοιπόν ο κ. Αρναουτάκης διαβεβαίωνε πως οι όποιες αποφάσεις για την τύχη των έργων του Προγράμματος ΠΙΝΔΟΣ θα αποτελούσαν πεδίο συζήτησης σε επόμενη επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος, αντ’ αυτού έρχεται τώρα ο κ. Ρήγας και με δική του απόφαση δίνει εντολή να μη διενεργηθεί καμία δημοπράτηση έργου.

Παράλληλα ενώ έχει περάσει ένας χρόνος από την επιστολή Αρναουτάκη δεν έχει συγκληθεί ακόμη η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΙΝΔΟΣ.

Πρότασή μας είναι να συγκληθούν άμεσα οι Επιτροπές Παρακολούθησης τόσο του ΕΑΠΝΑ, όσο και του ΠΙΝΔΟΣ και εκεί να συζητηθεί μ’ όλα τα μέλη η πορεία των δύο αυτών πολύ σημαντικών προγραμμάτων για το Νομό μας.

Τα παραπάνω ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Κωτσός τα απέστειλε με επιστολή στο συμπολίτη Υφυπουργό κ. Ρόβλια, σ’ όλους τους Βουλευτές του Νομού μας, στον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, όπως επίσης και στα μέλη των επιτροπών παρακολούθησης των δύο προγραμμάτων, ζητώντας την άμεση σύγκλιση των αρμόδιων οργάνων, όπου θα συζητηθεί η πορεία και το μέλλον τόσο του «ΠΙΝΔΟΣ»  όσο και του ΕΑΠΝΑ.

Προηγούμενο άρθρο Οι προτάσεις της ΤΕΔΚ Ν. Καρδίτσας για την ΠΕΔ -ΚΕΔΕ
Επόμενο άρθρο Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν αύριο οι γιατροί της Καρδίτσας