Αναφορά Μ. Θεοχάρη για τους συλλόγους αμβυκούχων αμπελοκαλλιεργητών


  Αναφορά κατέθεσε η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Καρδίτσας κα. Μαρία Θεοχάρη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με θέμα την έκκληση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αμβυκούχων Αμπελοκαλλιεργητών Ελλάδας για την προστασία της αμπελοκαλλιέργειας.

Ακολουθεί το κείμενο της αναφοράς:

«Η Ομοσπονδία Συλλόγων Αμβυκούχων Αμπελοκαλλιεργητών Ελλάδας, με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 162/4-11-2010 επιστολή της, εκφράζει την ανησυχία της για την προοπτική εφαρμογής νέων μέτρων, έτσι όπως περιγράφονται σε προσχέδιο νόμου για τα αλκοολούχα ποτά.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της Ομοσπονδίας αναφέρει ότι στο εν λόγω προσχέδιο περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που προβλέπουν ότι η παραγωγή απόσταξης θα είναι για ιδιωτική κατανάλωση, σε ποσότητα που δεν θα υπερβαίνει 200 χιλιόγραμμα ανά παραγωγό, ενώ η υπόλοιπη ποσότητα του αποστάγματος θα παραδίδεται στους ποτοποιούς για εμφιάλωση και διάθεση στην κατανάλωση.

Προειδοποιούν ότι, εάν μία τέτοια διάταξη αποτυπωθεί σε νόμο του κράτους, τότε κινδυνεύει να σβήσει η αμπελοκαλλιέργεια, και ο τσίπουρο και η τσικουδιά, τα παραδοσιακά αυτά προϊόντα, θα μεταβιβαστούν στα χέρια των Βιομηχάνων Οινοποιών και Ποτοποιών. Καταλήγουν απευθύνοντας έκκληση στον πολιτικό κόσμο να στηρίξει την αμπελοκαλλιέργεια και τον αγροτικό κλάδο των 10.000 ενεργών αμβύκων.»

Προηγούμενο άρθρο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΗΤΗΜΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Επόμενο άρθρο Διανομή τροφίμων από το Νομαρχιακό Σωματείο ΑμεΑ Καρδίτσας