Αναχώρησαν οι πρόσκοποι για το 4ο Πανελλήνιο Τζάμπορη


 Αναχώρησε σήμερα η 1η Ομάδα Προσκόπων Καρδίτσας για να συμμετάσχει στο 4ο Πανελλήνιο Τζάμπορη το οποίο θα διεξαχθεί από το Σάββατο 21 Αυγούστου έως την Κυριακή 29 Αυγούστου στα Καμμένα Βούρλα.

 Συνολικά 15 Πρόσκοποι, με Αρχηγό την Μ. Θέου και Υπαρχηγό την Α. Παπαδάκου, ενώθηκαν με την αποστολή των Τρικάλων και ξεκίνησαν το πρωί για τα Καμένα Βούρλα. Ήδη 5 ακόμη στελέχη μας (ο Γ. Μπλάτσας, Κ. Παπαδάκος, Κ. Θέος, Α. Σιούζος και ο Β. Νικολάου) από χθες βρίσκονται στον χώρο του Τζάμπορη και προσφέρουν τη βοήθειά τους στη διοργάνωσή του.

Η λέξη Jamboree προέρχεται από τη λέξη Jambo που στα Σουαχίλι σημαίνει «hello» (δηλάδη «γειά σου!») και είναι συνώνυμη πλέον με «μια μεγάλη κατασκήνωση στην οποία συμμετέχουν Πρόσκοποι από διαφορετικές γωνιές, είτε του πλανήτη (παγκόσμιο), είτε της κάθε χώρας (εθνικό).

Από το 1910 μέχρι τις μέρες μας έχουν πραγματοποιηθεί τρία εθνικά Τζάμπορη και ένα παγκόσμιο, χρονολογικά ως εξής:

1950 1η Πανελλήνια Προσκοπική Κατασκήνωση, Διόνυσος Αττικής
1960 2ο Πανελλήνιο Προσκοπικό Τζάπορη, Αμφίκλεια Παρνασσού
1963 11ο Παγκόσμιο Προσκοπικό Τζάμπορη, Μαραθώνας Αττικής
1998 3ο Πανελλήνιο Προσκοπικό Τζάπορη, Σκοτίνα Ολύμπου

Ο χώρος του 4ου Τζάμπορη είναι μία τεράστια έκταση 350 στρεμάτων, δίπλα ακριβώς στη θάλασσα η οποία βρίσκεται στη βορεινή άκρη των Καμένων Βούρλων. Οι συμμετέχοντες θα είναι συνολικά περισσότεροι από 3.000 και είναι αληθινά τυχερός όποιος στη ζωή του καταφέρει να πάρει μέρος σε μία αξέχαστη Προσκοπική περιπέτεια σαν αυτή, η οποία σφραγίζει και τον εορτασμό των 100 χρόνων του Ελληνικού Προσκοπισμού.

Γονείς και φίλοι που θέλουν να ζήσουν τον παλμό του 4ου Πανελλήνιου Προσκοπικού Τζάμπορη μπορούν να επισκεφθούν τον χώρο μόνο το ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010 από τις 11.00 μέχρι και την ολοκλήρωση της Τελετής Λήξης (υπολογίζεται περί τις 23.00).

Οι επισκέπτες θα συμμετέχουν σε ξεναγήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο και θα παρακολουθήσουν τη μεγάλη Γιορτή του Τζάμπορη στο Κεντρικό Στάδιο της διοργάνωσης. Σας περιμένουμε όλους!

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τη διοργάνωση μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα http://jamboree.sep.org.gr/

Προηγούμενο άρθρο Πτώση του τζίρου κατά 20%-30% για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις
Επόμενο άρθρο ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ- ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ