Ειδήσεις

Αναχώρησε η τιμία κάρα του αγίου οσιομάρτυρος Νικολάου για τη νήσο Άνδρο


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, λειτούργησε και ομίλησε στο Ιερό Προσκύνημα του αγίου οσιομάρτυρος Νικολάου του Νέου στα Βούνε(αι)να.

Στην ομιλία του σκιαγράφησε τη ζωή και το έργο του αγίου Ιακώβου του αδελφοθέου, πρώτου Επισκόπου των Ιεροσολύμων. Ανεφέρθη στην Θεία Λειτουργία του αγίου Ιακώβου αλλλά και στην Καθολική Επιστολή του Ιακώβου, στην οποία διασώζεται διδασκαλία για την πίστη μας, την υπομονή, την αγάπη, την ηθική ζωή και στο 5ο κεφάλαιο που υπάρχει και καθιερώνεται το ιερό μυστήριο του ευχελαίου. Στη συνέχεια, ανέλυσε το αποστολικό ανάγνωσμα από την προς Γαλάτας επιστολή του αποστόλου Παύλου.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Δωρόθεο, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνδρου, ο οποίος κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου κόμισε την τιμία κάρα του αγίου και ενδόξου οσιομάρτυρος Νικολάου του Νέου του εν Βουνέ(αι)νοις τόσο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης όσο και στο Ιερό Προσκύνημα των Βουνέ(αι)νων, τόπος μαρτυρίου του Αγίου. Τέλος, ευχαρίστησε τον υπεύθυνο του Ιερού Προσκυνήματος π. Τιμόθεο Μπατέλη για τους κόπους της προετοιμασίας και την ευθύνη της παραμονής της Τιμίας Κάρας στο Ιερό Προσκύνημα.

Η Τιμία Κάρα στις 12:00΄μ. μετά τη Δέηση ενώπιόν της προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου και την προσκύνηση από τους πιστούς αναχώρησε από το Ιερό Προσκύνημα για την νήσο της Άνδρου.

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Διανομή ακτινιδίων από το Δήμο Καρδίτσας