Ανεδαφικές και αναποτελεσματικές οι πειραματικές οικονομικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ


Ο υποψήφιος Βουλευτής Καρδίτσας της Ν.Δ. κ. Σπ. Ταλιαδούρος, πρ. Υφυπουργός Παιδείας, επισκέφθηκε τα Κανάλια, το Φανάρι, το Μαυρομάτι, τη Γελάνθη,και τη Λαζαρίνα, όπου συναντήθηκε με τους κατοίκους αντάλλαξαν απόψεις για τις κρίσιμες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Ειδικότερα ο κ. Σ. Ταλιαδούρος επεσήμανε ότι: «Η αλήθεια είναι, ότι ένα μικρό μέρος μόνο απ’ όσα λένε οι πολιτικοί μας αντίπαλοι αν προσπαθούσαν να το εφαρμόσουν, θα οδηγούσαν την Ελλάδα σε νέα κρίση και τελειωτική χρεοκοπία. Και τότε όλες οι θυσίες αυτών των δυόμισι ετών, θα πήγαιναν χαμένες. Τώρα που αρχίζουν να πιάνουν τόπο! Και ποιος είναι ο πρώτος και πιο άμεσος κίνδυνος, αν συγκρουστούμε με την Ευρώπη εξ αιτίας ανεύθυνων πειραματικών οικονομικών πολιτικών.

  1. Θα χαθούν τα χρήματα της ΚΑΠ – της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – που παίρνει ο Έλληνας αγρότης! Διότι δεν υπάρχει περίπτωση εμείς να τους αμφισβητούμε και το χρέος και τους τόκους, να μην τους πληρώνουμε, κι εκείνοι να εξακολουθούν να επιδοτούν, να πληρώνουν τις επιδοτήσεις μας.

  2. Θα χαθούν τα χρήματα από το νέο ΕΣΠΑ. Διότι δεν είναι δυνατόν να συγκρουστούμε μαζί τους κι εκείνοι να εξακολουθούν να μας δίνουν χρήματα από τα κοινοτικά κονδύλια, τα ΕΣΠΑ που έχει ο κάθε Περιφερειάρχης, Δήμαρχος και φτιάχνει τα έργα. Αγροτικές επιδοτήσεις και κονδύλια για την ανάπτυξη των αγροτικών υποδομών και ΕΣΠΑ, όλα αυτά τα 43,5 δισεκατομμύρια για την επόμενη επταετία. Πάνω από 6 δισεκατομμύρια το χρόνο. Και ο πρώτος που θα χάσει θα είναι ο αγρότης και η αγροτική περιφέρεια.

  3. Θα κινδυνεύσει και η ενίσχυση ρευστότητας που δίνει η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα στο σύνολό του: 15 δισεκατομμύρια ρευστότητας θα λείψουν άμεσα από την πραγματική οικονομία μετά το Μάρτιο. Και ακόμα θα χάσουμε την πρόσθετη ενίσχυση ρευστότητας που δίνει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης μετά το Μάρτιο. Θα τα χάσουμε αυτά, γιατί όπως μας έχουν προειδοποιήσει, όποιος δεν τηρεί τους όρους της Νομισματικής Ένωσης δεν παίρνει ενίσχυση. Εκεί που ετοιμαζόμασταν να έχουμε αυτές τις σημαντικές ανάσες, σημαντικές ενέσεις ρευστότητας, οδηγούν ξανά τη χώρα, με τις δικές τους θέσεις σε αυτό που λέμε πιστωτική ασφυξία.

Και αυτά την ώρα που μόλις είχε βγει η Ελλάδα από την ύφεση. Η χώρα μας είχε την υψηλότερη ανάπτυξη μέσα σε όλη την ευρωζώνη. Αυτό προσπαθεί να ακυρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αυτήν την αβεβαιότητα που δημιουργεί και με τις προτάσεις του, που οδηγούν σε χρεοκοπία και σε πιστωτική ασφυξία. Υπάρχουν επενδύσεις έτοιμες να μπουν στη χώρα, επενδυτικά σχέδια που έχουν υποβληθεί κι έχουν εγκριθεί. Και τα οποία τους τελευταίους μήνες έχουν παγώσει. Όλα αυτά θα χαθούν, αν δινόταν η ευκαιρία στο κάθε ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει την ανεύθυνη – πειραματική πολιτική του. Θέσεις εργασίας θα χαθούν. Η ανεργία που είχε αρχίσει και έπεφτε σταθερά κάθε μήνα, θα εκτοξευθεί και πάλι. Επιχειρήσεις θα φύγουν. Κι άλλες που ετοιμάζονται να έλθουν θα απομακρυνθούν ξανά.

Η αλήθεια είναι ότι αυτά που πετύχαμε μέσα σε δυόμιση χρόνια θα κινδυνεύσουμε να τα καταστρέψουμε μέσα σε λίγες εβδομάδες».

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα περιοδειών Α. Σκόνδρα
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα περιοδειών Σπ. Ταλιαδούρου