Ανεπανάληπτης πνευματικής ομορφιάς η εκδήλωση του Ρίτσου


 Πραγματοποιήθηκε  με μεγάλη επιτυχία την περασμένη Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 11:30 πμ  η εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη  στο έργο του Γιάννη Ρίτσου,  του ποιητή της Ρωμιοσύνης στην αίθουσα « Λόγου και Τέχνης» του Ωδείου Καρδίτσας – Κων/νος Ευθυμιάδης.

Πάρα πολλοί συμπολίτες παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση ακούγοντας το ίδιο  τον ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσο να απαγγέλλει χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη Ρωμιοσύνη, ενώ  χαιρετισμό για την εκδήλωση απέστειλε και η κόρη του ποιητή Έρη Ρίτσου.

Για το έργο του Γιάννη Ρίτσου μίλησε  ο φιλόλογος  Παρμενίωνας  Μπώλος που αναφέρθηκε στο έργο και στην προσφορά του Γιάννη Ρίτσου ενώ δύο ποιήματα  απήγγειλε έξοχα και η ηθοποιός Γεωργία Καλογήρου, μια εκλεκτή Καρδιτσιώτισσα σπουδαγμένη ηθοποιός (απήγγειλε αποσπάσματα από τη «Σονάτα του Σεληνόφωτος» και από το «Τραγούδι της Αδερφής μου»). 

Μελοποιημένα τραγούδια του  Ρίτσου  ερμήνευσαν έξοχα οι Μαδριγαλιστές Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας – Κων/νος Ευθυμιάδης υπό την διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη. Η επανεμφάνιση των Μαδριγαλιστών ήταν εκπληκτική.

Την εκδήλωση προλόγισε ο φιλόλογος Νίκος Κατοίκος, που αναφέρθηκε στην σημαντική πρωτοβουλία του Ωδείου Καρδίτσας – Κων/νος Ευθυμιάδης αλλά και θύμισε την παρουσία του  μεγάλου ποιητή στην Καρδίτσα το 1982.

Ο λόγος του Παρμενίωνα Μπώλου, γλαφυρός, σαγηνευτικός ανέδειξε με μοναδική λεπτότητα και ακρίβεια τις αποχρώσεις του τεράστιου έργου του μεγάλου ποιητή

Το βαρύ πυροβολικό του Πολιτισμού και της πνευματικής ζωής του Νομού, Μπώλος, Κατοίκος, Καλογήρου προσέφεραν μια σπάνιας πνευματικής ομορφιάς εκδήλωση,  που συνδύαζε έξοχα Λόγο και Μουσική.

Προηγούμενο άρθρο ΔΙΧΑΣΑΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΤΕΔΚ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ STAGE
Επόμενο άρθρο Εξαιρετικό το αφιέρωμα στον Στ. Καζαντζίδη