Ειδήσεις

Ανοίγει αύριο η αυλαία των 51ων Καραϊσκακείων


Αυτή την Τετάρτη 20 Ιουνίου και ώρα 21:00, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, ανοίγει η αυλαία της 51ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργανώνει (έως και τις 26 του μήνα), η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές το πρωί της Τρίτης 19 Ιουνίου στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Μάττας, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σαράντης Εκίζογλου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλης Στεργιόπουλος, η Ειδική Γραμματέας και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κ. Ζωή Βαϊοπούλου καθώς και τα μέλη Σόνια Κοζιού και Βασίλης Αγραφιώτης.

 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλης Στεργιόπουλος

«51 χρόνια Καραϊσκάκεια και δικαίως ο Νομός μας πανηγυρίζει. Δικαίως όλοι οι φορείς του Νομού μας με πρώτη την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την ΠΕΔ Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο και την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων στέκονται δίπλα μας με περηφάνεια. Τα φετινά Καραϊσκάκεια είναι αφιερωμένα στην προσφυγιά και τη μετανάστευση.

Εμείς λοιπόν να μην μείνουμε εγκλωβισμένοι μέσα στην ίδια μας την πατρίδα, βιώνοντας την αδυναμία και την παρακμή της, και ξεχνώντας αυτό το μεγαλείο του τόπου και της σκέψης, πρέπει να σηκώσουμε το βλέμμα στην προσφυγιά και να δούμε τον αληθινό ανθρώπινο Πολιτισμό, που είναι η ουσία του ανθρώπου όταν λείψουν όλες οι εξωτερικές πηγές ενέργειας: οι συσκευές, η μαζική κουλτούρα και κάθε αχώνευτη ξένη τροφή. Τότε έρχεται στο μυαλό η εικόνα των προσφύγων με μόνη  τους αποσκευή τα παιδιά τους πιασμένα από το χέρι. Τότε απομένει μόνο αυτή η βαλίτσα που είναι τόσο αρκετή για να ξαναχτίσουμε διπλό ό,τι καταστρέψαμε.

Θέλω να σας καλέσω να σταθούμε για μια στιγμή στην ίδια αφετηρία με τον ξενιτεμένο και να εκτιμήσουμε τον Πολιτισμό μέσα μας, όπως πραγματικά είναι: δίχως κόστος, μόνο με αξίες.

Τα 51α Καραϊσκάκεια είναι αφιερωμένα στην Προσφυγιά. Οι Έλληνες τη ζήσαμε και συχνά πετύχαμε να την κάνουμε νέα δημιουργία.

Ας το θυμόμαστε φέτος στη γιορτή των Καραϊσκακείων και ας δώσουμε την ευκαιρία στους Μεξικάνους, τους Κορεάτες, τους Αιγύπτιους και τους Μαροκινούς να ανακατέψουν μαζί με τους Έλληνες πανηγυριστές, τις θύμησες, τις μουσικές, και το κτύπημα των ποδιών στη γη που λατρεύουμε και μας παιδεύει !»

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος

«Για 51η  χρονιά οργανώνονται από την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων, οι  εκδηλώσεις «Καραϊσκάκεια». Πρόκειται για εκδηλώσεις που τιμούν τον εθνικό μας ήρωα, συντοπίτη μας, Γεώργιο Καραϊσκάκη. Τα «Καραϊσκάκεια» είναι η  κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση της περιοχής μας και η φήμη της εδώ και καιρό έχει ξεπεράσει τα τοπικά μας όρια.

Πρόκειται για το σημαντικότερο πολιτιστικό θεσμό, στον οποίο ανταποκρίνονται με τη συμμετοχή τους, σχήματα από κάθε περιοχή της Ελλάδας και από αρκετές ξένες χώρες. Η Καρδίτσα όλα αυτά τα χρόνια έχει αγκαλιάσει το θεσμό και η καλύτερη απόδειξη είναι η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.

Εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα στηρίζουμε, τόσο τη συγκεκριμένη κορυφαία διοργάνωση όσο και γενικότερα τις πολιτιστικές δραστηριότητες. Εξάλλου λαός χωρίς ταυτότητα, χωρίς ιστορική μνήμη, χωρίς να αποδίδει τις τιμές που αξίζουν στους προγόνους του, δεν έχει μέλλον. Δικός μας στόχος είναι να διατηρήσουμε ζωντανές και στη πρώτη γραμμή, εκδηλώσεις όπως τα «Καραϊσκάκεια», που μας χαρακτηρίζουν και  αναδεικνύουν τον τόπο και τις παραδόσεις μας. Ειδικά φέτος είμαστε διπλά χαρούμενοι καθώς το μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων θα γίνουν στη σκιά του εξαιρετικού Έφιππου Ανδριάντα του Γεωργίου Καραϊσκάκη ο οποίος πλέον κοσμεί την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Με τις παραπάνω σκέψεις, εκφράζω τα συγχαρητήρια και τις θερμότερες ευχές μου, για επιτυχία των εκδηλώσεων. Θέλω τέλος να καλέσω τους πολίτες της Π.Ε. να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους, όπως εξάλλου κάνουν κάθε χρόνο, μια από τις σπουδαιότερες εκδηλώσεις της χώρας στον τομέα της παράδοσης»

 

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός

Ως εκπρόσωπος της συνδιοργανώτριας ΠΕΔ Θεσσαλίας, ο Πρόεδρός της – Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, ανέφερε τα εξής:

«Ξεκινάει αύριο στην πόλη μας η 51η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια», ένας θεσμός που όλοι μας έχουμε αγαπήσει και αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή στο Νομό Καρδίτσας.

Για μία εβδομάδα οι Καρδιτσιώτες θα απολαύσουν σειρά πλούσιων πολιτιστικών δρώμενων που οργανώνονται σε όλη την περιοχή μας, αλλά θα θαυμάσουν κιόλας την άριστη παρουσία χορευτικών συγκροτημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εξάλλου τα «Καραϊσκάκεια» σε όλη την διάρκεια της πολυετούς πορείας τους, αποτελούσαν πάντα ένα ιδιότυπο «σχολείο» για τους κατοίκους αυτού του τόπου και ειδικά τη νεολαία μας, καθώς οι εκδηλώσεις του αναδείκνυαν πολλές άγνωστες πτυχές της μακραίωνης πολιτιστικής μας παράδοσης και κληρονομιάς.

Η ΠΕΔ Θεσσαλίας και ο Δήμος Μουζακίου στηρίζουν συνεχώς με όλες τους τις δυνάμεις τον θεσμό των «Καραϊσκακείων», διότι πιστεύουμε πως τέτοιες διοργανώσεις επιτελούν έναν κρίσιμο ρόλο στην πατρίδα μας, που είναι η διαφύλαξη και διάδοση στον κόσμο, της ιστορίας και του πολιτισμού μας.

Η Πατρίδα μας έχει απόλυτη ανάγκη από τέτοιες ποιοτικές πολιτιστικές διοργανώσεις διεθνούς φήμης, διότι τα γνήσια στοιχεία της ιστορίας του έθνους μας που αναδεικνύονται μέσα από αυτές, αποτελούν αξεπέραστο ανάχωμα σε κάθε είδους ανιστόρητη αλυτρωτική επιδίωξη, απ’ όπου κι’ αν προέρχεται.

Εύχομαι στη βασική διοργανώτρια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων κάθε επιτυχία στη φετινή διοργάνωση και καλώ όλους τους Καρδιτσιώτες να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και να χειροκροτήσουν θερμά τους συντελεστές τους που δουλεύουν πάντα σκληρά, δίνοντας και την ψυχή τους για να επιτύχουν το τέλειο αποτέλεσμα».

    

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος τόνισε πως η διοργάνωση των Καραϊσκακείων αποδεικνύει έμπρακτα την πολύ καλή συνεργασία όλων των τοπικών φορέων όπως ακριβώς αξίζει σε έναν τόσο σημαντικό θεσμό που αναδεικνύει τον πλούτο του πολιτισμού και της παράδοσής μας.

«Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει στις εκδηλώσεις και να απολαύσει εξαιρετικές στιγμές» κατέληξε ο κ. δήμαρχος.

 

Ο Β ΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σαράντης Εκίζογλου

Εκ μέρους του Επιμελητηρίου, ο Β ΄ Αντιπρόεδρος κ. Σαράντης Εκίζογλου σημείωσε πως το ΕΒΕ στέκεται και αυτή τη φορά αρωγός στα Καραϊσκάκεια τα οποία αποτελούν τη ναυαρχίδα των πολιτιστικών εκδηλώσεων για τον τόπο μας.

Ευχήθηκε δε του χρόνου οι ξένες αποστολές να συνοδεύονται και από επιχειρηματίες των χωρών τους ώστε να υπάρξουν συνεργασίες και σε αυτόν τον τομέα.

 

Η Ειδική Γραμματέας και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Ε.Π.Σ., Υπεύθυνη Παράλληλων Εκδηλώσεων των Καραϊσκακείων κ. Ζωή Βαϊοπούλου

«Ζώντας σε ένα παγκόσμιο κλίμα ανασφάλειας και διαθέσεων ανθρωποφαγίας ολόκληρων λαών, εμείς από την Καρδίτσα απαντάμε αφιερώνοντας τα Καραϊσκάκεια στον πρόσφυγα και το μετανάστη.

Τούτος ο τόπος ως κοιτίδα πολιτισμού μόνο με σεβασμό και διαπολιτισμική αντίληψη οφείλει να φιλοξενεί κι αυτό το μήνυμα θα φτάσει με πρεσβευτές τα παιδιά στις χώρες του προορισμού τους.

Κάπως έτσι έγινε η επαφή με φορείς του νομού μας οι οποίοι πρόθυμα ανταποκρίθηκαν ώστε να γίνουν πράξη οι ακόλουθες παράλληλες εκδηλώσεις.

«Διαπολιτισμική προσέγγιση μεταναστών σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας» την Πέμπτη στις 21/6 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του γενικού νοσοκομείου Καρδίτσας. Θα είναι καλεσμένοι όλοι οι εργαζόμενοι του νομού σε χώρους υγείας. Ομιλητές:

-Ο κύριος Κοτσαρίδης Δημήτρης, προϊστάμενος της ψυχιατρικής κλινικής τον Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, με θέμα διαπολιτισμική νοσηλευτική φροντίδα πάνω στην οποία έχει κάνει μεταπτυχιακή εργασία.

-Η κυρία Σωτηριάδου Γεωργία, προϊσταμένη της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Κιλκίς, με θέμα αντιμετωπίζοντας την προσφυγική κρίση στο νοσοκομείο Κιλκίς. Έχει βραβευμένη εργασία την οποία παρουσίασε σε πρόσφατο νοσηλευτικό συνέδριο.

-Η κυρία Αγγελοπούλου Αφροδίτη, γυναικολόγος του γενικού νοσοκομείου Καρδίτσας, καταθέτοντας την εμπειρία της.

-Ο κύριος Μπέλλης Βασίλειος, Γενικός Δ/ντής της ΑΝ.ΚΑ., η οποία είναι και ο φορέας φιλοξενίας των μεταναστών στην Καρδίτσα, με θέμα ΄΄Ζώντας μαζί΄΄

-Διερμηνείς καθώς και εκπρόσωποι του τομέα υγείας του νομού θα κάνουν σύντομες παρεμβάσεις επί του θέματος καταθέτοντας την εμπειρία και τους προβληματισμούς τους.

Στόχος είναι η ενίσχυση της φαρέτρας  του προσωπικού υγείας με επιπλέον δεξιότητες.

Παράλληλα, το πρωί, η διευθύντρια αναισθησιολόγος κυρία Καραγιώργου Έφη θα δέχεται στο ιατρείο πόνου αποκλειστικά μετανάστες κατά τις ώρες από 9:00 το πρωί με 1:00 το μεσημέρι.

Την ίδια μέρα, στις 21/6 το απόγευμα στις 7:15 στο χώρο του Παυσίλυπου, ζωγραφίζουμε για την Ειρήνη με τις έμπειρες παιδαγωγούς του συλλόγου γυναικών σε συνεργασία με την ΕΕΔΥΕ  για παιδιά Δημοτικού.

Στα σκαλάκια στην είσοδο του Παυσιλύπου θα είναι οι συνοδοί και γονείς των παιδιών σε μία δημιουργική κουβέντα με την ΕΕΔΥΕ ενώ τα παιδιά λίγο παραπέρα με συνοδούς ειδικούς παιδαγωγούς θα μιλήσουν για την Ειρήνη και τον τρόπο που την αντιλαμβάνονται και θα τη ζωγραφίσουν στο πανό  το οποίο και θα συνοδεύσουν στην κεντρική πλατεία, στη σκηνή των Καραϊσκακείων.

Την Παρασκευή 22 Ιουνίου στις 12:00 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας, υπό τη διεύθυνση της προϊσταμένης της κυρίας Μαρίας Βαϊοπούλου, θα πραγματοποιήσει δωρεάν εκπαιδευτική περιήγηση μαθητών ηλικίας 12 έως 16 ετών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας από τον αρχαιολόγο κύριο Κωνσταντίνο Βουζαξάκη,  με θέμα «Η κατοίκηση διαχρονικά στην περιοχή της Καρδίτσας».

«Πρόσφυγες από την υποδοχή στη διδασκαλία»

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 και ώρες 6:00 με 8:00 στο Παυσίλυπο.

Οργάνωση: Σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας και γραφείο σχολικών συμβούλων δημοτικής εκπαίδευσης Καρδίτσας

Ομιλητές:

Κοτοπούλης Θωμάς, Κωτούλας Βασίλειος – Σχολικοί Σύμβουλοι 1ης & 2ης Περ ΔΕ Καρδίτσας – «Πλαίσιο υποστήριξης μαθητών/τριών προσφύγων»

1ο ΔΣχ Καρδίτσας – Μουζίνας Απόστολος & Καραβασίλη Χρυσούλα «Ενέργειες για τη διδασκαλία και την ένταξη στο σχολικό πλαίσιο μαθητών/τριών προσφύγων»

3ο ΔΣχ Καρδίτσας – Κουτσώνης Ιωάννης «Ενέργειες για τη διδασκαλία και την ένταξη στο σχολικό πλαίσιο μαθητών/τριών προσφύγων» / Σβερώνη Μάρθα-Μαρία «Διδάσκοντας προσφυγόπουλα στην Τάξη Υποδοχής ΖΕΠ1» / Γεωργούλας Ηλίας «Η εμπειρία από τη διδασκαλία της ελληνικής σε πρόσφυγες παιδιά και γονείς»

5ο ΔΣχ Καρδίτσας – Μπότας Αθανάσιος & Σιώζιου Παρασκευή «Ενέργειες για τη διδασκαλία και την ένταξη στο σχολικό πλαίσιο μαθητών/τριών προσφύγων»

14ο ΔΣχ Καρδίτσας – Παπασακελλαρίου Ηλίας, Κοντοχρήστου Λαμπρινή & Παπαγιάννης Αθανάσιος «Ενέργειες για τη διδασκαλία και την ένταξη στο σχολικό πλαίσιο μαθητών/τριών προσφύγων»

7ο ΔΣχ Καρδίτσας – Κάμπας Αλέξανδρος «Ενέργειες για τη διδασκαλία και την ένταξη στο σχολικό πλαίσιο μαθητών/τριών προσφύγων»

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018, ώρες 18:00-20:00, Παυσίλυπο

Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού (για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών)

Οργάνωση: Παιδικές Βιβλιοθήκες Δήμου Καρδίτσας, Γραφείο Σχολικού Συμβούλου 2ης περιφέρειας δημοτικής εκπαίδευσης Καρδίτσας

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, ώρες 18:00-20:00, Παυσίλυπο

Παιχνίδια συνεργασίας (για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών)

Οργάνωση: Παιδικές Βιβλιοθήκες Δήμου Καρδίτσας, Γραφείο Σχολικού Συμβούλου 2ης περιφέρειας δημοτικής εκπαίδευσης Καρδίτσας

Η συμμετοχή του κόσμου είναι η ανταμοιβή στην προσπάθεια. Σας περιμένουμε όλους στις εκδηλώσεις.»

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9:00 μ.μ.

>Τελετή Έναρξης – Χαιρετισμοί

Α ΄ Μέρος

Συμμετέχουν:

-Όλα τα ξένα και τοπικά χορευτικά συγκροτήματα καθώς επίσης και η Φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας

-Η Δημιουργική Ομάδα Αργεντίνικου tango του Θεάτρου «Όψεις»

-Ομάδα προσφύγων που διαμένουν στην Καρδίτσα και θα παρουσιάσουν ορισμένα τραγούδια. Παραδοσιακό τραγούδι από τη Χρύσα Θεολόγη.

Β ΄ Μέρος

Μουσικoxoρευτικό δρώμενο από τη Λαογραφική Εταιρεία Μουσικών και Χορευτικών Μελετών «Νικόλαος Πλαστήρας», με λαϊκά τραγούδια της δεκαετίας του ΄50 και συναυλία με τραγούδια της μετανάστευσης και της ξενιτιάς.

> Βραδιά Φιλίας

 

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9:00 μ.μ.

>Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο Απόλλων» και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου «Ο Γ. Καραϊσκάκης»

>Λαογραφικός, Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «Θεσσαλικό Χοροστάσι»

>Κέντρο Σπουδών και Ανάδειξης Ελληνικού Πολιτισμού «ΧΟΡΙΑΜΒΟΣ»

>Λαογραφικός, Χορευτικός Όμιλος «Καραγκούνα», Μορφωτικός Σύλλογος Καλογριανών, Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Θεοδώρου και Ομάδα Λαϊκού και Παραδοσιακού Χορού Καρποχωρίου

>Δημοτικό Χορευτικό Καρδίτσας «Μαίρη Ιωαννίδου»

>Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Καππαδοκικού

 

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9:00 μ.μ.

> Χορευτικό συγκρότημα  «Aswan Folk Dance Troupe» από την Αίγυπτο

>Μορφωτικός, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ανάβρας «Ο Μέγας Αλέξανδρος»

>Χορευτικός, Λαογραφικός Όμιλος «Καλλίχορος»

>Χορευτικό Συγκρότημα «Ballet Folklorico Citlalcoatl Instituto de Torreon» από το Μεξικό

Θα προηγηθεί τιμητικό αφιέρωμα στη ΛΕΦΚΚ με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυσή της.

 

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9:00 μ.μ.

>Χορευτικός Όμιλος Βαλσαμάτων Κεφαλονιάς «Ο ΒΑΛΣΑΜΟΣ»

>Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμότειχου «Τα Δίδυμα Τείχη»

>Αδελφότητα των Απανταχού Ολυμπιτών Καρπάθου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»

>Ομάδα Αντιφωνικού Δημοτικού Τραγουδιού «Πολύκαρπος Μπλέτσας» του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς «Το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας»

 

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9:00 μ.μ.

>Μορφωτικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας

>Λαογραφικός, Χορευτικός Όμιλος «Ο Θεσσαλικός Κάμπος»

>Μορφωτικός, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αμπελικού, Πολιτιστικός, Μορφωτικός Σύλλογος Γοργοβιτών και Μορφωτικός, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λαμπεριωτών «Το Λαμπερό»

>Χορευτικός Όμιλος Καβάλας

>Σύλλογος Αρκάδων Ηλιούπολης «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

 

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9:00 μ.μ.

>Μορφωτικός Σύλλογος Μητρόπολης

>Μορφωτικός, Χορευτικός, Λαογραφικός Όμιλος Παλαμά «Οι Καραγκούνηδες»

>Χορευτικό συγκρότημα «Suna Arts» από την Κορέα

>Εκπολιτιστικό, Μορφωτικό Σωματείο Καρδιτσομάγουλας «Πνευματική Εστία»

>Λαογραφικός, Χορευτικός Όμιλος «Θεσσαλική Εστία»

>Σύλλογος Γυναικών Φαρκαδόνας

 

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9:00 μ.μ.

>Σύλλογος Αργιθεατών Καρδίτσας «Η ΜΕΡΙΜΝΑ»

>Μορφωτικός Σύλλογος Μυρίνης

>Κέντρο Χορού και Λαογραφίας «Εν Χορώ»

>Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων

>Λαογραφικός Όμιλος Χανίων

>Σύντομη εμφάνιση των ξένων χορευτικών συγκροτημάτων (Αίγυπτος, Μεξικό, Κορέα)

>Τελετή Λήξης

>Βραδιά Φιλίας

 

Στους υπόλοιπους Δήμους

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 – Ώρα 9:00 μ.μ.

Καλλιφώνι: Μεξικό

Κέδρος: Κορέα

Κυψέλη: Αίγυπτος

 

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 – Ώρα 9:00 μ.μ.

Μελισσοχώρι: Κάρπαθος

Ερμήτσι: Αίγυπτος

Σταυρός: Κορέα

 

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 – Ώρα 9:00 μ.μ.

Φύλλο: Μεξικό

Μασχολούρι: Κορέα

Μαυρομμάτι: Αίγυπτος

 

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 – Ώρα 9:00 μ.μ.

Βλοχός: Κορέα

Ξυνονέρι: Αίγυπτος

Κανάλια: Μεξικό

 

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 – Ώρα 9:00 μ.μ.

Εκκάρα: Μεξικό

Γεωργικό: Αίγυπτος

Λεοντάρι: Χανιά

Προηγούμενο άρθρο Ξεκινά η 7η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης
Επόμενο άρθρο Ξεκίνησε η αποκατάσταση της γέφυρας Καταφυλλίου/Αυλακίου