Ειδήσεις

Ανοίγει η αυλαία του 32ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας


Στην Καρδίτσα θα χτυπά από αυτή την Παρασκευή 4 Μαρτίου η καρδιά του θεάτρου καθώς ξεκινά το 32ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας καθώς επίσης και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και χορηγούς επικοινωνίας την ΕΡΤ3, τον 102fm και την ΕΡΤ ΛΑΡΙΣΑΣ.

Για δέκα ημέρες, η Καρδίτσα θα βρίσκεται στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος, με ένα πρόγραμμα αντάξιο τόσο του κύρους του θεσμού, όσο και των προσδοκιών του κοινού.

Η έναρξη του Φεστιβάλ (την Παρασκευή 4 Μαρτίου) θα είναι αφιερωμένη στον κορυφαίο συνθέτη και ποιητή Μάνο Χατζιδάκι και στα πλαίσια αυτά το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μουσική παράσταση της Αλίκης Καγιαλόγλου με τίτλο «Από τη Μήδεια στη Λυσιστράτη» (κείμενα από την αττική κωμωδία και την αρχαία τραγωδία). Η παράσταση βασίζεται σε κείμενα του Ευριπίδη, του Σοφοκλή και του Αριστοφάνη – μέσα από τις μεταφράσεις των Κ. Μύρη, Γ. Χειμωνά, Κ. Βάρναλη, Γ. Βαρβέρη κ.α. και στις μουσικές που συνέθεσαν εμπνευσμένοι από αυτά, ο Μ. Θεοδωράκης, ο Μ. Χατζιδάκης, ο Χ. Λεοντής, ο Δ. Σαββόπουλος, ο Γ. Κουρουπός κ.α. Πιάνο : Φρίξος Μόρτζος – Κλασική κιθάρα : Νίκος Μανιταράς – Κρουστά : Σόλης Μπαρκής.

Από το Σάββατο 5 Μαρτίου θα ξεκινήσει το διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ όπου θα εμφανιστούν 8 συνολικά θίασοι οι οποίοι θα κριθούν και θα αξιολογηθούν από σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του θεάτρου και της Τέχνης γενικότερα και πιο συγκεκριμένα από :

  • Τον Γιάννη Μόρτζο, ηθοποιό – σκηνοθέτη – καθηγητή υποκριτικής
  • Τη Λίνα Ζαρκαδούλα, σκηνοθέτιδα
  • Τον Βύρωνα Φιδετζή, μαέστρο – σολίστα – μελετητή της ελληνικής μουσικής
  • Τον Αντώνη Χαλκιά, σκηνογράφο
  • Τον Μηνά Βιντιάδη, δημοσιογράφο – συγγραφέα

Επίσης, θα τιμηθούν για την προσφορά τους στο θέατρο και τις Τέχνες αξιόλογοι καλλιτέχνες, μέσα από ειδικά αφιερώματα, με ομιλίες, προβολή video και την απονομή τιμητικής πλακέτας.

Πολλές και ενδιαφέρουσες, όμως, θα είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα δίνοντας τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να ζήσουν ακόμα καλύτερα τη μαγεία του θεάτρου.

Το Φεστιβάλ, που θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Μαρτίου, θα ξεκινά καθημερινά στις 8.30μ.μ., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο. Το εισιτήριο είναι συμβολικό και κοστίζει 5 ευρώ, εκτός από αυτό της έναρξης που θα είναι στα 7 ευρώ. Το πρόγραμμα παρουσιάζει η Βασιλική Μακρή, ηθοποιός

Καθ ΄ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα υπάρχει η δυνατότητα της απευθείας μετάδοσης μέσω του site της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Συλλόγων : www.enpolis.gr

 

Το πρόγραμμα των δύο πρώτων ημερών

Παρασκευή 4 Μαρτίου – Ώρα 8.30μ.μ.

> Τελετή έναρξης – Χαιρετισμοί

> Μουσική παράσταση της Αλίκης Καγιαλόγλου με τίτλο «Από τη Μήδεια στη Λυσιτράτη»

 

Σάββατο 5 Μαρτίου – Ώρα 8.30μ.μ.

> Διαγωνιστικό μέρος

Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα με το έργο «ΤΡΩΑΔΕΣ» του Ευριπίδη

> Τιμητικό Αφιέρωμα

Στην ηθοποιό Δήμητρα Χατούπη

Ομιλητής : Μηνάς Βιντιάδης, συγγραφέας, δημοσιογράφος

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρασκευή 4 Μαρτίου – Ώρα 11.00π.μ.

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας

Θεατρικοί Γρίφοι στο κέντρο της πόλης με τη συμμετοχή Δημοτικών σχολείων της Καρδίτσας (2ο, 3ο και 13ο, 5ο, 8ο)

 

Σάββατο 5 Μαρτίου – Ώρα 7.00μ.μ.

Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μουζακίου

Το Ελληνικό Θεατρικό Εργαστήρι Βρυξελλών θα παρουσιάσει το έργο «Η Κόμισσα της Φάμπρικας» των Ασημάκη Γιαλαμά – Κώστα Πρετεντέρη.

 

ΧΟΡΗΓΟΙ :

  • Ενεργειακή Κάμπου Δήμου Καρδίτσας Α.Ε. Ο.Τ.Α.
  • Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας
  • Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
  • Επιμελητήριο Καρδίτσας
  • Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας «ΚΑΣΤΑΛΙΑ»
  • MonoΤΕΧΝΙΚΗ Καρδίτσας (Β. Ξώλιας – Π. Στάθης Ο.Ε.)
  • Παπαδόπουλος Ιωάννης – Dunlopillo
  • Κατάστημα Ρούχων PINK WOMAN

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας : Όχι στα ρατσιστικά και ξενοφοβικά παραληρήματα
Επόμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας : Εθνική γραμμή