Ειδήσεις

Ανοίγει η αυλαία του 33ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου


Στην Καρδίτσα θα χτυπά από την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου η καρδιά του θεάτρου καθώς ξεκινάει το 33ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας καθώς επίσης και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και χορηγούς επικοινωνίας την ΕΡΤ3 και την ΕΡΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

Για δέκα ημέρες η Καρδίτσα θα βρίσκεται στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος με μια διοργάνωση αντάξια τόσο του κύρους του θεσμού όσο και των προσδοκιών του θεατρόφιλου κοινού.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει με την μοναδική ηθοποιό Ζωζώ Σαπουντζάκη η οποία θα παρουσιάσει μια παράσταση με αγαπημένα τραγούδια και πολύ χορό και με το αστείρευτο κέφι και το πάθος της αναμένεται να παρασύρει το κοινό στους δικούς της ρυθμούς.

Λίγο πριν την παράσταση, εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί ένα αφιέρωμα προς τιμήν της, ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς και του έργου της. Για τη σημαντική αυτή προσωπικότητα θα μιλήσει ο σκηνογράφος – ενδυματολόγος Γιάννης Μετζικώφ.

Θα προηγηθούν οι χαιρετισμοί των επισήμων και έτσι θα δοθεί το σύνθημα για να ξεκινήσει η μεγάλη γιορτή του θεάτρου μέσα από την οποία η Καρδίτσα θα προβληθεί ανά το πανελλήνιο.

Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 25/2 και συνολικά θα διαγωνιστούν οχτώ ερασιτεχνικοί θίασοι. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης και άλλα τιμητικά αφιερώματα σε ανθρώπους της Τέχνης και του πολιτισμού καθώς και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Το «ραντεβού» με το θεατρόφιλο κοινό θα δίνεται καθημερινά στις 8.30 το βράδυ στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας. Το εισιτήριο είναι συμβολικό και κοστίζει 5 ευρώ εκτός από αυτό της έναρξης που είναι 7 ευρώ.

Παρουσιάζει η ηθοποιός Χριστίνα Μαντέση.

 

Αφιερωμένο στον Αντώνη Νικολάου

Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Αντώνη Νικολάου που υπηρέτησε την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων και το συγκεκριμένο θεσμό επί σειρά ετών και μέσα από διάφορες θέσεις. Ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς του η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να αφιερώσει το 33ο Π.Φ.Ε.Θ. στη μνήμη του. Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ένα ειδικό αφιέρωμα προς τιμήν του, ενώ θα μιλήσει για εκείνον ο συγγραφέας – σκηνοθέτης – εκδότης Γιάννης Σολδάτος.

 

Η Κριτική Επιτροπή

Η Κριτική Επιτροπή του 33ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας θα στελεχώνεται από τους:

  • Βασίλη Κυρίτση, σκηνοθέτη
  • Βύρωνα Φιδετζή, μαέστρο – σολίστα – μελετητή της ελληνικής μουσικής
  • Αντώνη Χαλκιά, σκηνογράφο
  • Μηνά Βιντιάδη, δημοσιογράφο – συγγραφέα
  • Παύλο Βησσαρίου, ηθοποιό

 

Χορηγοί του 33ου Π.Φ.Ε.Θ. :

  • Ενεργειακή Κάμπου Δήμου Καρδίτσας Α.Ε. Ο.Τ.Α.
  • Επιμελητήριο Καρδίτσας
  • Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας
  • Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας «ΚΑΣΤΑΛΙΑ»

 

Προηγούμενο άρθρο Στο επίκεντρο το μέλλον του βαμβακιού - 1η ετήσια ημερίδα στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Β. Κρανιάς: Δεν έχουμε ενημέρωση για το περιεχόμενο του Απολογισμού της Δημοτικής Αρχής