Ανοίγει τις πόρτες του για το FinalFour βόλεϊ Κορασίδων ο Παλαμάς


Έτοιμος να φορέσει τα καλά του και να υποδεχτεί ακόμη μία υψηλού επιπέδου διοργάνωση είναι ο Νομός Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα, το FinalFourΣυλλόγων του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κορασίδων θα φιλοξενηθεί στην καρδιά της Ελλάδος και το Δημοτικό κλειστό Γυμναστήριο του Παλαμά.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 8-10 Μαΐου στον Παλαμά Ν. Καρδίτσας και φέρνει ξανά στο επίκεντρο του αθλητικού ενδιαφέροντος την περιοχή της Καρδίτσας και κατ’ επέκταση της Θεσσαλίας. Πρόκειται για την τελική φάση του τουρνουά βόλεϊ Συλλόγων σε επίπεδο Κορασίδων, στο οποίο θα συμμετάσχουν οι κορυφαίες τέσσερις ομάδες της Ελλάδας, έχοντας στο ρόστερ τους αθλήτριες που στελεχώνουν τα τμήματα υποδομής της Εθνικής ομάδας Πετοσφαίρισης και αποτελούν το μέλλον του αθλήματος στη χώρα μας.

Ήδη, το φίλαθλο κοινό του νομού Καρδίτσας, είχε την ευκαιρία να πάρει μία πρώτη γεύση από το επίπεδο των νεαρών αθλητριών, καθώς πριν από λίγους μήνεςη Εθνικής Βόλεϊ Κορασίδων, πραγματοποίησε τη βασική της προετοιμασία ενόψει του προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Καρδίτσα, όπου παρέμεινε για εννέα ημέρες (30 Δεκεμβρίου – 8 Ιανουαρίου 2015) και έδωσε μία σειρά από φιλικούς αγώνες στο Δημοτικό κλειστό Γυμναστήριο της πόλης αλλά και σε αυτό του Παλαμά!

Τη διεξαγωγή του τουρνουά αναλαμβάνει ο Δήμος Παλαμά, με τον δήμαρχο κ. Γεώργιο Σακελλαρίου να χαιρετίζει την πανελλήνιας εμβέλειας πρωτοβουλία και να ανταποκρίνεται στην πρόταση για διοργάνωση του κ. Χρήστου Βογιατζή, μέλους του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ., της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων και υπεύθυνου της Εθνικής Παίδων, ενώ επί σειρά ετών συμμετείχε στα διοικητικά του ΣΠΑΚ. Ο κ. Βογιατζής, μετά την επιτυχημένη φιλοξενία της Εθνικής βόλεϊ Κορασίδων, η οποία λίγα 24ωρα αργότερα πετύχαινε την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και τη φιλοξενία της τριήμερης προετοιμασίας της Εθνικής Παίδων στο Μουζάκι και την Καρδίτσα (26-28 Οκτωβρίου 2014), πέτυχε την ανάληψη μιας ακόμη σπουδαίας αθλητικής διοργάνωσης, αυτή τη φορά σε συλλογικό επίπεδο, βρίσκοντας άξιους συμπαραστάτες τον αντιδήμαρχο Παλαμά κ. Ιάσωνα Τσιρώνη και το μέλος του Δ.Σ. των Τιτάνων Παλαμά κ. Δημήτρη Τασιούλη, οι οποίοι «αγκάλιασαν» την κίνηση.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων αρχίζει την Πέμπτη (30/4), ενώ την Τετάρτη (22/4) πραγματοποιήθηκε η κλήρωση από την οποία προέκυψε η κατανομή των ομάδων σε ομίλους, μέσω των οποίων θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στην τελική φάση. Η προημιτελική φάση θα διεξαχθεί σε πέντε ομίλους στην περιοχή της Νικήτης Ν. Χαλκιδικής, όπως και στους Μολάους και το Βλαχιώτη Ν. Λακωνίας από 30 Απριλίου έως 2 Μαΐου.

Αναλυτικά, το αποτέλεσμα της κληρωτίδας ήταν το εξής:

1ος όμιλος (30/4-2/5, Νικήτη) 2ος όμιλος (30/4-2/5, Νικήτη) 3ος όμιλος (30/4-2/5, Μολάοι Λακωνίας) 4ος όμιλος (30/4-2/5, Μολάοι Λακωνίας) 5ος όμιλος (30/4-2/5, Μολάοι Λακωνίας)
Αίας Ευόσμου Άρης Θεσσαλονίκης Αιγάλεω ΑΕΚ Απόλλων Πατρών
Αρχέλαος Κατερίνης ΕΑ Λάρισας Νέοι Βύρωνος ΑΘΛΕΣΗ Πρωταθλητής Ζ περιφέρειας
Ηρακλής Ιωαννίνων Ελπίς Αμπελοκήπων ΓΕ Ναυπλίου Αργυρούπολη Ηρακλής Κηφισιάς
Καβάλα

 

Στην προημιτελική φάση περνάνε:

  • οι 2 πρώτες ομάδες από τους ομίλους της Νικήτης (οι οποίες και θα αναμετρηθούν χιαστί, σε αγώνες που θα διεξαχθούν επίσης στην Νικήτη),
  • η πρώτη ομάδα από τους 3 ομίλων των Μολάων, και
  • η καλύτερη 2η από τους 3 ομίλους των Μολάων

Οι 4 τελευταίες ομάδες θα μπουν σε νέα κληρωτίδα για να μάθουν τους αντιπάλους τους και κατόπιν, οι νικητές των προημιτελικών θα προκριθούν στην τελική φάση, η οποία θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 10 Μαΐου, με τη διαδικασία της κλήρωσης να πραγματοποιείται τη Δευτέρα 4 Μαΐου.

(*Στον 5ο όμιλο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η πρωταθλήτρια μάδα της Ζ’ περιφέρειας, καθώς το τουρνουά είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 27 Απριλίου).

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τοFinalFourστο κλειστό γυμναστήριο του Παλαμά θα υπάρξει η δυνατότητα διαδικτυακής κάλυψης με livestreamingαπό την επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Ο.ΠΕ. και έτσι οι φίλοι του βόλεϊ θα μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά τις αναμετρήσεις.

 

Προηγούμενο άρθρο Εκπαιδευτικό σεμινάριο από την ΕΠΑ Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Το μεταναστευτικό με ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά…- Γράφει ο κ. Ξυλομένος