Ειδήσεις

Ανοικτή επιστολή προέδρου ΤΕΕ/ΤΚΔΘ κ. Τσιώνα Βασίλειου


Αγαπητέ συνάδελφε, γνωρίζω τα προβλήματα σου, την απογοήτευση σου και την αγωνία σου για την επικρατούσα κατάσταση από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές. Άλλωστε κι εγώ όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας μου που είναι όλοι διπλωματούχοι μηχανικοί τα ζούμε καθημερινά. Γνωρίζω επίσης πως η απογοήτευση αυτή σε οδηγεί στο να πιστεύεις πως το ΤΕΕ δεν κάνει τίποτα και ευθύνεται για όλα τα δεινά.

Πάντα πίστευα πως παρά τις αδυναμίες, παρά τα λάθη και τις παραλήψεις, το ΤΕΕ αποτελεί τον ισχυρότερο υπερασπιστή κάθε διπλωματούχου μηχανικού. Το τελευταίο όμως διάστημα από τη θέση του προέδρου που είχα την τιμή να εκλεγώ, κατάλαβα πολύ ευκρινέστερα τις δυνατότητες του ΤΕΕ που δεν νομοθετεί, κάτι που κάνει η Κυβέρνηση και η Βουλή. Κατάλαβα λοιπόν πως η κριτική προς το ΤΕΕ πρέπει να εστιάζεται στο αν διεκδικεί, αν αντιδρά, αν προτείνει λύσεις, για τα προβλήματα σου και αν δίνει προοπτική και ελπίδα για το μέλλον σου μέσα από την προσφερόμενη ανταποδοτικότητα. Κατάλαβα επίσης πως αν κάποιος αγωνισθεί φιλότιμα και ειλικρινά καταφέρνει πολλά.

                Και καταφέραμε πολλά δεδομένων των συνθηκών στο τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας μέσα σε ελάχιστο χρόνο:

  • Ανοίξαμε την συνεργασία με τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Θεσσαλίας υλοποιώντας έως και μεταπτυχιακά στο ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας
  • Αυξήσαμε τα προσόντα και τις προοπτικές του μηχανικού μέσα από δωρεάν καινοτόμα σεμινάρια.
  • Προσπαθήσαμε να δώσουμε ελπίδα και προοπτική για την απασχόληση μέσα από τις πολυάριθμες δωρεάν ενημερωτικές και επιστημονικές ημερίδες που οργανώσαμε.
  • Προσφέραμε δωρεάν χώρο γραφείων σε όσους συναδέλφους επιθυμούσαν
  • Οργανώσαμε ορθά τη λειτουργία του τμήματος για την εξυπηρέτηση των μηχανικών, που είχε μείνει με τρεις (3) υπαλλήλους, φτάνοντας σήμερα σους εφτά (7) με ενίσχυση και των δύο Νομαρχιακών Καρδίτσας και Τρικάλων
  • Αυξήσαμε την ενημέρωση των συναδέλφων
  • Κάναμε συνεχείς παρεμβάσεις προς υπουργεία και υπηρεσίες, για όλα τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου πετυχαίνοντας λύσεις σε αρκετά αλλά και για όλα τα μεγάλα έργα της περιοχής (Ε65, Μεσοχώρα κλπ)
  • Αντιδράσαμε και αντιδρούμε έντονα στο ασφαλιστικό διεκδικώντας δίκαιη λύση.

Όλα αυτά και πολλά ακόμη έγιναν με ένα αποδυναμωμένο τμήμα με ελάχιστη χρηματοδότηση. Σήμερα που η κατάσταση που δημιουργήθηκε έπειτα από σκληρή και επίπονη προσπάθεια είναι πολύ καλύτερη, μπορούμε μαζί να πετύχουμε ακόμη περισσότερα.

Σε καλώ λοιπόν  συνάδελφε να υπερασπιστείς τα συμφέροντα σου, συμμετέχοντας στις εκλογές του ΤΕΕ στις 20 Νοεμβρίου με την ψήφο σου, καθώς ο μηχανικός σήμερα όσο ποτέ άλλοτε κινδυνεύει και χρειάζεται ένα δυνατό ΤΕΕ άξιων και μάχιμων συναδέλφων.

Η αποδυνάμωση του ισχυρότερου υπερασπιστή σου που είναι το ΤΕΕ μέσα από την αποχή, δεν σε συμφέρει. Αντιθέτως βολεύει κάποιους που θα περάσουν μέτρα εις βάρος σου χωρίς να συναντήσουν την αναμενόμενη αντίδραση.

Η αποχή δεν σε συμφέρει!!!

 

 

Για το ΤΕΕ/ΤΚΔΘ

Ο πρόεδρος

Τσιώνας Βασίλειος

υποψήφιος με τη ΔΚΜ στην αντιπροσωπεία του περιφερειακού τμήματος Κ&Δ Θεσσαλίας

Προηγούμενο άρθρο Η Οικολογική Θεσσαλία για τον προϋπολογισμό 2017 της Περιφέρειας
Επόμενο άρθρο Μητσοτάκης – Τσιάρας μαζί στο Άγιον Όρος