Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας : Αργιθέα SOS – Τέρμα πια ο εμπαιγμός


Η πολύπαθη και ξεχασμένη Αργιθέα Καρδίτσας δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες ένα ακόμη «βάρβαρο» χτύπημα. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με τις πρωτόγνωρες βροχοπτώσεις και τους αδιάκοπους ανέμους, σε συνδυασμό με την πολιτική αδιαφορία των τελευταίων δεκαετιών, που οδήγησε στην έλλειψη σωστών υποδομών, δημιούργησαν σειρά σοβαρών προβλημάτων, ενώ η ζωή μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών βρέθηκε σε κίνδυνο! Οι τελευταίοι, μάλιστα, παραμένουν αποκλεισμένοι!

Όπως έχει γίνει γνωστό, πολλά προβλήματα υπάρχουν ακόμη και τώρα στο οδικό δίκτυο Καρδίτσας – Άρτας και Καρδίτσας – Αιτωλοακαρνανίας (μέσω της δημοτικής ενότητας Αχελώου), αφού οι γέφυρες Πετρωτού, Κοράκου και Καταφυλλίου «πνίγηκαν», ενώ οι κατολισθήσεις έχουν παραλύσει και το -εντός του δήμου- δίκτυο. Ο Αχελώος και οι παραπόταμοί του ξεχείλισαν, ενώ καταστροφές υπέστησαν τόσο οικίες όσο και μνημεία ολόκληρης της περιοχής. Σύμφωνα με πολίτες, πολλά χωριά της Αργιθέας έμειναν δίχως ηλεκτρικό ρεύμα για μέρες, ενώ οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να προσεγγίσουν τις κτηνοτροφικές μονάδες και τα ζώα τους. Παράλληλα, το σύνολο των μόνιμων κατοίκων παραμένει -όπως έχει καταγγείλει επανειλημμένως ο Σύλλογός μας- χωρίς ιατρική κάλυψη, καθώς κανένα σχεδόν περιφερειακό ή αγροτικό ιατρείο της Αργιθέας δεν στελεχώνεται από γιατρούς. Φανταστείτε, λοιπόν, ποιο αποτέλεσμα θα είχαμε αν απαιτούνταν η μεταφορά κάποιου υπέργηρου πολίτη στο Μουζάκι ή την Καρδίτσα, μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες…

Δυστυχώς, έπρεπε να φτάσουμε σ’ αυτό το τραγικό σημείο, με τους Αργιθεάτες να εκλιπαρούν τον Κύριο ώστε να κοπάσουν τα καιρικά φαινόμενα και να γλιτώσουν από τις καταστροφές, για να «κοιτάξουν» κάποιοι προς την ορεινή Αργιθέα. Όσα ευχολόγια κι αν περιλαμβάνουν, όμως, τα γραπτά τους μηνύματα, τα ερωτήματα παραμένουν:

-Ποιος ευθύνεται για το πρόβλημα που δημιούργησαν τα παρατημένα υλικά του ημιτελούς έργου του φράγματος Συκιάς και ποια διαδικασία ελέγχου θα ακολουθηθεί;

-Ποιος και με τι χρονοδιάγραμμα θα αναλάβει την αποκατάσταση των ζημιών;

-Πότε θα «συμπεριληφθεί» η Αργιθέα στον… χάρτη της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας;

-Με ποιο τρόπο θα αποκατασταθούν οι αδικίες που υφίστανται εδώ και χρόνια οι Αργιθεάτες (δρόμοι, γιατροί, υπηρεσίες);

Ως εκπρόσωποι των Αργιθεατών, ενεργοί πολίτες και δραστήριοι σύλλογοι πολιτών θα παρακολουθούμε το θέμα στενά, ενώ σε περίπτωση που αγνοηθούν (και πάλι) οι εκκλήσεις μας για ισότητα και προστασία των συγχωριανών μας θα κινήσουμε κάθε διαδικασία για τη συμμόρφωση των… ασυμμόρφωτων.

 

Τέρμα πια με τον εμπαιγμό!

 

Κωνσταντίνος Αγόρης

Πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Βραγκιανιτών Καρδίτσας

Γενικός Γραμματέας Οργανωτικής Επιτροπής Αργιθεάτικων Συλλόγων

Δημοσιογράφος

 

Προηγούμενο άρθρο Διακοπές κυκλοφορίας στη Θεσσαλία λόγω βροχοπτώσεων
Επόμενο άρθρο Μαθήματα μπριτζ στην Καρδίτσα