Ανοιχτή επιστολή προς τους εκπ/κους Π.Ε. Καρδίτσας από την ΕΣΑΚ-ΔΕΕ ΠΑΜΕ Εκπ/κων


Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών θέλει να ευχαριστήσει τους συναδέλφους που στάθηκαν απέναντι στις «σειρήνες» τόσο του κυβερνητικού συνδικαλισμού που εκφράζεται από τις κυβερνητικές παρατάξεις, όσο και της «Ενωτικής δράσης» που θέλει να γίνει «χαλίφης στην θέση του χαλίφη» και στήριξαν με την ψήφο τους την ΕΣΑΚ ΔΕΕ, παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ, ανεβάζοντας τις ψήφους και το ποσοστό σε σχέση με τον Ιούνη στις εκλογές για αντιπροσώπους.

Εμείς που συγκροτήσαμε αυτό το ψηφοδέλτιο δηλώνουμε σε όλους τους συναδέλφους και αυτούς που μας ψήφισαν και αυτούς που δεν έκαναν το βήμα, ότι θα παλέψουμε για το σύνολο των προβλημάτων μας όχι μόνο μέσα από το Δ.Σ. αλλά και σε κάθε αγώνα μικρό ή μεγάλο που δίνει ο κλάδος μας.

Αγώνες που για να έχουν αξία, αποτέλεσμα, για να πάνε ένα βήμα παρακάτω πρέπει να δίνονται ενιαία με τους συμμάχους μας, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς των υπόλοιπων βαθμίδων, τους εργαζόμενους, τους αγρότες και όλα τα λαίκά στρώματα που δέχονται την αντιλαϊκή επίθεση.

Αυτή είναι η ενότητα που χρειαζόμαστε και όχι οι ψευδεπίγραφες «ενωτικές δράσεις» δηλαδή συγκολλήσεις ετερόκλητων δυνάμεων κομματικών(ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΚΚΕ μλ κ.λ.π) , που μέσα από μια θολούρα περί της ενότητας, του ακομμάτιστου!!! συνδικαλισμού (αν και οι περισσότεροι είναι στελέχη κομμάτων) και λοιπών ανώδυνων διακηρύξεων, στοχεύουν στο μάζεμα ψήφων.

Κι όταν η ΕΣΑΚ ΔΕΕ τους αποκαλύπτει τότε ξεσκεπάζεται το πραγματικό τους πρόσωπο. Πάνε περίπατο τα ενωτικά καλέσματα και δίνουν την θέση τους σε χυδαίες αντιΠΑΜΕ επιθέσεις με επιχειρήματα παλιού καιρού. Φαίνεται ότι οι φιλοδοξίες κάποιων για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στις τοπικές εκλογές και όχι μόνο, τους οδηγεί να δίνουν εξετάσεις για την αντιΠΑΜΕ ικανοτητα τους στους νέους «χαλίφηδες».

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ μακριά από τέτοιες μικροκομματικές λογικές, ευκαιριακές συγκολλήσεις, και ψευδεπίγραφες ενότητες, δείχνοντας καθαρά το πρόσωπό της και τις θέσεις της, αγωνίζεται για την ανασύνταξη του κινήματος, την ενότητα και την λαϊκή συμμαχία που θα δώσει μια πραγματική προοπτική στην ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής της ΕΕ και της δικομματικής κυβέρνησης. Για μια παιδεία που θα μορφώνει πραγματικά με βάση τις ανάγκες της νεολαίας, και θα δίνει στον εκπαιδευτικό την θέση που του πρέπει.

Οι υποψήφιοι

Μόκας Σωτήρης, Μούστος Γιώργος, Μπακαβέλος Θωμάς, Μπόρλας Ηλίας, Σανίδας Δημήτρης, Σδρόλια Σοφία, Χατζηκωσταντίνου Λία.

 

Προηγούμενο άρθρο Ιερά Αγρυπνία στην Ι.Μ. Κορώνης
Επόμενο άρθρο Πλέον των 150 ατόμων στο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών «Άγραφα 2013» που διοργάνωσε ο Όμιλος Μενελαίς