Ανοιχτή επιστολή του υποψηφίου βουλευτή ΝΔ Σωτηρίου Κουλοκτσή


Συμπολίτες – Συμπολίτισσες

Με την επιστολή μου αυτή απευθύνομαι σε όλους και όλες σας για να σας προτρέψω να πάτε την Κυριακή να ψηφίσετε με τη λογική, βάζοντας στην άκρη δυσαρέσκεια, οργή, θυμό, αγανάκτηση. Στις εκλογές αυτές το λάθος δεν επιτρέπεται, γιατί μπορεί να κοστίσει ακριβά στο εθνικό συμφέρον. Γιατί μπορεί να μπει η χώρα σε καταστροφικά μονοπάτια από το κόμμα της ιδεολογικής σύγχυσης και των μαθητευόμενων μάγων, καθώς το ενδεχόμενο εκλογικής νίκης του μπορεί να είναι το μετέωρο βήμα προς το κενό, που θα βυθίσει την Ελλάδα στην ανυποληψία και στο χάος. Είμαι βέβαιος πως στις σειρήνες του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, μεθαύριο θα δώσετε την απάντηση, ψηφίζοντας τη Νέα Δημοκρατία της συνέπειας, της αλήθειας, της υπευθυνότητας. Είμαι βέβαιος ότι θα επιλέξετε τον ρεαλισμό, αρνούμενοι να ξοδέψετε τις ζωές σας στις ουτοπίες των πολιτικών κλώνων του ΠΑΣΟΚ -που τότε με ζουρνάδες μεθούσανε τον ήλιο- ενώ τώρα θα κάνουν την Ευρώπη να χορέψει με νταούλια και ζουρνά! Ας θυμηθούμε, φροντίζοντας να μη χρειαστεί να ξαναειπωθεί, τη φράση του Γεωργίου Ράλλη μετά τις εθνικές εκλογές του 1981: <<εύχομαι ο λαός μας να μην το μετανιώσει. Γιατί σε αυτήν την περίπτωση, ο λογαριασμός θα είναι πιο ακριβός από αυτόν που πληρώνουμε τώρα>>.

Φίλες και φίλοι

Την κρίση τη βιώσαμε όλοι με συναισθήματα θυμού, απογοήτευσης, απελπισίας. Τώρα όμως βλέπουμε την ελπίδα να σταθεί η χώρα μας όρθια στα πόδια της, γεγονός που ξαναφέρνει μετά από πέντε χρόνια τη χαμένη αισιοδοξία για το μέλλον, για το αύριο. Αυτό που με τόσο κόπο καταφέραμε, έχουμε υποχρέωση στους εαυτούς μας, αλλά κυρίως στη νέα γενιά να το διαφυλάξουμε, αναδεικνύοντας τη Νέα Δημοκρατία με διαφορά πρώτη στο νομό, πρώτη σε όλη την Επικράτεια. Σε ότι αφορά την υποψηφιότητά μου ο μικρός χρόνος που είχα στη διάθεσή μου (ούτε καν 15 μέρες από την τηλεφωνική πρόταση του πρωθυπουργού) δεν ήταν αρκετός για να επισκεφτώ όλα τα χωριά, να σας τηλεφωνήσω, να σας δω προσωπικά. Σας οφείλω μία συγνώμη, αλλά όπως καταλαβαίνετε ήταν αντικειμενικά αδύνατον να κάνω τόσα πολλά, σε τόσο λίγο χρόνο. Την Κυριακή εκτός από την καθοριστική για την Ελλάδα επιλογή ευθύνης, επιλέγουμε και τους αντιπροσώπους μας στο κοινοβούλιο. Αυτούς που θεωρούμε ότι έχουν τα προσόντα να μας εκπροσωπήσουν. Παίρνω το θάρρος να σας ζητήσω να με ψηφίσετε, δεσμευόμενος ότι οι αρχές και η αξιοπρέπεια μου είναι η δική μου υπογραφή κάτω από τη ψήφο σας, ότι θα φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνη σας, ότι θα είμαι πάντα δίπλα σας, ότι δεν θα σας προδώσω ποτέ. Εκπτώσεις αξιοπρέπειας, αρχών και αξιών είναι ξένα για μένα. Γεννήθηκα εδώ, μεγάλωσα εδώ, εργάζομαι εδώ, η οικογένειά μου είναι εδώ, οι φίλοι μου είναι εδώ. Θέλω να μπορώ αν εκλεγώ να είμαι εδώ και να μην ντρέπομαι να σας κοιτώ στα μάτια.

Δεν θα ισχυριστώ ότι είμαι αυθεντία, ούτε ότι ξαφνικά έγινα μεγάλος πολιτικός και ούτε ότι έχω τις λύσεις για τα πάντα. Ως νέος υποψήφιος, απαλλαγμένος από πολιτικά βαρίδια του παρελθόντος, θα ισχυριστώ όμως ότι έχω τη δύναμη να παλέψω για νέους “κανόνες” και για το πολιτικό ήθος που αρμόζει στο κοινοβούλιο της χώρας που γεννήθηκε η δημοκρατία. Σας ζητώ να με εμπιστευτείτε και να μου δώσετε το ισχυρότερο όπλο που έχετε στη διάθεση σας για να ορίσετε το μέλλον της κοινωνίας μας: την ψήφο σας. Είστε εσείς όμως που θα κρίνετε -άλλωστε πολλοί με ξέρετε και οι υπόλοιποι μπορείτε εύκολα να μάθετε για μένα- αν η επαγγελματική και κοινωνική μου διαδρομή μπορούν να σας εγγυηθούν ότι αυτή η εμπιστοσύνη σας δε θα πάει χαμένη. Σας ευχαριστώ.

Σωτήριος Κουλοκτσής,

Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας

Ιατρός Καρδιολόγος

Υποψήφιος Βουλευτής

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα περιοδειών Α. Σκόνδρα
Επόμενο άρθρο Στην Α.Δ. Καρδίτσας οι ΑΝ.ΕΛ.