Ειδήσεις

Ανοιχτή επιστολή των συνταξιουχικών οργανώσεων Θεσσαλίας


Κύριοι, λόγω συνεχόμενων κινητοποιήσεων των συνταξιουχικών οργανώσεων σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο υπήρξεκαθυστέρηση στην ενημέρωση των συνταξιούχων της Θεσσαλίαςγια την παράσταση διαμαρτυρίας στην 5η YΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας που πραγματοποίησαν οι Διοικήσεις των  Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Θεσσαλίας το πρωί της Τρίτης 5 Δεκέμβρη, αναδεικνύοντας τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα της Υγείας στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Οι Διοικήσεις των οργανώσεων αρχικά συγκεντρώθηκαν στη πύλη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και με πορεία κατευθύνθηκαν στην 5η ΥΠΕ όπου αντιπροσωπεία των συνταξιούχων συναντήθηκε με τον αναπληρωτή διοικητή  και την υποδιοικήτρια, όπου τους παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Στο υπόμνημα στο οποίο, εκτός των άλλων, αναφέρονται και οι μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, σε τεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και σε αναλώσιμα υλικά και φάρμακα, που υπάρχουν στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και στα ΠΕΔΥ της Θεσσαλίας, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται αφάνταστα οι ασθενείς.

Στη συνάντηση αυτή με τους εκπροσώπους της 5η YΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, οι εκπρόσωποι προσπάθησαν να υπερασπιστούντα μετρά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε ότι αφορά την Υγεία και ταυτίστηκαν εξολοκλήρου με την κεντρική πολιτική του υπουργείου Υγείας και στο τέλος δεσμευτήκαν ότι θα απαντήσουν και γραπτώς στις απαιτήσεις των συνταξιούχων που αναφέρονται στο υπόμνημα μας.

Μέχρι σήμερα δεν είδαμε καμία απάντηση και δεν επικοινώνησε μαζί μας κανένας αρμόδιος φορέας, παρόλο που έχουν κατατεθεί σε όλους τους νομούς αντίστοιχα υπομνήματα από συνταξιουχικές οργανώσεις της Θεσσαλίας.

Εκτός των άλλων, μια διαφορετική εικόνα από αυτή που ισχύει στην πραγματικότητα προσπάθησαν να παρουσιάσουν στους συνταξιούχους οι εκπρόσωποι της ΥΠΕ. Μεταξύ άλλων, υποστήριξαν ότι η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Περίθαλψη στην περιοχή είναι «σε καλό επίπεδο» και ότι για τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού έχουν προγραμματιστεί προσλήψεις. Για δε τις ελλείψεις σε αναλώσιμα και φάρμακα, σύμφωνα με τους αρμόδιους, το μόνο που δεν φταίει είναι η πολιτική υποχρηματοδότησης της Υγείας και εμπορευματοποίησης του Φαρμάκου, που υπηρετεί και αυτή η κυβέρνηση.

Στα επιχειρήματα τους που ήταν εντελώς απαράδεκτα, προσπάθησαν να πείσουν τους εκπροσώπους των συνταξιούχων, ότι πρέπει να είναι ευχαριστημένοι που ζουν στην Θεσσαλία και όχι στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, εκεί που υποδομές της υγείας λίγο πολύ είναι τραγικές. Με λίγα λόγια να τους πούμε και ευχαριστώ, που έχουμε ιατροφαρμακευτικό «παράδεισο» σε αντιστοιχία με την «κόλαση» των συναδέλφων μας από την Στερεά Ελλάδα.

Αίσχος και ντροπή να συμπεριφέρονται μ’ αυτό τον τρόπο στους απόμαχους της εργασίας, που για όλο το εργάσιμο βίο πλήρωσαν τα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Και με την δημοσιονομική πολιτική της κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων να «πληρώνουν» με την ζωή τους για τις ελλείψεις, που έχουμε αναφέρει και καταθέσαμε στο υπόμνημα μας.

Οι Διοικήσεις των  Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Θεσσαλίας,  μ’ αυτήν την ανοιχτή επιστολή, εκφράζουν την οργή και την αγανάκτηση για τις καθημερινές ταλαιπωρίες των ασθενών και για τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, σε τεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και σε αναλώσιμα υλικά και φάρμακα, που υπάρχουν στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και στα ΠΕΔΥ της Θεσσαλίας.

Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, τα πληρώσαμε, τα δικαιούμαστε, τα απαιτούμε και διεκδικούμε:

  • Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών.
  • Κατάργηση των εισφορών για την υγεία.
  • Δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.

Απαιτούμε τώρα λύσεις:

  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα.
  • Την επαναλειτουργία των κλινικών νοσοκομείων Θεσσαλίας που έκλεισαν των μονάδων που καταργήθηκαν, των εξεταστριών του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ.
  • Παντού λειτουργία των Κέντρων Υγείας σε 24ωρη βάση.
  • Κατάργηση του νομικού πλαισίου και των αποφάσεων που εμπορευματοποιούν την υγεία.
  • Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασφαλισμένων για φάρμακα εξετάσεις και νοσηλεία παντού.
  • Πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση στα νοσοκομεία, ΠΕΔΥ, Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας.
  • Άμεση κατάργηση της εισφοράς των συνταξιούχων στον κλάδο της υγείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • Να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στην υγεία σε όλους όσους την έχουν ανάγκη δίχως προϋποθέσεις προαπαιτούμενα με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τα ασφαλιστικά ταμεία.

 

Οι Διοικήσεις των

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ  ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς άκουσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ευχές του Δημοτικού Συμβούλου Χαρίτου Παναγιώτη