Ανταπάντηση για τη διαχείριση απορριμμάτων στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα


Ευχαριστούμε το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και ιδιαιτέρως το Δήμαρχο για την ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας για δημόσιο διάλογο σ΄ ένα σοβαρό για το Δήμο μας και για την Καρδίτσα πρόβλημα, όπως είναι αυτό της διαχείρισης απορριμμάτων. Τον ευχαριστούμε επίσης γιατί με τις απαντήσεις του επιβεβαιώνει απολύτως αυτά που του καταμαρτυρούμε.

Αλήθεια, σε τι διαφέρει η επιχειρηματολογία του από αυτή του κ. Φούχτελ, της μνημονιακής κυβέρνησης και των άλλων γερμανών «ειδημόνων» στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που μέσω της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας –στην οποία ο κ. Δήμαρχος σαν μέλος της ΚΕΔΕ συμμετέχει- και της υποτιθέμενης παροχής τεχνογνωσίας, συστήνουν την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των Δήμων, που αφορούν την διαχείριση απορριμμάτων, την διαχείριση των νερών, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την τουριστική και αγροτική ανάπτυξη, τις κοινωνικές υπηρεσίες κλπ, αφού πρώτα τις απαξιώσουν;

Σε τι αποσκοπεί κ. Δήμαρχε, η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για τα απορρίμματα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα; Πιστεύετε στ’ αλήθεια ότι θα έρθει ξένος «επενδυτής» με όλο τον εξοπλισμό που απαιτείτε για να μαζεύει τα σκουπίδια 60 φορές το χρόνο (σύμφωνα με το δημοσίευμα σας 9 μήνες από μια φορά την εβδομάδα και 3 μήνες από 2 φορές την εβδομάδα) με 120.000 € το χρόνο; Ποιον πείθετε ότι πίσω από αυτό δεν υπάρχει σχέδιο ο ξένος αυτός «επενδυτής» (γερμανός εκτιμούμε εμείς) να πάρει και τα σκουπιδια και της Καρδιτσας και της Θεσσαλιας ολόκληρη ενδεχομένως για να μπορεί να είναι βιώσιμος.

Δεν σας απασχολεί κ. Δήμαρχε το ότι η Διαδημοτική συνεργασία, που με πρωτοβουλία σας συστήθηκε πριν 15 χρόνια όπως λέτε, αντιμετωπίζει προβλήματα τα δυο τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα φέτος; Ποιος επέβαλλε τη μείωση των πόρων κατά 65% στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ποιος μείωσε το προσωπικό και απαγόρεψε τις προσλήψεις, με αποτέλεσμα ούτε τα μηχανήματα να μπορούν να συντηρηθούν, ούτε ………. να δουλεύουν; Δεν βλέπετε την προφανή σκοπιμότητα; Κανείς δεν σας προέτρεψε να κάνετε ξεχωριστή υπηρεσία καθαριότητας στο Δήμο. Αυτό που σας ζητάμε είναι να υπερασπιστείτε αυτό για το οποίο πρωτοστατήσατε πριν 15 χρόνια ,απαιτώντας από την πολιτεία λεφτά και προσωπικό για να λειτουργήσει. Γιατί αν και ο Δημος Καρδιτσας εξακολουθήσει τη δικια σας λογική και τα μηχανήματα θα ακινητοποιηθούν και το υπάρχον προσωπικό θα απολυθεί.

Είναι αλήθεια αστείο να κατηγορούμαστε εμείς για παλαιοκομματικές αντιλήψεις στο θέμα της διαχείρισης των πόρων στην Τ.Α από κάποιον που υπηρετεί επί σχεδόν 20 χρόνια ένα σύστημα εξουσίας που είναι συνώνυμο της διαφθοράς, των πελατειακών σχεσεων, της αραχτής ,της κακοδιαχείρισης ,της κατασπατάλησης των πόρων σε έργα μη αναγκαία, σε έργα βιτρίνας, αλλά και της ιδιοτέλειας που κατάστρεψαν τη χώρα.

Αφήστε κ. Δημαρχε τις μπηχτές για τον επικεφαλής της κίνησής μας. Συνειδητοποιείστε ότι έχετε απέναντί σας έναν αντίπαλο (και εννοούμε ολόκληρη την κίνησή μας) που σας αντιπαρατίθεται όχι με την μικροπολιτική λογική για να σας φθείρει, αλλά στη βάση των όσων διακυβεύονται στην περιοχή μας.

Η περιοχή Λίμνης Πλαστήρα διαθέτει όλα αυτά που θέλουν να βάλουν στο χέρι. Εχει τουρισμό ,έχει δωρεάν καθαρή ενέργεια , έχει νερά και εξ αυτού έχει σχέση με την αγροτική παράγωγη στον κάμπο. *

Το παιχνίδι στη Λίμνη Πλαστήρα χοντραίνει πολύ τα επόμενα χρόνια. Αν δεν το έχεις συνειδητοποιήσει και κάνεις αυτά που κάνεις και λες ,σου δίνουμε το χρόνο να το ξανασκεφτείς. Αν όμως είσαι μέρος του παιχνιδιού, που έτσι φαίνεται , θα είμαστε ανελέητα απέναντι σου.

* Είναι το φιλέτο της περιοχής και αυτό δεν είναι άσχετο με το ότι ο Δήμος ξεχώρισε με το Καλλικράτη ,ούτε με το ότι εσύ διαχειρίζεσαι κονδύλια δυσανάλογα περισσότερα από άλλους δήμους.

Γραφείο τύπου της Νέας Δημοτικής Κίνησης Δήμου

Λίμνη Πλαστήρα

Προηγούμενο άρθρο Τα κενά στο ΤΕΙ Διατροφής έβγαλαν τους φοιτητές στο δρόμο - Κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο
Επόμενο άρθρο Στην Καρδίτσα την Παρασκευή ο Φώτης Κουβέλης