Ανταπάντηση στον Προοδευτικό Δήμαρχο Μουζακίου – Γράφει ο Χρ. Τσιούντσιουρας πρ. Πρόεδρος Τ.Σ. Ανθοχωρίου


Αξιότιμε κ. Διευθυντά

Θα ήμουν πολύ αχάριστος εάν δεν ευχαριστήσω δημοσίως τον Δήμαρχο Μουζακίου για τα καλά του λόγια για το πρόσωπό μου και την αναγνώριση ότι τον στήριξα στα πρώτα βήματα της ενασχόλησής του με τα κοινά. Πράγματι έτσι έγινε για να γίνει Πρόεδρος στην ΑΝΚΑ. Δεν διέθετε τον ανάλογο αριθμό των ψήφων και εγώ έκανα λάθος από τη θέση που κατείχα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ Καρδίτσας και για να μετακομίσει από το Δήμο Αργιθέας στο Μουζάκι και εδώ ήρθα σε ρήξη με φίλους μου οι οποίοι είχαν δίκαιο και κατά την θητεία μου ως πρόεδρος του Τ.Σ. Ανθοχωρίου ήρθα σε σύγκρουση με τους συναδέλφους. Εδώ έχει ισχύ η λαϊκή παροιμία «είδα κορμί και λεβεντιά και πίστεψα ο καημένος και από καρδιά δεν ήξερα και βγήκα γελασμένος» και ότι σε «ψώνισα για τριαντάφυλλο και βγήκες γουμαράγκαθο» και τόσα άλλα. Αυτά είναι βγαλμένα από τη ζωή. Γράφεις πάρα πολύ καλά και προσπαθείς να γίνεις πειστικός στα λόγια σου. Εκπαιδευτικός είσαι χωρίς ένσημα στην εκπαίδευση, έχεις όμως στην πολιτική. Για την ταμπακιέρα δεν μας λέτε τίποτα, γιατί; Για να αποπροσανατολίσεις την κοινή γνώμη των δημοτών. Θα τους ενημερώσω εγώ με το παρόν δημοσίευμα και σας θυμίζω όταν ελήφθη η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου την οποία απόφαση τη γράψατε στον υπολογιστή εσείς και τη δώσατε στον επίσης προοδευτικό και άβουλο πρόεδρο του Τ.Σ. για να σας τη φέρει έτοιμη, υπογεγραμμένη για να εξυπηρετήσετε τους κολλητούς σας και για να φανείτε καλός απέναντί μου…μου τηλεφωνήσατε και μου τη δώσατε στη γωνία στην πέτρινη εθνική τράπεζα στην Καρδίτσα. Με βεβαιώσατε ότι η απόφαση είναι παράνομη γιατί δεν κλήθηκε νόμιμα το τοπικό συμβούλιο, δεν κλήθηκαν όλα τα μέλη. Το ξέρατε, το είχατε σχεδιάσει και τώρα έγινε νόμιμη για να την εφαρμόσετε. Μπράβο σας κ. προοδευτικέ…

Δεν μας λέτε εάν η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου είναι υποχρεωτική για το Δημοτικό Συμβούλιο τη στιγμή μάλιστα που καταστρέφεται το στολίδι του Ανθοχωρίου, η πλατεία και όλο το περιβάλλον αυτής. Γράφετε ότι δεν την εφήρμοσαν οι Αντιδήμαρχοι. Δικοί σου συνεργάτες δεν είναι; Τους δώσατε εντολή να μην την εκτελέσουν την ίδια εντολή πήρατε. Και σεις μην κουνιέστε, δεν έχει ψήφους, τώρα μας πουλάτε παραμύθια, διαταγή Καντάφι.

Πέραν των άλλων προσόντων που διαθέτετε έχετε και το προσόν του ψεύτη. Μπράβο σας. Γράφετε ψέματα ότι το Ανθοχώρι δεν διαθέτει άλλους χώρους στάθμευσης. Κρατάτε καλά στα λογικά σας; Δεν υπάρχει εφαπτόμενος χώρος στην πλατεία; Εκεί δεν παρκάρετε εσείς το αυτοκίνητό σας όταν έρχεστε στο χωριό; Θα σας το ξαναπώ: υπάρχει μελέτη μηχανικών για 38 αυτοκίνητα και εάν προχωρήσουμε λίγο πιο κάτω στα 40-50 μέτρα παρκάρουν 100 αυτοκίνητα και το κυριότερο μας λέτε ότι εξυπηρετούνται σπίτια δημοτών. Ένα σπίτι είναι και το κατάστημα εστίασης εάν παρκάρουν στο πάρκινγκ δεν εξυπηρετούνται. Άλλωστε το προηγούμενο τοπικό συμβούλιο είχε δώσει άδεια μεταφοράς εμπορευμάτων στο κατάστημα και στους κατοικούντες εκεί. Μήπως ξέρετε κ. προοδευτικέ ποια είναι η απόσταση μεταξύ πάρκινγκ και κατάστημα; Όχι πάνω από 20 μέτρα. Το κατάστημα του χωριού μας το θέλαμε και το θέλουμε γι’αυτό και το βοηθήσαμε να γίνει με όποιον τρόπο μπορούσαμε και το βοηθάμε όλο το χρόνο. Αυτό βέβαια το γνωρίζουν πολύ καλά οι ιδιοκτήτες. Γράφετε ότι υπάρχει η εκκλησία του χωριού. Ένας λόγος παραπάνω. Θα πρέπει να είναι ελεύθερος ο χώρος για να πηγαίνει ο επισκέπτης να ανάψει ένα κεράκι και όχι παρκαρισμένα στην πόρτα αυτοκίνητα. Στην πόρτα της εκκλησίας πηγαίνει μόνο η νεκροφόρα τον νεκρό. Δεν θέλετε να ομολογήσετε ότι βλέπετε το παράνομο αλλά τα ψήφια τα κάνουν όλα αυτά. Και σας ανάγκασαν να καταστρέψετε το περιβάλλον της πλατείας και της εκκλησίας. Για να μην υπάρχει αυτό το αίσχος μπροστά στην εκκλησία και στην πλατεία, το εκκλησιαστικό συμβούλιο με πρόεδρο τον Μακαριστό Παπαηλία Βαϊράμη παραχώρησε στην κοινότητα τη χρήση όλου αυτού του χώρου που έγιναν τα πάρκινγκ γιατί το κτήμα είναι εκκλησιαστικό. Έβλεπε πολύ μακριά ο Μακαριστός Παπαηλίας. Θα σας έλεγα «μη συγκρίνεις το Ανθοχώρι με τα άλλα χωριά που δεν διαθέτουν χώρους στάθμευσης και ούτε πλατείες» γιατί θα πείτε και πάλι ψέματα και θα σας γελάνε οι επισκέπτες. Για τα τοιχία ούτε λέξη γιατί ήταν προεκλογικά γραμμάτια και θυσιάσατε δημοτική έκταση. Μπράβο σας. Άφησα να σας ρωτήσω και να μας απαντήσετε: λέτε ότι πριν εγκρίνετε την παράνομη απόφαση του τοπικού συμβουλίου, όπως ο ίδιος λέτε ότι είναι παράνομη, ζητήσατε τη γνώμη της επιτροπής ποιότητας ζωής. Ποια είναι τα μέλη αυτά; Εσείς δεν τα ορίσατε; Ξέρουν τι θα πει ποιότητα ζωής; Ασφαλώς όχι. Απλώς συμμετέχουν στις επιτροπές. Δεν γνωρίζω εάν παίρνουν και αποζημιώσεις και τις αποφάσεις τις παίρνουν από το γραφείο σας έτοιμες και τις υπογράφουν, κάνουν και μια υπόκλιση και φεύγουν όπως γίνεται με όλες τις καταθέσεις σε διάφορες υπηρεσίες που αφορούν πράγματα για σας. Για να καμαρώσετε το αίσχος που έχετε δημιουργήσει στο Ανθοχώρι σας απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση για το καλοκαίρι να μας επισκεφθείτε για να δείτε με τα ίδια σας τα μάτια –εάν βέβαια διαθέτετε μάτια- και να μας δείτε, τα παιδάκια και τις μανάδες πως τα περνάνε και αφού βέβαια μας κάνετε την τιμή θα πιούμε κανένα κρασάκι στο κατάστημα εστίασης του χωριού μας. Το δε τραπέζι θα το πληρώσω εγώ!!!

Προηγούμενο άρθρο Σωρεία παραβάσεων σε όλη τη Θεσσαλία – 16 νέες συλλήψεις
Επόμενο άρθρο Θεματικό εργαστήριο “Μάρκετινγκ & Εξαγωγικό Μάρκετινγκ Επιχειρήσεων” ΤΟΠΣΑ – ΥΠΟΔΟΧΗ