Αντιπολεμικές – Αντιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις της Επιτροπής Ειρήνης


  Στις 26 Μάη η πορεία Ειρήνης

Συνέντευξη τύπου έδωσε χθες το μεσημέρι η Επιτροπή Ειρήνης με αφορμή τις αντιπολεμικές εκδηλώσεις που οργανώνει και την φετινή πορεία ειρήνης. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Σ. Στουρνάρας τόνισε ότι οι Αμερικανονατοϊκοί ιμπεριαλιστές, υλοποιούν τα πολεμοκάπηλα σχέδια τους, που αποβλέπουν στην επιβολή της «νέας τάξης», στην παγκόσμια κυριαρχία τους, στην εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του πλανήτη, παρουσία προσφοράς έκθεση για τη «νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ ως το 2010». Την έκθεση αυτή συνέταξε ομάδα ειδικών με επικεφαλής την Μαντλίν Ολμπραϊτ (πρώην υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ) και θα εγκριθεί στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής. Στους εδικούς συμμετέχει και ο πρέσβης της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Τώρα με τα νέα σχέδια της Επιτροπής Ολμπραϊτ θέλουν να διαμορφώσουν μια ιμπεριαλιστική μηχανή που θα μπορεί να επεμβαίνει σε πολλά «Αφγανιστάν», θέλουν να διευρύνουν παραπέρα τα όρια δράσης της λυκοσυμμαχίας, θέλουν να μπουν σε αυτή και άλλες χώρες, με έμφαση στα Δυτικά Βαλκάνια, όπως επίσης και να προχωρήσουν παραπέρα οι βελτιωμένες σχέσεις με την  ιμπεριαλιστική Ρωσία. Οι προτάσεις των ειδικών του ΝΑΤΟ διατυπώνονται με εντελώς κυνικό τρόπο:Θέλουν απόλυτη στρατιωτική ικανότητα, με συμβατικά, πυρηνικά όπλα, «αντιπυραυλική άμυνα» και καλύτερο συντονισμό πιο ευέλικτων δυνάμεων, δίνεται έμφαση στην εμπειρία του πολέμοπυ Αφγανιστάν, εντελώς ωμά λέγεται ότι είναι παρακαταθήκη για τις μελλοντικές επεμβάσεις, γίνεται λόγος για αντιμετώπιση ασύμμετρων για τις μελλοντικές επεμβάσεις, γίνεται λόγος για αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών και κυβερνοεπιθέσεων, για την ανάγκη καλύτερου συντονισμού ασύμμετρων απειλών και κυβερνοεπιθέσεων, για την ανάγκη καλύτερου συντονισμού με την Ε.Ε. Διατυπώνεται η απαίτηση όλα τα κράτη- μέλη να συμβάλουν περισσότερο στα εξοπλιστικά προγράμματα, που πρέπει να αυξηθούν ΄όπως εκτιμάνε ενώ χαιρετίζεται  ο «πρωτοπόρος» ρόλος της Ελλάδας, που συνεισφέρει ως καλός πελάτης στα εξοπλιστικά προγράμματα. Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας οργανώνει για τις επόμενες μέρες τις παρακάτω εκδηλώσεις!

-Στις 26 Μάη, ημέρα Τετάρτη ώρα 7:00 μ.μ. θα ξεκινήσει από το Δ.Δ. Σταυρού, η πορεία Ειρήνης και θα καταλήξει στην Κεντρική πλατεία της Καρδίτσας

-Στις 31 Μάη, ημέρα Δευτέρα, ώρα 9:00 μ.μ. ο καλλιτέχνης Μάκης Χάρμπας, θα παρουσιάσει παράσταση Καραγκιόζη στα εργατικά της συνοικία Φαναρίου.

-Στο Δημοτ. Σχολείου Καλλιθήρου και σε συνεργασία με τη Δ/νση του Σχολείου, θα γίνει εκδήλωση με θέμα την Ειρήνη. Με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στις αστείρευτες λαϊκής δυνάμεις η Επιτροπή Ειρήνης καλεί κάθε πατριώτη, κάθε δημοκράτη, τους μαζικούς και άλλους φορείς της Καρδίτσας, τη νεολαία, να πάρουν μαζικά μέρος στις παραπάνω εκδηλώσεις. Για να καταγγείλουμε τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών κατά των λαών που αγωνίζονται. Για να υπερασπιστούμε την Ειρήνη, το δικαίωμα στη ζωή, την εθνική ανεξαρτησία και το δικαίωμα κάθε λαού να χαράζει το δρόμο του, χωρίς ξένους δυνάστες. 

Η κ. Κλεοπάτρα Ζούκα Πρόεδρος του Συλλόγου  Γυναικών Καρδίτσας τόνισε οτι για ακόμη μια φορά ο Σύλλογος μας αποφάσισε να συμμετέχει στις πολύμορφες εκδηλώσεις της Επιτροπής Ειρήνης Καρδίτσας, ενταγμένες στο καθιερωμένο πλέον 10ημέρο ειρήνης εκφράζοντας έτσι τη σταθερή μας στάση ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις νέες του εκφράσεις, των  διακρίσεων και της εκμετάλλευσης των γυναικών, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές την οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική εκμετάλλευση, όπως και τον παράγοντα της κοινωνικής αλλαγής που εγκυμονεί κινδύνους για τη ζωή του πλανήτη μας. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις γυναίκες που υπόκεινται στη βία οποιαδήποτε μορφής, συμπεριλαμβανομένης της βίας που προέρχεται από πολεμικές συρράξεις, αποκλεισμούς, πολεμική εισβολή, κατοχή, εργοδοτική βία, σεξουαλική παρενόχληση, οικονομική εκμετάλλευση, ενδοοικογενειακή βία.  Καταδικάζουμε τους ιμπεριαλιστικούς πόλεμους και εισβολές, την κρατική τρομοκρατία, την επιβολή των Αμερικανικών βάσεων σε πολλά μέρη του κόσμου, τον αποκλεισμό της Κούβας, την Ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης και τα εγκλήματα ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση στην Κουβά, το        Εκουαδόρ, τη Βενεζουέλα, τη Βολιβία και τις άλλες προοδευτικές χώρες που έχουν αποφασίσει να αντισταθούν και να παλέψουν για μια νέα δίκαιη κοινωνία.

Προηγούμενο άρθρο Ενημερωτική συνάντηση για το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση πραγματοποιείται στον συνοικισμό ρομ «Μαύρικα»